2-vuotias

Näin se aika menee, blogi täytti kaksi vuotta. Bloggaamista mulla on takana useampi vuosi, josta olen ehkä joskus maininut ohimennen, mutta Anotherstoryn perustin kaksi vuotta sitten. Aiemmat blogit olivat säälittäviä tekeleitä ja ajan myötä mulla meni hermot niihin. En pitänyt blogin nimestä, aiheesta tai muuten vain joku tökki siinä hommassa. Pidin kuitenkin ajatuksesta pitää blogia ja reilu kaksi vuotta sitten aloin ajattelemaan, jos ostaisin domainin, suhtautuisin blogin rakentamiseen hieman eri lailla.

Nyt kun sivusto on oikeasti mun ja se näyttääkin siltä, olen suhtautunut tähän harrastukseen eri lailla, niinkuin ajattelinkin. En ole pitänyt mitään kalenteria, että koska ”pitäisi” blogata. Olen halunnut ottaa tämän homman rennosti. Välillä tietysti poden huonoa omaatuntoa pitkistä tauoista ja välillä olen miettinyt mitä hittoa olen mennyt tekemään, kun olen postannut vähemmän innostavan tekstin. Mutta olen päättänyt, etten poista enää mitään, edes pientä osaakaan, blogista.

Voisin avata vähän muitakin blogiin liittyviä asioita kanssanne. Tämähän ei ole mikään ilmainen harrastus, maksan domainista ja hotellista vuosittaisen maksun. Maksu ei kuitenkaan riipaise tilin saldoa. Vietän blogin kanssa aikaa viikottain kahdesta jopa kymmeneen tuntiin, riippuen ihan mitä mielessä on ja kuinka paljon ”taustatyötä” jokin juttu vaatii. Lueskelen myös paljon muita blogeja, mutta harvoin kommentoin ja siihen pitäisi tulla muutos, tiedän. Tällä hetkellä blogit.fi -sivustolla seuraan 20 blogia, kun taas minun blogiani lukee kaksi kirjautunutta käyttäjää. Bloglovin -sivustolla seuraan 26 blogia, mutta osa näistä blogeista päivittyy todella harvoin. Ja vastaavasti Bloglovinissa mulla on neljä seuraajaa. Eli säälittävän vähän, mutta noihan ei kerro mitään todellisesta liikenteestä.

Valitettavasti kävijämäärissä en pääse tsekkaamaan historiaa kuin vuoden 2016 alusta. Viime vuoden huhtikuussa kävijämäärä oli kolmenumeroinen, kun nyt kävijämäärä on noussut siitä yli viisitoistakertaiseksi. Viime vuoden puolella vilkkaimmat vierailupäivät olivat keskiviikko ja lauantai, tämän vuoden puolella perjantai ja lauantai.

Julkaistuja tekstejä on vuodessa tullut reilu sata, joka tarkoittaa noin kahta per viikko. Hiljaisimmat kuukaudet olivat elokuu ja syyskuu, jolloin oltiin lomalla ja päivitin myös matkablogia. Marraskuussa oli myös hiljaista, liekö silloin pimeys tehnyt minusta väsyneen. Eniten minulla on ollut kerrottavaa toukokuussa ja tammikuussa.

Hakusanat on aina kaikista hauskimpia. Viime vuonna hämmennystä herätti ananas (väli) hiukset enkä edelleenkään ymmärrä miten hakukone on ohjannut tuon tänne. Viime vuonna hakusanafraaseja tuli lisää; miehet käyttää tukisukkahousuja, joka liittyi kirjoitukseen tukisukista saatuun kommenttiin. Toinen jännä hakusanafraasi on kumihanska hammaslääkäri, joka mietityttää mihin juttuun olen muka liittänyt molemmat sanat. Ja aivan äärettömän hauska hakusanafraasi, jonka avulla blogiini on tultu, on hiusten päänahan pesu universal stone yleispuhdistusaine aineella. Ihan nyt vaan vinkiksi, älkää tehkö sitä! Siis apua, eihän oikeasti kenellekään tule mieleen moinen? Yksittäisiä hakusanoja on olleet lentosukat, tinahääpäivä, cameleo, väsynyt, värishampoo, kaupassa ja polvikipu. Voiko näistä päätellä blogini sisältöä?

Ja kuten vuosi sitten kirjoitin, ei ole väliä kuinka monta seuraajaa mulla somessa on. Olen todella tyytyväinen, kun juuri Sinä olet löytänyt tiesi blogiini, tulit tänne miten tahansa. Kiitos Sinulle!

Jatketaan tällä ja katsotaan miten luvut tästä kehittyvät.

2 Comments

  1. Onnea 2-vuotiaalle! On aina kiva lukea muiden blogihistoriasta, ajatuksista bloggaamisesta ja bloggaajan suhtautumisesta blogiinsa harrastuksena tai työnä tai jotain siltä välillä.

    Universal Stone yleispuhdistusaine on muuten ihan mahtava tuote! 😀 Sehän on savipohjainen, hyvin luonnollinen ja täysin myrkytön, eli ei aiheuta hiuksissakaan mitään todellista vaaraa. Kävin juuri lukemassa purkin kylkeä, jossa sanotaan ”hellävarainen iholle”. 🙂 Vaahtoavuus totta kai puuttuu, ja hiustenpesu noin yleensäkin voi olla hankalaa, mutta ainakaan tuote ei ainesosiltaan tee hiuksille pahaa. 🙂

    • Taru Reply

      Kiitos! 🙂 Ja voi iiks, muistan kyllä itsekin lukeneeni, että Universal Stone on hellävarainen iholle ja ainesosiltaanhan tuo on tosiaan hyvin luonnollinen, mutta hmm… hiustenpesuun? Ehkä mä pitäydyn ihan shampoossa 😉 Jos päädyt testaa tuota joskus hiuksille, kerrothan mulle? 🙂

Leave A Reply

Navigate