Elämäni aakkoset

Ajattelin josko tekis pientä aakkospeliä. Sitten vaikka vuoden päästä vois tsekata uudet aakkoset.

 

A – Aikuisuus. Vaikka itse täytän jo pian 29, joudun aina välillä hetkelliseen ikäkriisiin. Olenko minä muka niin aikuinen jo? Aikuiseksi luetaan ihminen, joka on täyttänyt 18. Sanonpa vain, että korvien välistä se lähtee. Mulla taitaa olla joskus vaan vähän vaikkua.

B – Blogi. Okei ehkä vähän kornia, mutta näin se on.

C – Canon. Järkkäriä haaveillessani mieleen ei edes tullut Canonin kilpailija Nikon, enkä tiedä miksi. Canonia mulla on ollut aika paljon vuosien varrella ja nykyään kuvauskaverina toimii Canon EOS 600D.

D – Dataaminen. Se on sitä jumitusta koneella, tabletilla tai jopa kännykällä. Linkistä toiseen, scrollaamisesta klikkailuun ja sitä rataa. Datailuun on varattu kotona kokonainen huone. Työtuolit vois tosin olla mukavammat.

E – Emmä tiiä. Välillä en vain tiedä. En osaa sanoa. Ihan sama. Heijastuu varmaan tähän mielialaan. (Toivottavasti ensi vuonna olisi parempi E-kirjain.)

sysmaIMG_4813

F – Fazer. Fazerin suklaa. Geisha on paras. Jos ostan sinisen levyn, sen reunassa on ruskea sävy.

G – Google. Käytän Googlea päivittäin. Gmail on ollut käytössäni jo vuosia enkä voisi kuvitella käyttäväni mitään muuta. KVG on tuttu lausahdus niille, jotka eivät tiedä jotain enkä itsekään osaa vastata. Google tietää kaiken.

H – Hetki. Pitäisi elää hetkessä? Tästä hetkestä pitäisi nauttia, ei pitäisi murehtia tulevaa ja pitäisi osata nauttia tämän hetken pienistä kauniista asioista. Oli se sitten hiljaisuus ja sen läpi kantautuva sateen ropina ikkunalaudalle tai hyvän sarjan katsominen Miehen kainalossa.

I – Iskä. Sillä on ihan tyhmät jutut. Mut siis parhaat. Jos voittaisin lotossa päävoiton (tai edes muutaman miljoonan), ostaisin iskälle uuden auton, uuden moottoripyörän ja rahoittaisin matkan Alpeille.

sysmaIMG_4515

J – Jekku. Meidän entinen ihana kaheli kissa.

K – Kummius. On kunnia olla lapsen esikuvana ja turvana. Meillä on kaksi ihanaa kummilasta ja molemmat niistä on aivan huippuja! Oma kummitätini lähettää vuosittain pari korttia ja niistä tulee aina hyvälle tuulelle.

L – Sukunimi. En pitänyt tyttönimeäni, vaikka sekin on hyvin persoonallinen ja erikoinen. Mieheltä saatu sukunimi on soljuvampi ja runollisempi. Sekin nimi on harvinainen ja siksikin hyvin persoonallinen.

M – Musiikki. Päivät täyttyy musiikista ja musiikki on vahva elementti roadtripillä. Se yhdistää myös mielen johonkin muistoon.

N – Naiseus. Tunnen olevani nainen, vaikka välillä käyttäydyn kuin lapsi. Naiseus on ihana asia! En koe olevani feministi, vaikka äänestän naista, kun on mahdollisuus ja arvostan naisyrittäjiä. Rakastan naisellisia muotoja ja ihania vaatteita, tuoksuja ja kenkiä. Naiseus lähtee korvien välistä.

O – Onnellisuus. Sen eteen joutuu tekemään töitä, ainakin välillä. Olen onnellinen, kun minulla on maailman paras mies, ihana koti, jääkaapissa mansikoita, vesimelonia ja vähän suklaata. Olen myös onnellinen monien puolesta.

P – Puhelin. Sitä ilman en lähde mihinkään. Puhelimen mukana kulkee maksukortti, ajokortti, Kela-kortti ja S-bonuskortti. Puhelimessa on kaikki, mitä tarvitsen.

Q – Qashqai. En ole mikään autoihminen, mutta tässä taloudessa olen ainoa, jolla on lupa ajaa autoa. Meillä on pari vuotta ollut Nissanin Qashqai ja se teki meistä hyvin aikuisia. Autolla on väliä. Värillä ei (kunhan ei ole valkoinen).

R – Rakkaus. Aviomies, perhe.

S – Skolioosi. Matkakumppani, joka on yleensä aika hiljainen, mutta muistuttaa itsestään ikävähköllä tavalla. Kannustaa liikkumaan.

sysmaIMG_4908

T – Toiminimi. Olen käynyt yrittäjyyskurssin ja ajatus omasta yrityksestä pulpahtaa välillä mieleen. Mikäli täyspäiväinen yrittäjyys jänskättää, voi osa-aikaista palkkatyötä pitää luotettavana rahanlähteenä. Toiminimen perustaminen olisi askel nro 1 kohti omaa herruutta.

U – Uni. Nukkuminen on ihanaa. Meillä ei ole vieläkään makkarissa pimennysverhoja, mutta ihan hyvin pystyy nukkumaan, vaikka olisikin aurinkoinen aamu. Ja jos ei muuta, niin päikkärit! Ah, päikkärit.

V – Vastuullisuus. Niin iso ja pelottava asia. Mutta ihan kiva kuitenkin, jos ei ole kyse mistään kauhean vakavasta tai pelottavasta asiasta! Koen, että vastuullisuus pitää minut työssä motivoituneena. Harrastan myös laajempaa vastuullisuutta esimerkiksi kierrättämällä vanhoja vaatteita.

sysmaIMG_4789

W – WOW. Siis ei se peli. Vaan niinku wau. Elämässä on paljon wau -hetkiä.

X – X. Tiedättekös, kun joudutte sanomaan henkilöturvatunnuksenne kirjaimen tyyliin ”Jii niinkuin Jorma”? Mulla on äks. Se on helppo ja ytimekäs.

Y – Ystävät. Ihanat, hölmöt ja rakkaat! Ilman teitä en olisi tässä, joten kiitos siitä.

Z – Z? For real?

Å – Jotain ruotsinkielistä ähinää?

Ä – Äiti. Vaikka aina ei ehkä olekaan paikalla, niin hänellä on aina paikka sydämessäni.

Ö – Öljy. Ruokaöljyt. Kookosöljy. Oliiviöljy.

Leave A Reply

Navigate