Kesäloman ämpärilista

Ihanaa, mullakin alkaa kohta vihdoinkin loma ja sen myötä ajattelin, että teen blogini ekan bucketlistin eli näin kauniisti käännettynä ämpärilistan!

Käy Tallinnassa. Matka on itseasiassa jo varattu. Tosin voiko sanoa käyvänsä Tallinnassa, jos ei edes poistu laivalta Tallinnan päässä? Jos käy kannella limulla, niin riittääkö se?

Mökkeile. Suunitelmissa onkin pelkkää mökkeilyä. Neljä viikkoa lomaa, joista varmaan ainakin kolme menee jollain mökillä.

Heitä talviturkki. Koska ei olla päästy mökille, niin talviturkki on edelleen olemassa. Heitän talviturkin heti ekalla mökille, mihin mennäänkään.

Grillaa hyviä ruokia. Grillissä ei voi tehdä pahaa ruokaa. Mökillä pitää grillata ja odotetaankin grillattuja herkkusieniä, mitkä on kapaloitu pekoniin ja täytetty jollain hyvällä juustolla. Nami. Grillilihaa, hyviä kanoja, vähän makkaraa, ehkä vähän tomaattiakin.

Kuvaa kännykällä järven pohjaa. Niin, tosiaan. Kännykkä on vedenkestävä ja näin ollen sillä voi kuvata myös vedessä. Jostain syystä en ole edes upottanut kännykkääni veteen, varmaan epäilen sen vedenkestävyyttä? No, viimeistään mökillä aion kuvata järven pohjaa ja toivottavasti myös kaloja.

Syö mansikoita. Ollaanhan niitä mansikoita jo syöty ja itseasiassa aika paljonkin, mutta mökillä on kiva syödä mansikoita. Koska kaupat on pitkällä, ei mökille viitsi viedä jäätelöä. Yleensä ollaankin kaupan pihalla nautittu jäätelöistä. Mökille voi kuitenkin kuskata mansikoita ja syödä niitä aamupalalla, välipalaksi, herkuksi ja heittää drinkkeihin.

Loikoile kelluvassa tuolissa. Toiselle mökille ostettiin jokunen vuosi sitten kelluva tuoli. Meidän mielestä sen pitäisi olla vielä siellä… No, jos se siellä on, täytetään se ja mä lähden loikoilemaan tuolissa keskelle järveä. Peten bravuuri onkin se, että yhtäkkiä se lähtee uimalla tuomaan mulle Breezeriä. Niin parasta.

Käytä mekkoja. Nyt kun mulla niitä mekkoja on, mun pitää niitä käyttää. Ja mikäs on helpompaa kuin pukea mekon alle bikinit (tai olla kommandona) ja hyppää järveen, kun siltä tuntuu. Mekot on muutenkin helppoja mökillä.

Ota auringonlaskusta ja -noususta kuvia. Ja no, kuvaile muutenkin. Vaikka varsinkin mökeillä ottaa aina samoista jutuista kuvia, on kiva huomata oma kehitys ja myös luonnon muuttuminen kuvista. Auringonnousu tulee varmaan olemaan se hankalampi otos, mä kun haluan nukkua lomalla pitkään.

Nuku paljon. Niin, haluan nukkua. Haluan ottaa myös päikkäreitä ja miksei niitä vois ottaa myös terassilla. Pitää vain varoa, etten nukahda auringon alle ainakaan ilman aurinkosuojaa. En halua palata lomalta palaneena.

Aja auringonlaskun aikaan. Se on jotenkin siistiä, oli se aurinko sitten edessä, takana tai jossain sivulla. Hyvää musiikkia ja maisemat, nice.

Pese hiukset järvessä. Anteeksi hipit, mutta välillä teen tätä. Ja vaikken pesisikään hiuksia, niin hiuksista jää mahtavan tuntuiset, kun niitä on huljutellut luonnon vesissä. Harjaantuu helposti ja tuntuu monta päivää todella puhtailta. Mökillä harvemmin edes käytän hoitoainetta.

Tee kasvonaamio luonnon antimista. Koivunlehtiä, ratamoita ja ehkä jopa nokkosia. Saunoessa on kiva kokeilla kaikkea uutta iholle. Kerran testasin jalkojen sheivauksen yhteydessä hunajasokerikuorintaa ja jaloista tuli purppuran takia aivan hirveän näköiset. Onneksi vain sentään pariksi päiväksi. Nyt ehkä voisin uhrata pari mansikkaa kasvoille.

Juo kesäsiideriä. Onko muillakin sellainen tapa, että kesällä juo tiettyjä alkoholijuomia ja talvella tiettyjä? Tallinnan laivalta pitää tietysti ostaa pari kesäsiideriä ja jokunen tietysti pitää nauttia niiden mansikoiden kanssa. Muistan myös tottakai veden juonnin. Satoi tai paistoi.

Tee kivoja asioita Peten kanssa. Yhteistä lomaa neljä viikkoa ja vaikka tekisinkin kaikki nämä ämpärilistan asiat, tulen tottakai viettämään aikaa Peten kanssa ja aion nauttia siitä. Tämä tulee toteen, vaikkei lähdettäis yhtään mihinkään.

Kesäloman jälkeen (ja ehkä myös sen aikana) palaan ämpärilistaan ja sitten katsotaan moniko on näistä toteutunut.

Leave A Reply

Navigate