10 matkakuvaa ja tarinat niiden takana

Nyt kun matkakuume alkaa ottamaan musta tiukemman otteen, oli tähän kuvahaasteeseen ihana ryhtyä! Oli ihana selailla vanhoja kuvia ja edelleen harmittelen, mitä ihmettä tapahtui vuoden 2005 Thaimaa-reissun kuville… Mulla on jossain arkistossa äidin kameralla napatut kuvat, mutta omille kuville on tapahtunut ”jotain outoa” eikä niitä enää löydy mistään. Tosin, kuvat on otettu järkyttävän huonolla digikameralla, joten kuvien laatu on surkeampi kuin sen aikaisten filmikameroiden, haha.

Mutta, tässä mun valinnat kymmenestä kuvasta. Kuvia on tosin 11, kun tuosta yhdestä aiheesta en osannut lainkaan päättää parempaa kuvaa…

1. Kuva lentokoneen siivestä

Matkalla Las Vegasista New Yorkin JFK:lle. Olin muutama päivä aiemmin huomannut hauskan idean ottaa kuva lentokoneen siivestä ja yritettiin Peten kanssa toteuttaa kuva. Meni hieman metsään, mutta tykkään tavallaan lopputuloksesta eikä varmasti monella tällaista kuvaa siivestä ole.

2. Paras vahingossa onnistunut otos

Sori, näistä en osannut valita! Nämä kuvat on itseasiassa otettu samana iltana New York Cityssä ja missäs muuallakaan kuin valoloisteen seassa Times Squarella. Mä harjoittelin huonossa valaistuksessa kuvaamista ja räpsin sitten kuvia ilman, että edes nostin kameraa lähellekään kasvojani. Olin vihdoin löytänyt asetukset, joilla sain edes jonkinlaisia kuvia ja ihan vahingossa! Mekkokuvassa on jotain tosi siistiä fiilistä, mutta toi Paavo on aika creepy!

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Kaikki matkakuvathan saa hyvälle tuulelle! No, mietin mitä todella siistiä olen nähnyt tai tehnyt. Tulihan noita mieleen, mutta ehkä yksi elämäni siisteimmistä kokemuksista tapahtui viime reissulla Las Vegasissa, kun pääsin ampumaradalle. Kyllä, tämä on koettava uudestaan. Aivan tajuttoman siisti kokemus.

4. Luontokuva

Ajettiin Las Vegasista pieni matka Red Rock Canyonille ja reissu oli vaikuttava. Harmi vaan, että se komeus ja karuus ei kuvissa välity! Tässä kuvassa näkyy upeat kivikasat, kiemurteleva autotie ja taustalla häämöttävä syntien kaupunki.

5. Kuva yläilmoista

Jos ei lentokonetta lasketa, niin tämähän se, New York City Top of the Rockista katsottuna. Ja ennemmin tämä kuin One Worldista otettu mikä tahansa kuva, sillä maisemat Top of the Rockista oli ehdottomasti paaaaljon paremmat. Jos siis mietit, että kumpi, niin Rock. Mutta jos on aikaa ja rahaa, käy molemmissa.

6. Postikorttimaisema

Tänä vuonna tulee kuluneeksi viisi vuotta, kun käytiin Budapestissä. Tämän kuvan nappasin käydessämme kukkulalla vapaudenpatsaan luona puiden katveesta.

7. Kuva matkaseurasta

Ja kuten edellinenkin kuva, tämäkin on Budapestistä ja samalta reissulta. Mistä lie idea lähti, että hei lähdetään porukalla johonkin reissuun. Kuvassa siis minä ja Pete, oikealla reunassa. Kolme muuta on Peten nuorempia veljiä (ja prkl toi hattu oli mun ja se katos).

8. Fiilistelykuva palmun alla

Seitsemän vuotta sitten käytiin Kanarialla. Aurinkolomaksi kaavailtu myöhäinen häämatka ei ihan ollutkaan aurinkoloma, koska tuuli ihan älyttömästi ja tuuli oli kylmä. Onneksi mukana oli kevyt takki ja huivi.

9. Hyvää huomenta -kuva

New York Cityssä on harvinaista, jos hotellin aamupala on oikeasti hyvä, ravitseva ja se pitää nälkää. Miten monena aamuna aamupäivänä olemmekaan hakeneet huonon aamupalan päälle jotain parempaa salaattibaarista. Tuoreita marjoja ja hedelmiä ja hyvää mehua. Tästä voi jatkaa hyvää päivää! (Onneksi hotellilla sentään kahvi on ihan ok…)

10. Lempikaupunkini

Kyllä se New York City vie voiton. En tiedä mikä ihme siinä on, mutta siinä kaupungissa on sitä jotain. Yllä oleva kuva on otettu One Worldista ja kyllä se niin on, että Top of the Rockista saa mielekkäämpiä kuvia, ainakin mun mielestä.

Mitkä olisi sun kymmenen kuvaa?

Leave A Reply

Navigate