Kotona vallitsee Philips Hue

Siitä nyt on jo jonkin aikaa, kun Pete alkoi puhumaan Philipsin Huesta. Valosta, joka vaihtaa väriä ja luo tunnelmaa. Olin sitä mieltä, että haha, tolla hinnalla vain jotain tunnelmavalaistusta ja pornoluolan tunnelmaa makuuhuoneeseen. Just. Ajatus kiinnosti, mutta hinta antoi ajatukselle stopin.

Jokin aikaa sitten Pete kertoi, että Philips Hue oli verkkiksessä tarjouksessa ja reagoin siihen Tarumaiseen tapaan ”aha”. Ainakin näin muistan. Peten mukaan olin kuulemma reagoinut tarjoukseen ”jee, osta vaan”. Kun seuraavana päivänä Pete ilmoitti, että tilaus on tehty ja aloituspakkaus toimitetaan piakkoin, melkein suutuin. ”Mitä ihmettä, menitkö sä ihan oikeesti ostamaan sen, voi viulu sentään?!”

Paketti saapui ja asennettiin lamput yhteistuumin makuuhuoneeseen ja keittiön kahteen lamppuun, toinen ruokatilan ylle ja toinen keittiön työtilaan. Aloituspakkauksessa on siis kolme valoa ja reititin.

Ja yhtäkkiä mieleni muuttui. Vau, tämähän on uskomatonta. Aivan törkeän siistiä. Latasin puhelimeeni samantien Huen sovelluksen ja aloin fiksailemaan valoja ja tutkimaan erilaisia ominaisuuksia. ”Paljon maksais, jos hommattais työhuoneeseen ja olkkariinkin nuo valot?”

Olohuoneen kanssa tuli ongelma. Vanhaan spottivaloon kun ei ollut saatavilla oikean kokoisia lamppuja Huelta. Työhuoneeseenkin pitää tilata eri kokoiset lamput. Ja hei, mä haluan Huen myös makuuhuoneen jalkalamppuun!

Yhtäkkiä ärsytys väriä vaihtaviin valoihin muuttuikin melkein rakkaudeksi. Ooo, katso nyt se lamppu se on punainen. Ooo, nyt se on lukuvalo.

Miten paljon joku valaistus voikin muuttaa huoneen tunnelmaa?

Huen puhelinsovelluksesta löytyy pari pientä ominaisuutta, joita olen alkanut käyttämään. Go to sleep -moden heitän päälle, kun painun sänkyyn. Laitan kattovalon Relax -modeen (ihana kellertävä) ja heitän Go to Sleepin päälle piakkoin. Valo alkaa pimenemään asteittan ja lopulta sammuu halutun ajan päästä. Wake up -mode sen sijaan toimii päinvastoin. Jos laitan valon herättämään esimerkiksi klo 8, valo alkaa hiljalleen syttyä ennen kahdeksaa, niin aikaisin tai myöhään, kuin haluan. Jos minulla on aikainen herätys, en tietenkään laita valoa herättämään, koska Pete on äärimmäisen valoherkkä yöuniensa suhteen. Mutta esimerkiksi aamuina, kun minulla ei ole kiire ja Pete jää kotiin tekemään töitä, Wake up -mode toimii hyvin. Olen näinä aamuina laittanut myös kellon soimaan, mutta valoon olen herännyt aina ensimmäisenä. Valoon herään mieluummin kuin kännykkään, vaikka siinä onkin kiva soittoääni 🙂

Odotan tällä hetkellä niitä leffailtoja, kun kattovalon voi laittaa tunnelmalliseen valaistukseen ja parit kynttilät vielä tuomaan ylimääräistä tunnelmaa.

Philips Hue on ollut ehdottomasti ihanin typerin asia, mihin rahojamme olemme käyttäneet, mutta en kadu ollenkaan. Haluaisin uskoa, että joskus tulevaisuudessa kaikissa lampuissa voisi olla tällaisia ominaisuuksia.

Ja mitä sähköön tulee, Peten mukaan kulutuksen ei juurikaan pitäisi nousta. Hmm. Seurataan tilannetta!

Onko sulla mahdollisesti Hue tai vastaava? Oletko ollut tyytyväinen sijoitukseesi?

 

Leave A Reply

Navigate