Älä ole turisti Nykissä

Luin (=katsoin) artikkelin, jossa kerrottiin kymmenestä tavallisesta mokasta, joita New York Cityssä voi tehdä. Osa oli ihan hyviä neuvoja, mutta ehkä vähän nauroinkin. Mutta enimmäkseen nää jutut oli mulle päivän selviä asioita. Ajattelinkin, että ollaanko me nyt sitten niin epäturisteja, kun monet noista mokista ei olis tullut meidän mieleenkään?

Yöpyminen

Monelle turistille on tärkeää yöpyä Manhattanilla ja sitten kirotaan korkeita hintoja. Manhattanilla yö maksaa saman verran kuin kaksi tai kolmekin yötä Manhattanin ulkopuolella. Ekalla reissulla me oltiin viikko Queensin puolella ja maksettiin hotellista alle tonni. Tokalla reissulla yövyttiin viikko Manhattanilla, lähellä Grand Central Stationia. Hinta oli lähempänä kahta tonnia. Laajenna siis hotellietsintöjä Manhattanin ulkopuolelle, mutta muista pysyä kuitenkin New Yorkin osavaltiossa, koska New Jerseystä voi olla huonot kulkuyhteydet Manhattanille.

usaIMG_5064

Taksi

Älä käytä taksia. Kulje julkisilla ja kävele. Metro on nopea ja helppo (kunhan keskittyy karttaan), siellä näkee paikallista meininkiä ja voit törmätä upeisiin taiteilijoihin. Me ollaan käytetty taksia ainoastaan matkalaukkujen kanssa, koska isojen laukkujen kanssa on hankala matkustaa ahtaissa portaissa ja monikerroksisissa metroasemilla. Jos Nykin metrokartta jännittää, ota isosta kartasta kuva kännykkään. Tai kysy apua, sitä saa aina 🙂

lionking

Hop off

Älä kuvittele, että turistibussi riittäisi. Joo, sillä näkee ne pakolliset nähtävyydet kaikkien muiden turistien kanssa. Unohda Hop on Hop off-turistibussit ja lähde omatoimiselle seikkailulle! Vuokraa pyörä Central Parkista ja vietä päivä pyöräillen puistossa. Kulje eri reittejä, vaikka vähän kiertäisikin. Kysy hotellista vinkkiä, mistä kannattaa hakea aamupala ja mihin se kannattaa mennä syömään. Paikalliset saattavat antaa kultaisia vinkkejä, joita missään oppaissa ei kerrota.

Museot

Mielessä MET ja MOMA? Oletko varma, että ne kiinnostaa sua? IHAN varma? Kyllähän sä nyt tiedät, että Nykissä on muitakin museoita. Jos moderni taide kiinnostaa, ehkä Whitney voisi olla turistivapaampi museo? Tai miten olisi syvällisempi tutustuminen Nykiin ja kävisit siirtolaismuseossa? Jos mieli jaksaa muistella World Trade Centerin dramaattisia tapahtumia, suosittelen 9/11-museota. Vältä viikonloppua ja varaa liput keskelle arkipäivää. Varaa aikaa.

Top of anything

Vaikka mielesi tekisi päästä Empire State Buildingin tai Rockefeller Centerin huipulle, mieti oletko valmis maksamaan, jonottamaan, odottamaan ja taas jonottamaan. Kyllä, se on sen arvoista, jos olet valmis tuhlaamaan rahaasi ja aikaasi. Jos et, voi toisenlainen kaupunkikuva olla sun mieleesi! Hyppää metroon ja sujahda Brooklynin puolelle ihastelemaan Brooklyn Bridgeä ja Manhattanin siluettia. (Sitä paitsi siellä talon huipulla voi olla idiootteja just silloin, kun sä olet siellä, mikä pilaa fiiliksen!)

panorama

Vältä Times Squarea

No siis, tottakai sä menet sinne ja ihmettelet. Mutta paikalliset välttää Times Squarea ihan juuri siksi, että se on täynnä turisteja. Me tykätään istua punaisilla rappusilla ja juoda Starbucksin kahvit ja ihmetellä maailman menoa. Muuten meininki on siellä aika sairasta. Kaikki on kallista ja kaikkialla on hirveet jonot ja kadut on vielä paskaisempia kuin muualla.

usaIMG_4647

(Punaisilla rappusilla ei istu ketään, mutta siellä makaa punapukuinen mies. Sillä on siivousoperaatio menossa ja sen takia rappuset oli suljettu muilta.)

”Pakko nähdä”

Mieti onko kaikki turistikohteet ”pakko” nähdä. Kiinnostaako kaikki sua? Vapaudenpatsaan voi nähdä Manhattanin eteläkärjestä pikkuhahmona, mutta onko välttämätöntä käydä tapaamassa patsasta siellä sen omalla saarella? Jos museot ei kiinnosta, älä vaivaudu sinne, tuhlaat vain aikaasi. Älä käy tv-sarjojen filmauspaikoilla, jos et oikeasti halua nähdä missä Frendien talo on tai mistä vesi tulvi Manhattanille, kun tuli (melkein) uusi jääkausi. Jos et ole puistoihmisiä, älä tuhlaa aikaasi hengaamassa Central Parkissa! Jos haluat aitoja ihania kokemuksia, tutustu paikallisiin ja vietä aikaa heidän kanssaan.

Muista, että matkustat itseäsi varten, joten tee matkasta oman näköinen!

Leave A Reply

Navigate