Älä säästä näissä

Mä oon nyt ollut ruokakaupan kassalla vuoden verran töissä. Iik, kylläpä se aika meneekin äkkiä! Joku joskus kysyi, että tuijotanko asiakkaiden ostoksia sillä silmällä. Vastasin, että en. Nyt olen ehkä tullut siihen ajatukseen, että kyllä mä ehkä ihan hieman mietin muiden ostoksia. En siis pahalla. Lähinnä vertailen siinä kassalla hintoja, kun hinta yllättää, positiivisesti tai negatiivisesti.

Itsekin on tullut kokeiltua joitain juttuja hintaeroa ihmetellessä, esimerkiksi mangososeissa oli isokin hintaero ja makuero oli huomattava. Ajattelinkin koota listan tuotteista, joissa itse en pihistä, vaikka olisinkin pitämässä pihiviikkoa. Ei, ei siis pihviviikko, vaan pihiviikko. Toisaalta pihviviikkokaan ei kuulostais hassummalta!

Maito

Mä en osaa sanoa maitolitran hintaa. Se kun vaihtelee niin paljon. Niin myös maku. Jos ostat maitoa juodaksesi sitä, valitse siis kunnon maito, älä mitään halpisketjun maitojuomaa. Se maistuu vain maidolle, johon olisi lirautettu vettä jatkeeksi. Sama pätee, jos käytät maitoa ruoanlaittoon. Puurosta tulee oikeasti paljon parempaa, kun käytät siihen kunnon maitoa.

Juusto

Leivän päällä pitää olla juustoa! Kaupan kassalla olen huomannut, että Oltermannia menee paljon. Mutta niin myös halpisjuustoja. Varsinkin juustoraasteena menee todella paljon halpismerkkien juustoja. En ole juustojen ylin ystävä, mutta juustojen tavallisena ystävänä voin sanoa, että juustoraastepussista kannattaa maksaa pikkuisen enemmän ihan vain sen maun takia. Ja oikeastaan ihan mistä tahansa juustosta. Juustoja on nykyään niin suuri määrä, että oikeastaan ne huonoimmat löytää vain kokeilemalla. Mutta oletko oikeasti valmis käyttämään parikolme euroa juustoon, josta maistat ehkä yhden viipaleen ja käyt uudestaan kaupassa ostamassa sitä parempaa juustoa, koska se halvempi maistui ei-miltään? Mä en, joten ostan mieluummin kunnon juustoja, joista oikeasti pidän.

Siivousvälineet

Ah, näistä voisin kirjoittaa vaikka kuinka, mutta en jaksa paasata tästä sen kummemmin. Kun vaihtoehtoina on parin euron halvan näköinen mikrokuituliina ja kolme kertaa kalliimpi oikean siivousvälinevalmistajan mikrokuituliina, ostan aina sen kalliimman! Se kalliimpi liina tulee maksamaan itsensä takaisin. Halvat siivousliinat ei tee siivoamisesta kivaa ja pahimmassa tapauksessa vain levittävät likaa. Sama pätee siivousaineissa ja vaikka putkimiehessä. Siis aineessa, ei itse työläisessä.

Suklaa

Ja oikeastaan muutkin makeiset. Kun tekee mieli herkkua, ostan kunnon tavaraa! Ostan mieluummin sen Fazerin sinisen tai Maraboun levyn kuin halpismerkin suklaalevyn. Halpiksista tulee vain paha mieli. Tuijotan kaakaon määrää, se kertoo mausta paljon. Viinikumikarkeista en enää niinkään välitä, mutta jos jostain syystä sellaisia tekee mieli, en valitse halpispusseja. Ne maistuu kumeilta, joihin on lisätty makuesansseja.

Juomat

Oletteko maistaneet aitoa Coca-Colaa? Entä jotain halvempaa kolajuomaa, esimerkiksi Freewayta? Mun mielestä se on niin, että jos perhe pyytää tuomaan Cokista, silloin ostat sitä aitoa Cokista. Jos haluat säästää juomissa, älä osta niitä ollenkaan! Sama pätee alkoholiin. Jos haluat säästää alkoholissa, ole mieluummin ottamatta kuin juot halvalla tuotettua siideriä.

Missä sitten voi säästää? Tekemällä itse. Heviosasto on täynnä mahdollisuuksia. Jätä valmiit kastikeputelit ja valmisruuat ostamatta ja tee itse. Kokeile välillä halvempaa lihaa tai halvempaa rahkaa. Tee lihan kaveriksi paljon vihanneksia ja juureksia, niin ruuasta on iloa pidempään. Käytä tähteet salaatteihin tai piirakoihin ja ota töihin evääksi!

Onko teillä joku asia, josta ette pihistä ruokakaupassa? Mä olen hirveän hankala pihistämään ruokaostoksissa, mutta olen valmis kokeilemaan uutta. Sen myötä olenkin löytänyt hyviä tuotteita myös halpisvalmistajilta. Ja kokeilemalla olen myös huomannut, ettei joku tuote ole todellakaan hintansa arvoinen. Asioilla on puolensa, mutta ylläolevista asioista en itse säästä.

2 Comments

  1. Meillä on ihan omat lempparijuustot, voi, leipä yms ruokatuotteet, joita ei varmaan ikinä vaihdeta 😀 Jossain asioissa pystytään hiukan pihistelemään, koska ollaan sen verran persaukisia.. mutta jos on varaa ostaa, niin ostetaan nimenomaan sitä parasta. Tainoh, ainakin meidän mielestä parasta 🙂

    • Taru Reply

      Mun mielestä parasta – just näin! Toisen paras ei ole oma paras. Meidän mielestä esim. tortillojen kanssa parasta salsaa on Rainbow’n valmistama, Santa Marian vastaava ei ole oikein mistään kotoisin. Testaamalla ne omat lempparit löytyy 🙂

Leave A Reply

Navigate