Hiusteni nykyinen väri

Viime viikon puolella sain idean värjätä hiukset pitkästä aikaa kestovärillä, vaikka olinkin päättänyt, etten moista enää tee. No, lopputuloshan ei ollut mieluisa ja stoorin episodista kuvineen voit lukaista tästä. Päätin viettää eilisen vapaapäivän kirmaamalla kampaajalle, mutta jo parin tunnin päästä värjäyksestä tuli mieleen, että hopeashampoo voisi ehkä auttaa asiaan. Piia laittoi lisäksi vinkkiä, että hopeashampoon kanssa voisi kokeilla syväpuhdistavaa shampoota.

Perjantaina en pessytkään enää hiuksia ja vetäisin hiukset tiukalle ponnarille. Lauantaina kävin ostamassa hopeashampoon ja sunnuntaina viimein pesin hiukset hopeashampoolla ja ihan vielä varmuuden vuoksi kahdesti. Eilen pesin hiukset uudestaan ja tällä kertaa myös sillä syväpuhdistavalla. Normaalistihan pesen hiuksia ehkä kolmen, neljän jopa viiden päivän välein, joten voitte tosiaan kuvitella miten tämä värisävy on ärsyttänyt.

Ja siis kyllä, hiusten vihreä sävy taitaa olla lähinnä omassa mielikuvassa, sillä ainakaan tästä kuvasta vihreyttä ei juurikaan näy.

Välittyykö teillekin alla olevista kuvista pieni vihreä mies värisävy?

Jos välittyy, niin hyvä, en ole hullu. Jos ei, niin kyllä, sitten olen hullu. Jos pidän hiuksiani auki, hipelöin koko ajan latvojani, jotka ovat tästä pesun määrästä hieman kuivat. Katselen hiuksiani joka hitsin valossa ja etsin sitä vihreyttä. Pete sanoi ensimmäisen hopeashampoopesun jälkeen, että vihreyttä kyllä katosi, mutta tilalle tuli hieman harmautta. Tiedättekös, sellainen tavallinen suomalainen MAANTIENHARMAA. Ai että, ku mä en tykkää siitä väristä. Mutta, jos valittavana on vihreä ja tuo harmaa, niin harmaa kiitos.

Ja kyllä, valolla on väliä.

Kellertävyys ei haittaa, mullahan blondina hiukset taittaa aina kellertävään. Nyt kun viime vuosina muodissa on ollut grannyn harmaat hiukset, muhun se sävy ei ole iskenyt. Siis joo, muiden päissä kyllä (tiettyyn pisteeseen asti), mutta itselleni sellaista en pysty kuvittelemaankaan vielä tässä iässä.

Onneksi nyt pystyn elämään tämän kanssa ja toivottavasti tulevilla pesuilla on myönteinen vaikutus. Täytyypä lisätä hieman hoitoaineen käyttöä, ettei latvat tästä enää huonone.

Eli nyt mennään ainakin hetki ei-minkään-värisillä hiuksilla. Yritän edelleen korjata tilannetta hopeashampoolla, mutta katselen jonkun ajan päästä tarkasti peiliin ja mietin mitä oikeasti kannattaa tehdä.

Kalju eikä punaiset hiukset ole vaihtoehtoja. Nyt sinnitellään.

2 Comments

  1. Jäin vielä miettimään tätä väriongelmaa, voisikohan väripigmentoiduista shampoista tai hoitoaineista olla apua? Ainakin KC:n Color Mask -tuotteet olen todennut toimiviksi (https://www.kcprofessional.fi/fi/color-mask), niidenkin avulla voisi saada pientä vihertävyyttä taitettua pois. Olen itse käyttänyt tuota Pearl-sävyä silloin, kun hiukset olivat vielä enemmän raidoitetut ja vaaleammat.

    (Tästä hiusten vihertävyydestä on omakohtaisiakin kokemuksia, kiitos vanhan rivitalon kupariputkien.. Minä ratkaisin ongelman tuolloin vetämällä hiuksiin punertavan kuparin/kastanjan sävyn, mutta toivon mukaan löydät jonkun vähemmän radikaalin ratkaisun!)

    • Taru Reply

      Hehei! Kiitos kovasti vinkistä! Itselleni tuli mieleen nuo Color Maskit, mutta en ole ehtinyt raahautumaan niitä myyviin mestoihin 😀 Tällä hetkellä juurikasvu on mukavan värinen, mutta loppupää onkin … ööh. Semmoinen ei minkään värinen, vihertävän harmaa tai jotain. Kävi mielessä se punaiseen taittava väri, mutta ite en enää jaksais punertavia sävyjä… Katotaan mitä tässä nyt tapahtuu ja millä mömmöillä lähden karvojani valelemaan. Kiitti sulle 🙂

Leave A Reply

Navigate