Kesäloman alku

Terveiset villasukkaiselta lomalaiselta! Tultiin maanantaina mökille mukanamme muutamat laukut, joihin oltiin pakattu muun muassa oma iso peitto, lämpimiä vaatteita, villasukat ja pyyhkeet. Oli ihan hyvä veto ottaa villasukat mukaan, koska mökin lattia on kylmä ja ulkona istuessa pelkät tavalliset sukat eivät olisi riittäneet.

Aurinko on vain vilkaissut meihin, enemmän pilvet ovat peittäneet taivasta ja tuuli on tehnyt lomasta vilpoisen. Ensimmäisenä iltana myös ukkonen vieraili aivan päällämme ja salaman iskiessä johonkin ihan lähelle meinasi kesän ensimmäiset grilliruuat mennä väärään kurkkuun. Ukkosen hieman väistyessä uskaltauduimme kuitenkin heittämään talviturkkimme.

Lupasin ennen lomaa, etten valita säästä. Sää on asia, johon ei vain yksinkertaisesti voi vaikuttaa. Ja sitä paitsi loma on loma, vaikka olisi millainen sää. Päätin, että nautin lomasta, koska sehän tarkoittaa, että palkkaa tästä saa, oli sää mikä tahansa eikä minun tarvitsisi uhrata ajatustakaan työlle. Mutta. Kyllä se nyt niin on, valitettavasti, että ei tästä lomasta kaikkea saa irti, jos ulkona on koko ajan tällaista. Kylmää, pilvistä, ehkä sateista.

Kyllähän me ollaan nautittu tästä. Ollaan saunottu, grillattu ja oltu yhdessä. Katsottu sarjoja ja leffoja, kun laiturille ei ole voinut mennä lehden tai kirjoitusvälineiden kanssa ilman, että hytisisi kylmästä tai kastuisi. Ollaan nukuttu pitkään, syöty hyvin ja harrastettu kahdestaan ja yksin.

Pete alkoi katsomaan Game of Thronesia alusta jokunen aika sitten. Mä joskus katsoin sarjaa myös, mutta en ikinä jaksanut keskittyä kunnolla. Liikaa hahmoja, liikaa mielenkiintoisia tarinoita ja mun pää on sekaisin kuka on kukin. Pete on siis katsellut sarjaansa ja mä olen valokuvannut.

Kun otin kameran pois laukustaan, kirosin. Tajusin vasta täällä, että kameran laturi jäi kotiin. Ajattelin, että asia korjaantuu jollain johdolla, jolla saisin kameran kytkettyä läppäriin. No, sellaista johtoa ei ole mukana ja vaikka olisikin ollut, se ei olisi ladannut kameran akkua, vaan johto olisi ollut vain kuvien siirtoa varten. Onneksi Peten yksi veljistä leikkii kotia meillä, joten pyydettiin tyyppiä lähettämään laturi meille. Laturi ei tulekaan tänne, vaan menee seuraavaan kohteeseemme, toiselle mökille. Olen säästellyt siis intoa kuvata, mikä ei tosin ole ollut kovinkaan vaikeaa, koska tälläkin hetkellä sataa.

En usko, että kovinkaan moni enää tänä päivänä ihmettelee, miksi raahaan läppäriä mökille. Onhan tästä seuraa, kun sää on mitä on. Kännykkäkin on mukana melkein koko ajan. Tosin tossa yks ilta Pete huomautti asiasta ja toin kännykän sisälle ja jatkoimme iltaa terassilla ilman kännyköitä. Oli mukavaa ja nappasin vielä bluetooth-yhteyden pois, jotta en saanut älykellooni tietoa, mitä puhelimessa tapahtui.

Viikonvaihteessa suuntaamme toiselle mökille ja noutamaan laturia. Sitten toivon, että ei edes sataisi, jotta voisin käyskennellä luonnossa kameran kanssa.

Leave A Reply

Navigate