Kauneushaaste

Blogeissa on pyörinyt kauneushaaste ja muiden juttuja on ollut kiva lueskella. Odotin oman juttuni tekemistä, koska tarkoitus oli tehdä meikkitilaus Sokoksen 3+1-päiviltä ja ajattelin muutamalla sanalla esitellä ostoksia samalla.

Varhaisin meikkimuistosi?

Tuli pääsiäinen mieleen. Kun pukeuduttiin naapurien kanssa noidiksi ja meidän äiti meikkas meille huulipunalla pisamia poskille ja varmaan vähän nenänpäähän ja otsaankin. Äidillä oli kylppärissä peilikaapissa iso meikkiarsenaali ja sieltä välillä taisin testailla huulipunia. Noitakokemukset oli varmaan alle 10-vuotiaana, mutta niin nuorena en vielä huulia punannut. Ehkä 5- tai 6-luokalla. Muistan silti ekan meikkiostoksen euroilla ja se oli ihan eka ostos euroilla! Ostin Lumenen peitepuikon ja se maksoi jotakuinkin 7 euroa.

Mitä meikkejä löytyy käsilaukusta?

Käsilaukussa mulla on semmoinen hätävarameikkipussi, missä säilytän myös lääkkeitä. Seillä on pari erilaista puuteria, vanupuikkoja, huulirasva ja huulipunakynä. Välillä siellä on joku lyhyempi silmänrajauskynä ihan varalta. Kun lähdetään ulos syömään, niin laukusta löytyy puuteri, huulirasva ja huulipuna.

Lempituoksusi?

Rakastan tuoksuja, mutta en viitsi haalia niitä kaappiin liikaa, koska turvaudun yhteen tuoksuun pitkäksi aikaa. Ihastuin vuonna 2014 Michael Korsin Sexy Amberiin ja sitä ennen luottotuoksuni oli monen muunkin suosima Lancomen Hypnose. Nyt mulla on Sexy Amberin lisäksi arkikäytössä joku MEXXin tuoksu ja yritän kovasti kuluttaa loppuun yhtä halpistuoksua, joka tuoksuu kieloille.

Henkilökohtainen kauneusvinkkisi?

Kookosöljy! Kookosöljy on ihan parasta kasvoille. Ja muuallekin. Jos laitan nenälle mustapäitä varten nenälapun, levitän kasvoille kookosöljyä siksi aikaa, kunnes nenälappu on tehnyt hommansa. Käytän kookosöljyä ripsille, välillä myös juuri sheivatuille jaloille, kynsinauhoihin, meikin poistoon, ties mihin. Käyttäisin öljyä enemmänkin, mutta Peten mielestä kookosöljy haisee, niin enpä viitsi hirveästi olla pahan hajuinen vaimo.

Uusi kosmetiikkalöytösi?

Olen ollut ihmeissäni aurinkopuutereista, mutta vasta viime vuosina olen ymmärtänyt miksi myös minä voin sitä käyttää. Nykyään silti lähinnä ajattelen, että se on kesää varten, talvella voin olla posliininaama. Koska en juurikaan kokeile mitään uutta, vain uusia merkkejä, on tähän vastattava tuo aurinkopuuteri. Viimeisin kosmetiikkatilaukseni sisälsikin aurinkopuuterin, tällä kertaa kokeilen Rimmeliä.

Ikimuistoinen virheostoksesi?

