Joutsen

Parisen viikkoa sitten Tuusulassa bongattiin joutsen, jolle oli käynyt hassusti… Joutsen päätyi oikein paikallisuutisiin. Itse en ole paikallinen, mutta vanhempani ovat. Lue uutinen täältä!

Vanhemmillani kävin alkuviikosta ja sattumoisin mulla oli kamera mukana, josko olisin vähän luonnon helmasta inspistä saanut. Huomasin jotain valkoista heti ajaessani pihaan, mutta äiti niistä sanoi ennen kuin itse ajoi pihalta pois. Isän kanssa vielä turistiin joutsenista ja paikalle sattui lentämään kurki. Eihän mulla ollut sopivaa objektiivia eikä tietenkään jalkaa mukana, mutta sain sentään todistettua, että kyseessä on sama joutsen!

Joutsenethan on tunnettuja siitä, että ne on yksiavioisia ja uskollisia kumppanilleen. Tämä yksilö oli tullut pellolle toisen pariskunnan kanssa. Sanoinkin isälleni, että ehkä niillä joutsenilla on jossain puskassa munia. Kohta ne saa kuulla enemmänkin joutsenen ”laulua” (oletteko ikinä oikeasti kuulleet joutsenen laulua? se on kamalaa), jos siellä on kohta pieniä pörrösiä lintuja 🙂

Jännä kyllä, miten joutsenta ei näyttänyt kuivaushärpäke häiritsevän ollenkaan.

Mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä tapahtuu. Viime kuulumisien yhteydessä linnut ovat yhä pellolla, ilman kurkea. Isä ei ole lähtenyt metsään vakoilemaan eikä siis ole tietoa onko joutsenilla munia vai ei.

Leave A Reply

Navigate