Kesän vaatekapseli, osa 1

Mihin kevät jäi? Mikä ihme tää kesä oikein on? Mä olisin pärjännyt ihan hyvin kevätsäällä. (Foreca ennustaa sään onneksi viilenevän, sorry guys.)

Tämän ihmeellisen nopean säämuutoksen takia vaatekaapin sisältö on tuntunut liian lämpöiseltä. Eipä siinä auttanut muukaan kuin tehdä kapselin vaihdos ja nyt on pakko sanoa, että aaaaa, ahdistaa. Mikä hiton 33 vaatekappaleen sääntö? EN MÄ PYSTY TÄHÄN.

Miksi? Koska yksinkertaisesti mulla on niitä kesävaatteita vaan niin paljon. Enkä osaa päättää mitkä on niitä lemppareita. Ja sitten mulla on vielä semmoinen ongelma näiden kanssa, että mulla on reissuvaatteita, mökkivaatteita ja ihan niitä kesävaatteita, joita kehtaa pitää julkisesti. Eli nyt on kyseessä vaatekapseli, joka on täynnä kaikkea ja keksinpä vielä, mitä sieltä kapselista puuttuu!

alku333

Poistin kaapista kaikki paksummat neuleet ja loputkin talvikapselin värimaailmasta. Yksi neule siirtyi eteiseen eli se jatkaa kesätakkina toimimista. Rehellisesti sanottuna en saanut tällä kertaa tähän mitään järkeä, mutta yleisesti toukokuuhan on epävakainen sään puolesta, joten kai mun vaatekaappikin saa olla epävakainen? Sekava ainakin.

vaatekasa333

Hain siis varastosta matkalaukullisen kesävaatteita ja -asusteita. Siellä oli muuten yksi (!!!) Miehelle kuuluva paita. Ylläolevassa kuvakollaasissa näkyy siis talvivaatteita ja kesävaatteita sekaisin. Olisi varmaan pitänyt laskea kaikki kesävaatteet, mutta siis ihan oikeasti, mitä mä teen… Mä en halua tietää paljon mulla on kesävaatteita!

Onneksi matkalaukusta löytyi jotain selkeitäkin juttuja. Ha, kaksi lippistä, kiertoon. En mä mitään lippiksiä käytä. Käyttäisin sitä yhtä hattua, minkä ostin muutama kesä sitten, mutta se kulkeutui mun langolle ja sillä se taitaa edelleen olla (vai onko?).

kesä333 (2)

Viime kesänä tuli hommattua pari uutta juttua UFFilta ja niistä olen edelleen ihan fiiliksissä, jes. Beigesininen pitkähihainen on tosi jees, sopii moneen. Mustapunainen huivipaita on myös tosi jees, sen voisin luokitella jopa vähän juhlavammaksi värinsä takia. Ehdin vielä nappaamaan yhdet tummansiniset shortsit alesta, joissa on vielä hintalappukin kiinni. Testasin ne vielä päälle, koska mieleen tuli ajatus, että oonkohan mä ostanut ne tavoiteshortseiksi, mutta en onneksi, koska shortsit oli tosi istuvat. Tavoitevaatteista oon päässyt hyvin eroon, niistä ei ole kuin haittaa!

Ostoslistalleni nousee yksi pellava- tai puuvillakauluspaita. Mielellään luonnonvalkoinen. Nyt mulla on kaksi paitista, joista toinen on puuvillainen mustavalkoruudullinen. Se on ”ihan kiva”, materiaali on se syy, miksi tämän viime kesänä hommasin. Ruutukuvio ei kuitenkaan ole ihan mun juttu, mutta tästä en ehtinyt hommaamaan sitä luonnonvalkoista. Valkoinen kauluspaita on taas huonoa keinokuitua, joka ei hengitä ja sen lisäksi se näyttää mun päällä siltä, että olisin (vale)lääkäri. Paitis pääsee siis ostoslistalle, koska viileneviin kesäiltoihin on kiva saada harteille jotain lämmikettä.

kesä333 (10)

