Ja vuodenaika oli?

Aurinko paistaa ja paljastaa kodista kaiken pölyn. Tekee mieli siivota, vaihtaa kodin tekstiilit kesäisempiin ja nostaa kasvit aurinkoon. Viime kesänä vanhempieni tuoma palmu sai siirtyä parvekkeelle ja istuinkin hetken aikaa parvekkeella auringon lämmössä ja mietin itsekseni, että mikäs vuodenaika nyt oikein olikaan.

orcIMG_3227

orcIMG_3228

Vanhassa kodissa tuo parveketta vahtiva kissa vartioi avainta. Kissa on oikeasti ontto ja kissa makoili meidän pihalla, yleensä raparperin suojassa. Onttoon kissaan piilotimme vara-avaimen, mikäli kotiavain tuppaisi unohtumaan kotiin tai kävisi jotain muuta ikävää ja jonkun pitäisi käydä meillä. Kissa on saanut kolhuja ja iskuja, mutta siitä huolimatta emme kissasta ole luopuneet.

orcIMG_3232

Ja edelleen rakastan tuota pientä ylimääräistä huonetta. Sinne on ihana heittää vaatteet tuulettumaan, vaikka olisikin sateinen sää. Sinne on myös ihana viedä petivaatteet tuulettumaan ilman, että pitäisi miettiä koivunsiemenien imurointia jälkikäteen. Parvekkeelle on myös kiva itse mennä tuulettumaan, jos aivot huutavat raikasta ilmaa. Parvekkeelta on ihan kivat näkymät kolmeen ilmansuuntaan ja naapuritalon katolle laskeutuvia lintuja on hauska tiirailla.

Suunnitelmissa olisi ostaa parvekkeelle pikkuruinen pöytä ja ainakin kaksi pikkutuolia, jotka saisi ehkä pinottua päällekkäin tai taitettua kasaan. Haaveissa on edelleen ne hitaat aamupalan nauttimiset parvekkeella, joita viime kesänä ei toteutettu.

orcIMG_3239

Parvekkeella näyttää ihan kesältä. Välillä tulee töissäkin kesäinen olo, koska aurinko paistaa isoista ikkunoista sisään ja vaikka asiakkaat ovatkin pukeutuneet takkeihin ja ehkä pipoihin, he ostavat jäätelöä, jonka he aikovat nauttia heti. Hei, mulle kans!

1 Comment

  1. Mä olen kanssa töissä välillä jäänyt vaan tuijottelemaan ikkunoista, kun paistaa niin kivasti! ..tosin meijän toimisto muuttuu ihan saunaksi, heti jos lämpötila kipuaa edes lämmäs +10 astetta ja sitten hiljaa mielessään toivoo, ettei paistais ihan niin tehokkaasti 😀

    Tommonen lasitettu parveke olis tosi jees! Meillä on isohko parveke, mut kun se on niin vanha (ja puinen), niin sinne ei olla viitsitty sitten laseja hankkia.. Mutta niinkun sanoit, niin kyllä se kesäsin on niinkun yks ylimääränen huone ja sinne on kiva kattaa esim. iltaa istuessa syömiset 🙂

Leave A Reply

Navigate