Kivat ja kamalat

Nyt on mun vuoro kertoa kivoista ja kamalista asioista, joita on jo useammassa muussakin blogissa nähty. Kaikilla on ollut ihania (ja kamalia) juttuja ja näistä teksteistä oppii aina kirjoittajasta jotain enemmän. Muokkasin tekstiä hieman itselleni sopivammaksi, mutta se tuskin haittaa ketään. Let’s go!

Kamala ruoka – Kaaliruuat, kuten kaalipata ja kaalikääryleet. Etoo jopa ajatus kaalin hajusta. Lisäksi kaikki sisäelimet, yök.

Kiva ruoka – Tortillat, naudan sisäfilepihvi ja valkosipulikana.

Kamala kahviherkku – Liian makeat syötävät. Ja jotkut viinerit, joita on inhottava syödä, koska se lehtitaikina lentelee ympäriinsä.

Kiva kahviherkku – Ei liian makea, pieni ja helppo. Esimerkiksi kuohkea muffinssi tai ihan vain mustikkapiirakka vaniljakastikkeen kanssa. Tai ihan vaan jäätelö, nami.

Kamala telkkariohjelma – Meillä ei katsota telkkaria, joten olen säästynyt Vain Elämältä, Exiä rannalla ja ties mistä kakasta. En voisi kuvitellakaan katsovani mainitsemiani ohjelmia enkä mitään paratiisijuttuja, mitä nyt pyöriikään.

Kiva telkkariohjelma – Vaikka telkkaria ei katsota, suoratoistopalveluista ja Yle Areenasta tulee katsottua joitain ohjelmia. Tällä hetkellä katsotaan Big Bang Theorya, mikä on ihanan hyväntuulinen. HIMYM, Täykkärit, The Walking Dead, kyllähän noita lemppareita löytyy! Ei siis makseta turhasta.

Kamala sää – Suomen syksy. Aamuisin on aina jännä herätä, että mitä tulee taivaalta, miten paljon tuulee ja mitä on jo maassa. Kamalinta on ehkä hirveä tuuli ja sade, joka melkein on räntää.

Kiva sää – Kesällä tietysti semmoinen leppoisa about 20 astetta on kiva, aurinko saa paistaa! Talvella nautin pikkupakkasesta, kymmenen sentin lumesta jalkojen alla ja pienestä auringon valosta. Jos taivaalta satelee hiljalleen nyrkin kokoisia lumihiutaleita, sekin on nättiä!

Kamala musiikki – Suomiräppi. Räppi melkein kokonaisuudessaan. On tietysti hyviäkin räppääjiä, mutta suomiräppärit on kyllä pohjasakkaa 😀 Sori siitä.

Kiva musiikki – Semmoinen letkeä, mikä menee taustalla. Hammock on aika mukavan rauhallista myös päikkäreitä ottaessa. Kotona kuunnellaan kaikkea laidasta laitaan, mutta countrysta tulee hyvä meininki.

Kamala vuorokaudenaika – Aamuyö. Naapurit huutaa, potkii ulko-ovea ja huudattaa sitä surkeeta suomiräppiä.

Kiva vuorokaudenaika – Ilta ja alkuyö. Olen iltaihminen ja ainakin kuvittelen niin, että saan parhaat ideat iltaisin. Olen myös tehokkaimmillani illasta, jos olen nukkunut viime yön hyvin.

Kamalat hermot – Ärsyttää, jos ärsyttää. Voiko sen paremmin sanoa? Typerät ihmiset on typeriä.

Kivat rauhoittumiset – Ennen nukkumaanmenoa yritän tehdä kivoja ja rentouttavia asioita. Hyvä iltapala, chilliä katsottavaa ja lempeä valaistus. Toimii myös aamuisin, jos on aikaa rauhoittua ja valmistautua tulevaan.

Kamala mieliala – Kiire, kiire ja kiire! Kiireessä yleensä ahdistun ja tekisi mieli vain luovuttaa. Tämä onneksi ei päde työpäivän aikana.

Kiva mieliala – No sen kiireen vastakohta eli kiireettömyys. Se, kun ei ole tekemistä. Se, kun mieli lepää eikä stressaa mistään. Semmoinen kiva turvallinen olo.

Kamala kodin turhake – Hmm, onkohan meillä enää mitään turhaa? Yritän aina keksiä tavaroille käyttötarkoituksen, mutta ehkä kohta tulen taas huomaamaan, että kynttilän alustoja, tuikkuja ja sen semmoisia on ihan liikaa.

Kiva esine – Kyllä se läppäri ja kännykkä on kivoja. Ja kahvinkeitin.

Kamala vaate – En oikeastaan enää omista mitään suorastaan kamalaa, mutta varastosta löytyy häämekkoni, joka ei taida oikein enää olla istuva eikä kamalan nättikään.

Kiva vaate – Kotivaatteet, niissä viihtyy, kun ei kirraa tai hiosta mistään. Myös isot ja lämpimät neuleet on ihania!

Kamala haju – Hahahhaa, no se hiton kaali! Se haju, kun kolvilla juottaa jotain. Tai se, kun hius tai muu ihokarva palaa.

Kiva tuoksu – Vastaleikattu nurmikko, metsä, mieto vanilja ja kookos.

Kamala luonteenpiirre – Yleisesti ottaen tärkeily, ylimielisyys ja jatkuva muiden mollaaminen vain oman egon pönkitystä varten.

Kiva luonteenpiirre – Arvostan ihmisissä rehellisyyttä, tietyn asteita avoimuutta ja empaattisuutta.

2 Comments

  1. Olipas hauska postaus, täällä toinen suomiräppiä inhoava iltaihminen. Pitäisi kyllä itsekin toteuttaa tämä, näitä haastepostauksia on niin kiva tehdäkin 🙂

Leave A Reply

Navigate