Asusteissa on pientä viilaamista. Parista samantyyppisestä vyöstä pitäisi varmaan eliminoida toinen, mutta en osaa päättää kumpi lähtee. Sävyeroa on, mutta toinen on ehkä puolet leveämpi kuin toinen. Ruskeat kiilakorkosandaalit hommasin jokunen vuosi sitten yhden mekon kaveriksi, mekko on sen jälkeen kulkeutunut ystävän kaappiin, mutta noi kengät on vaan niin suloiset. Hopeiset kengät on jääneet vähemmälle käytölle juurikin hopeutensa vuoksi, mutta niitä olen yrittänyt kaupitella lähinnä kavereille eikä ne kelpaa kenellekään. Anyone? Ostoslistalla on hetken aikaa ollut jo uudet tennarit.

kesä333 (16)

Mutta tämä vaatekasa tuottaa mulle edelleen ihmetystä, ahdistusta ja huokailuja… Tiedättekös, pois näkyvistä, pois mielestä? Mä vaan heitin ne kaappiin. Selkeät lomavaatteet pakkasin läpinäkyvään muovilaatikkoon, mutta tää kapseli on vielä ihan sekaisin.

kesä333 (6)

kesä333 (7)

kesä333 (11)

kesä333 (21)

Housupino on todella farkkupainotteinen! Vielä muutama vuosi sitten en ollut farkkujen paras ystävä ja käytin lähinnä leggingsejä ja jotain tylsiä kangashousuja. Plaah. Mutta nyt kaipaisin vähän selkeyttä kesäkapselin alaosiin ja tähän liittyykin toinen ostoslistaan kulkeutunut asia. Haluaisin jotkut kivat rennot kesähousut ja ehkä jonkun kivan hameen! Mulle tuli tossa lämpimien säiden alkaessa semmoinen mekkokuume, joten ehkä mekon tai kaksi vielä jossain vaiheessa hommaan, mutta ne kesähousut! Viime kesänä hommasin lähinnä himahousuiksi semmoiset keinokuituiset loose fit -housut, joissa on resori lahkeissa. Materiaali on silti kivan vilpoinen ja siisti, joten näitä on tullut käytettyä muuallakin kuin kotona. Nämä jo omistamani housut eivät tosin ihan kesähousuista mene, koska ne on mustat. Ja mä haluaisin vähän kesäisemmän väriset, ehkä jopa kuvioidut, mutta semmoinen väri/kuvio, että on sitten helppo yhdistellä jo olemassa oleviin yläosiin.

Kesähousuista tuleekin yksi haaste mulle! Mä näen, että vähän löysien housujen kanssa tulee pitää hieman napakampaa, ehkä ihonmyötäistä yläosaa. Ja mähän en semmosia käytä, koska mulla on mahaa. Joten, nyt on otettava käteen se tosifakta, että mä täytän kolmekymmentä ja mähän pukeudun just niinku mä haluan ja jos jotakuta ällöttää mun maha, VOIVOI. Mä olen sinut itseni kanssa, mutta en niin sinut, että pukisin ihonmyötäisen paidan päälle, joten olkoon sitten löysähköt housut ja löysä paita!

kesä333 (8)

Toinen haaste liittyy toppeihin. Mulla on aina ollut vino pino erilaisia alustoppeja (^^). Tänä kesänä mun on opittava päästämään siitä irti. Ei jokaisen paidan alla tarvitse pitää alustoppia! Kesällä hikoiluttaa muutenkin, joten miksi mun pitäisi pukeutua ahdistaviin rintaliiveihin, ahdistavaan puuvillaiseen paitaan ja vielä toiseen toppiin? Otan ostoslistaan takaisin kauan kaipaamani aluspaidan ja hommaan pari semmoista ja käytän niitä sellaisten paitojen kanssa, joiden alla oikeasti tarvitsee alustoppia. Mielellään uudet topit olis siis sellaista napakkaa liukaspintaista materiaalia ja väri sais olla mieluiten ihon värinen. Tän ansiosta pääsisin eroon tosta ylläolevasta aluspaitapinosta!

Huh. Oliko tässä jo tarpeeksi tekstiä? Toinen osa tälle tekstille tulee, kun selkeytyy ajatus siitä, mikä on kiva, mitä käytän, saanko hommattua niitä housuja ja mitä ylipäänsä säässä tapahtuu. Kesäkapselihan tulisi ottaa käyttöön vasta kesäkuussa ja jatkaa sen käyttöä elokuun loppuu asti, mutta koska mä olen lämminverinen, otan kesäkapselin mielellään aiemmin käyttöön ja kesäloman takia mulla kesäkapselin (ja lomakapselin) käyttö venyy syyskuun puoliväliin asti.

Leave A Reply

Navigate