Isona minusta tulee…

 

Halusin lapsena siivoojaksi. Kerrostalossa asuessa hain pesutuvalta ämpärillisen vettä ja kaadoin siihen saippuaa. Menin ämpäri mukanani pesemaan asvaltoitua kävelytietä kerrostalon pihalle.

Halusin myös hetken aikaa kampaajaksi. Perhetuttumme on kampaaja ja jossain vaiheessa varmaan ihailin hänen työtään. Lisäksi musta oli kiva hipelöidä muiden hiuksia. Enemmän kuitenkin tykkäsin siitä, kun äiti harjasi mun hiuksia ja laittoi letille.

Yläasteikäisenä halusin kirjailijaksi. Kirjoitin tuolloin paljon ja niihin aikoihin kirjoitin jopa ihan oikeasti kirjan (se oli se, jonka lähetin kustannusyhtiöön huonolla menestyksellä). Ysillä kävin luovan kirjoittamisen kurssin ja pääsin tutustumaan paikallislehden toimintaan ja sitä myötä kirjoitin lehteen jutunkin. Toimittajan ura alkoi kiinnostamaan.

lupine2

Halusin olla osa mediaa ja harkitsin media-alaa. Hain paikalliseen amikseen media-assistentin peruskoulutukseen, mutta painostuksen alaisena hain lukioon ja pääsinkin lukion mediapainotteiselle linjalle.

Lukio ei ollut ihan mun juttu ja päädyin amikseen ulkoasuntoteutuksen peruskoulutukseen. Elämässä alkoi tapahtua ja päädyin tekemään siivoustyötä. Amiksen jätin kesken.

Siivoustöitä oli helppo saada ja huomasin olevani hyvä. Hain mitä tahansa siivoustyötä, sen sain. Samanaikaisesti rakastin ja vihasin työtäni. Hankin tutkinnon kotityöpalvelusta ja tarkoitus oli perustaa oma kotisiivousyritys.

Elämässä alkoi taas tapahtua ja jouduin jättämään siivoustyöt juuri tutkintopaperin saatuani. No, kävinpä ainakin yrittäjyyskurssin. Siinä sitten ravasin ammatinvalintapsykologilla ja mietin mitä isona haluan tehdä.

Päädyin sattumalta nykyiseen työhöni, jota opin rakastamaan heti ensimmäisenä päivänä. Ehdin olla vuoden työttömänä, kun minut otettiin yrityksen palkkalistoille. Kesätyöntekijästä myymäläpäällikkösijaiseksi, ei hullumpaa, ajattelin ja lähdin kouluttautumaan kaupan alalle. Ajatus omasta yrityksestä vaihtui haaveeseen myymäläpäällikön tittelistä ja merkonomin paperit sain alle vuodessa.

Nyt on matto vedetty jalkojen alta, tasapainottelen liukkaalla lattialla ja mietin, mihin suuntaan haluan kaatua, koska tuntuu, etten saa mistään otettua kiinni.

Tämä on toinen kerta aikuisiässä, kun en ole varma mitä haluan tehdä isona. Vaihtoehtoja olisi, mutta en tiedä mistä kaiteesta ottaisin tukea. Haluaisin luoda jotain omaa, haluaisin kehittää itseäni ja omaa imagoni, mutta miten?

Blogi, auta minua tässä, jooko?

lupine

Leave A Reply

Navigate