Miten mä nyt en saa mitään mieleen? Kyllähän mulla näitä on, että olen ostanut liian tumman tai vaalean meikkivoiteen, liian pinkin huulipunan tai laittanut liikaa rahaa myyjän suosimaan tuotteeseen, joka on osoittautunut mulle ihan surkeaksi tuotteeksi/väriksi. Mutta ikimuistoista? Ai, nyt keksin! Varmaan kymmenisen vuotta sitten testailin jotain kylmävahaliuskaa, josta vaha jäi jalkaan kiinni eikä lähtenyt millään. Yritin kaikkea, ihan kaikkea. Myös Pete tuli apuun. Yritettiin kaikkea, paitsi tulta ja happoa. Nyt kumpikaan meistä ei muista miten se vaha saatiin säärestä irti. Ehkä se sitten kului ajan myötä. Merkkiä en muista, mutta sen jälkeen olen karvani poistanut höylällä ja silloin tällöin sokerivahauksella. Liuskoihin en enää ikinä lankea 😀

Meikkivoiteella vai ilman?

Käytän bareMineralsin meikkipuuteria, joka on vähän niinkuin näiden sekoitus. Tuote on puuterimainen, mutta kun sitä tarpeeksi kauan pyörittelee iholla, lopputuloksesta tulee meikkivoidemainen, ilman kiiltoa. Kyllä mä meikkivoiteenkin omistan, mutta sitä käytän peitevoiteen tavoin. Nyt tilasin pitkästä aikaa itselleni meikkivoiteen, joka osoittautui testipäivänä ihan hyväksi. Tosin kun ensimmäisen pisaran sain siveltimelle, tuli ihan jyrsijän ruoka siitä hajusta mieleen. Haju kuitenkin hälveni äkkiä. Tuote levittyi hyvin iholle ja oli tarpeeksi peittävä, mutta ei liian.

Kuvassa Sokoksen 3+1 päiviltä tilatut Rimmelin aurinkopuuteri, Lumenen puuterimeikkivoide, joka oli mukava yllätys. Tätä ehkä voi käyttää aikaisina aamuina, kun ei jaksa pyöritellä bareMineralsia kasvoille. Maybellinen Fit me! peitepuikko on vielä korkkaamatta, mutta Max Factoryn Miracle Match oli juurikin tämä jyrsijän ruuan hajuinen 😉

Eyeliner vai kynä?

Mä käytän eyelineria ja kynää vaihtelevasti. On aikoja, kun en käytä kumpaakaan. Sitten saattaa mennä viikkojakin, että käytän vain kynää ja taas viikkoja, että käytän vain eyelineria. Rahaa olen ehkä elämäni aikana enemmän tuhlannut kyniin, koska nuorempana tuli ostettua eri värisiä kyniä. Eyeliner on taas vaatinut vakaamman käden ja kädestä on tullut vakaampi vasta viime vuosina.

Tuote, jota ilman et tule toimeen?

Faktahan on se, että tulen toimeen ilman mitään meikkiä. Jos oikeasti olisi tilanne, että en voisi tai saisi käyttää meikkejä, sitten en käyttäisi. Mutta jos pitäisi valita yksi meikkituote, jolla tulisi pärjätä, niin valitsisin ehdottomasti bareMineralsin meikkipuuterin. Tottuisin harvakarvaisiin kulmakarvoihin ja silmälasit onneksi kehystää silmiä, joten ehkä se ripsarin puutos ei olisi niin kamala. Mutta toinen fakta on se, että ilman kosteutusta mun iho kärsisi, joten jos olisin autiolla saarella ja pitäisi valita kosteusvoide tai meikkipuuteri, valitsisin ehdottomasti kosteusvoiteen (varsinkin, jos siinäkin olisi aurinkosuoja).

Tuote, jota haluaisit kokeilla?

En ole oikein innoissani näistä korostusmeikeistä. Mua kiinnostais tietää miten osaisin niitä käyttää. Tai siis, en osais käyttää. Olen tylsä ja sanon, että haluaisin kokeilla näille harvakarvaisille kulmilleni värillistä kulmaväriä. Vitsi ku oonki avoin uusille meikkijutuille 😀

Tän tyyppisiä juttuja on tosi kiva kirjoitella ja lueskella, joten jos sä et oo vielä ottanut osaa haasteeseen, tee se nyt!

Leave A Reply

Navigate