Joulusiivous, osa 2

Ah, nyt jatketaan joulusiivousta siellä kotona!

Viimeksi kerroin miten sukulaiset tulee kylässä ollessaan nuuskimaan sun vaatekaapit ja jääkaapin, miksei.

Vinkki 4

Vähän kerrallaan. Älä uskottele itsellesi, että jaksaisit siivota yksin koko huushollin katosta lattiaan yhdessä päivässä, vieläpä päivää ennen jouluaattoa. Eijeijei. Kyllä sä tiedät, että haluat rentoutua, ottaa vähän viiniä ja vain olla.

Kalenteroi siivouksesi, mutta jätä tärkein viimeiseksi eli imurointi. Imuroi koko kämppä vielä kertaalleen aattoa edeltävänä päivänä. Voit tehdä tarkemman, huolellisemman imuroinnin vaikka viikkoa ennen joulua. Tämä ei valittevasti toimi, jos taloudessa on karvaisia lemmikkejä, mutta noin yleisesti ottaen. Ja muista, ettei sitä sohvaa tarvii aina siirtää imuroidessa.

Siivoa keittiötä koko ajan. Vaikka miten puunaisit ja kiillottaisit keittiön, se on heti aattona taas ihan sekaisin kahvikupeista, joulupuurolautasista, piparimurusista…

Vinkki 5

Mikäli olet onnekas rivarin tai jopa omakotitalon omistaja, sinun tulee huolehtia myös pihasta. Riippuen millainen joulu on tulossa, sinun pitää huolehtia lumenluonnista, risukasoista ja liukkaista portaista.

Huolehdi portaat kuntoon, ettei kukaan vieraistasi pyllähdä häntäluulleen. Laita pimeän tullen pihalle muutama lyhty ja jätä lumilapio johonkin lähelle, niin sitä kaipaavan ei tarvitse vaivautua pitkälle.

Vinkki 6

Mulle on lapsuudesta jäänyt joku semmoinen ihana fiilis siitä, että jouluna pääsee multiraikkaana ja puhtaana nukkumaan maailman puhtaimpiin lakanoihin. Vaihda siis petivaatteet jouluksi ja jos mahdollista, käytä juhlaan sopivia petivaatteita. Heitä peitto (ja miksei tyynytkin) hetkeksi ulos pakkaseen (?), niin uni on taattu ja puhtaat lakanat tuntuvat vieläkin paremmilta.

Mikäli sinulle jää vieraita yöksi, tee sängyt valmiiksi, jos mahdollista. Jos ei, laita ainakin lakanat valmiiksi esille ja huputa tyynyt ja peitot. Voit vieraille vielä jättää omat setit; petivaatteet, pyyhe ja lahjaksi toalettilaukku, missä on shampoo, suihkusaippua, jne.

jouluvalot

Se tärkein vinkki

Sanoin jo, mutta korostan vielä kertaalleen, että se joulu tulee kuitenkin. Itse voin myöntää, että tykkään, kun jouluna on siistiä, mutta ei se joulua tee. Olen viettänyt joulua myös sotkuisissa paikoissa ja arvatkaas mitä, silti on ollut jouluinen olo.

Älä stressaa. Joulu on vain kerran vuodessa ja siitä on tarkoitus nauttia. Jos et ehdi siivoamaan, älä ota siitä ylimääräisiä kierroksia. Näytä perheellesi, että siisti koti ei ole tärkeintä.

Ja se vinkki… Työnnä tavarat piiloon; laatikoihin, kaappeihin, sängyn alle (pois näkyvistä, pois mielestä). Sammuta valot, sytytä kynttilöitä ja tunnelmavaloja (et näe pölyä). Tee itsellesi lämmin kolo ja lakkaa välittämättä sohvan alla pyörivistä pölypalloista. Keskity jouluun, nauti ruuasta ja nuku pitkään.

Leave A Reply

Navigate