Kauniit vihreät hiukset?

Voihan samperi. Helekutin helevattu. Note to yourself: Älä enää ikinä. Siis IKINÄ. Älä enää ikinä värjää hiuksia itse. Ikinä. Koskaan. Tuliko selväksi?

Värjäsin eilen hiukset, tämä ei varmaan enää yllätä. En tiedä mikä ihmeen päähänpisto se oli, vaikka olin sitä suunnitellut jo jonkin aikaa. Olinhan mä päättänyt jo aiemmin, etten enää itse värjäisi kestovärillä hiuksia. Mutta kun kaapissa lojusi se yks ihan kivan värinen, vähän kultainen blondi kestoväri, miten että miksen nyt käyttäisi sitä, kun tänään oli tiedossa monttubileet.

Öh. Kestovärin sijaan mun olisi pitänyt valita se tutuksi tullut vaalennusvoide. Tai antaa hiusten vain olla.

Lähtökohtahan oli siis aivan mainio sävy lukuunottamatta juurikasvua, joka on se hyvin tunnettu suomalaisten vihaama maantienharmaa. Syksyisin aina haaveilen hieman tummemmasta sävystä, joten ajattelin ettei ehkä astetta tummempi blondi haittaisi. Garnier oli entuudestaan tuttu, mutta tuosta väristä en osaa sanoa, olenko sitä joskus kokeillut. Shade you love? Never.

En ymmärrä miksen saa kameraan vangittua tätä oikeaa sävyä, nimittäin ihanaa vihreää. Ylemmässä kuvassa on hiukset ennen värjäystä ja oikealla puolella on kuva latvoista värjäyksen jälkeen. Eihän tuossa nyt kummoisempaa eroa ole? Blondimpi on otettu päivän valossa, värjätty on otettu loisteputken alla.

No, ehkä tuosta saa jotain selvää. Hmm. Natural Wheat Blonde In My Ass. Ei mua olis oikeasti haitannut liian tumma lopputulos, mutta vihreä haittaa. Mulle on ennenkin käynyt näin, mutta silloin yritin tehdä juuri päinvastaista; halusin vaalentaa tummia hiuksia. Arvatkaa mitä silloin kävi? Silloinkin olin menossa johonkin muka tärkeään juttuun ja … No, oikeastaan en edes muista miten selvisin tapahtuneesta. Ainakin pysyin hengissä.

Tämän päivän hiustyyli hautajaisissa? Hiukset tiukalla ponnarilla. Ei kukaan ainakaan maininnut vihreyttä hiuksissani eikä varmaan kukaan tajunnut hiusten värin muuttuneen, ponnarilla kun olisi ilman värjäystäkin näkynyt tummempaa tyvikasvua, mutta ainakin vapaana liehuva harja olisi ilman värjäystä ollut mukavan blondi, ei vihertävä.

Arvaatteko mitä ajattelin tehdä maanantaina, kun mulla on vapaapäivä? Menen kampaajalle.

 

2 Comments

  1. Hiusten vihertävyyteen voisi tepsiä myös kunnon syväpuhdistus ja sitten hopeashampoo, esim. Paul Mitchellin syväpuhdistava shampoo (Shampoo Tree) ja Fudgen hopeashampoo ovat todella tujuja ja hyviä 🙂

    • Taru Reply

      Kiitos vinkistä, Piia! Itseasiassa mullekin tuli pian mieleen hopeashampoo ja eilen pesinkin hiukset itselle tutuksi tulleella Biozellin hopeashampoolla. En tiedä kuvittelenko, mutta ehkä se vihreä sävy hieman väistyi… Tilalle tuli hieman harmahtavaa sävyä. En tänään juokse kampaajalle, vaan yritän tuolla hopeashampoolla vielä hiuksia pestä ja kiitos tosiaan syväpuhdistavan vinkistä, yritän myös sillä. Olen menossa kynsihuoltoon ylihuomenna, ehkä siellä työskentelevä ihana kampaaja osaa myös myydä mulle jonkun tujun shampoon, oli se sitten hopea tai syväpuhdistava.

Leave A Reply

Navigate