Ekstrovertti vai introvertti?

Moni tuttu lukijani varmasti sanoisi minua ekstrovertiksi. Heidän mielestään olen impulsiivinen, ulospäin suuntautunut ja koko ajan äänessä. Heidän mielestään saan energiaa muista ihmisistä ja viihdyn isoissa porukoissa.

Introvertti onkin sitten se ekstrovertin vastakohta eli sisäänpäin suuntautunut, hiljainen, joka viihtyy omissa oloissaan ja saa virtaa siitä.

Mitä luulette, olenko introvertti vai ekstrovertti?

Nuorena olin todellinen ekstrovertti. Olin koko ajan menossa ja mulla oli paljon ystäviä, olin todella ulospäin suuntautunut ja nautin siitä, että sain olla huomion keskipisteenä. Harrastin teatteria ja koulun projekteissa olin aina täysillä mukana eikä yksin laulaminen koko koululle ja koululaisten perheille tuottanut ongelmia. Tykkäsin olla äänessä ja esillä, vaikka änkytänkin.

Tosin, kyllä mä nuorena tykkäsin olla omissa oloissanikin. Kirjoitin paljon, luin ja kävin yksin ulkona valokuvailemassa typeriä juttuja.

Entäs nykyään? En ole koko ajan menossa eikä minulla ole hirveästi ystäviä. Mutta ne ystävät, joita minulla on, on niitä parhaimpia tyyppejä, joille voin kertoa mitä vain. Luotan heihin kaikkiin. Enää en halua olla huomion keskipisteenä, mutta jos olen, olen silloin pienessä porukassa, ihan vaikka perheen kesken. En voisi kuvitella harrastavani enää teatteria, mutta karaokea päädyn silloin tällöin laulamaan pienessä sievässä.

Extro-Taru teini-ikäisenä laivan karaokessa
Extro-Taru teini-ikäisenä laivan karaokessa

Mikä muutti kaiken? Paniikkihäiriö. Muutin peruskoulun jälkeen opiskelemaan uudelle paikkakunnalle ja huomasin heti koulun alkaessa, etten enää jaksanut olla yhtä sosiaalinen kuin peruskoulussa. Muutoksia tapahtui liian lyhyessä ajassa eikä oma mieli jaksanut pysyä perässä, joten aloin oireilemaan paniikkikohtauksin.

Onneksi sain ongelmaani apua ja keskityin itseeni. Ymmärsin kuuntelemaan itseäni ja opin olla välittämättä niin paljon siitä, mitä muut ajattelivat minusta. Huomasin, että olin todella väsynyt, koska olin antanut niin pitkään itsestäni niin paljon. Paniikkihäiriö käski minun pysähtymään ja miettimään kuka oikeasti olen.

Tykkään olla omissa oloissani tai Miehen kanssa kahdestaan. Vältän ruuhkabusseja. Ystäviäni tapaan mieluiten jomman kumman kotona tai jossain rauhallisessa paikassa. En välitä shoppailusta, joten ostosreissulla käyn mieluiten keskellä päivää. Olen tiettyjen asioiden kanssa spontaani, mutta enemmän pidän järjestelmällisyydestä ja täsmällisyydestä. Lataan akkujani kotona yksin, tai kaksin Miehen kanssa. Viikonlopun vietän mieluummin rauhallisesti kotona eikä muut ymmärrä, jos en jaksa lähteä jokaisiin kissanristiäisiin. Töistä lähtiessäni olen yleensä ihan poikki ja se johtuu vain siitä, että monen tunnin vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa on vienyt kaikki voimat.

intro2

Hei, olen Taru ja olen introvertti.

Testaa itsesi tästä ja kerro minulle kommenttiboksiin, oletko introvertti vai ekstrovertti!

Leave A Reply

Navigate