Kun uusi perheenjäsen tuli kotiin

Uusi sohva on kotiutunut! Se on meidän iso ja muhkea perheenjäsen.

Sohva ei näytä ollenkaan samalta, kuin Ikean nettisivuilla, mutta se johtuu siitä, ettei sohva ole ehtinyt muotoutua. Tyynyt ovat edelleen muhkeat uutuuttaan ja koska tyynyjen tunkeminen päällisiin oli hieman hankalaa, jotkut ovat vielä vähän ”vinksallaan”.

Ennen meillä oli siis Ektorpin kolmen istuttava sohva, joka on aikoinaan ollut tädilläni käytössä. Kun veljeni muutti poikamiesboksiin, sohva meni hänelle ja jostain kumman syystä, kun sohva kotiutui meille ehkä seitsemän-kahdeksan vuotta sitten, sohvan päälliset oli räjähtämäisillään. Ostettiin sohvaan valkoiset päälliset ja myöhemmin ruskeat, jotka sitten muokkasivat sisustusta olohuoneessa naturellimmaksi.

Uusi sohva alkoi tulla kyseeseen, kun tyynyt alkoivat tuntua lapasilta, kun sohva narisi ja kun tuntui, että takamus on kiinni lattiassa. Aloin haaveilemaan ja käytiinkin koeistumassa (-makaamassa) muutamia sohvia, mutta kas kummaa! Taidetaan olla niin jämähtäneitä Ektorpin muotoiluun ja mukavuuteen, että Ikeassa käydessämme Pete sanoi, että mitä jos vaan ostetaan sama sohva. Ja mä tajusin heti, että voidaan ostaa uudet päälliset eikä hävittää vanhoja ollenkaan, niin sittenhän meillä on kolmet päälliset. Mutta. Kyllä mä halusin vähän jotain extraa, koska meillä ei ole vieraille muita istumapaikkoja kuin jumppapalloni ja hätätapauksessa puiset vanhat rumat jakkarat. Ja olisihan se divaani aika kiva. Päädyttiin siis vähän isompaan Ektorpiin, divaaniversioon.

Tämä sohva on luokassa ”Kahden istuttava + divaani”. Joo kyllähän siihen mahtuu enempi istumaan ja makaamaankin (kokeiltu!). Meille oli vielä tärkeää, että divaanin paikkaa pystyi vaihtamaan. Myymälässä huomattiinkin, että divaania pystyy siirtämään, joten sohva oli valittu ja väristäkin pääsimme yhteisymmärrykseen heti.

Sohva käytiin tilaamassa myymälästä sunnuntaina ja kuljetuspäiväksi myyjä suositteli seuraavaa viikkoa, mielellään ennen perjantaita. Valitsimme keskiviikon ja saimme vielä valita ajan muutamista vaihtoehdoista, kahdesta viiteen tai viidestä ysiin. Vuorotyöläisenä ilta-aika kuulosti paremmalta, joten sovittiin, että sohva tuodaan viiden jälkeen. Otimme lisäpalveluna sen, että uusi sohva tuodaan kotiin asti (ei vain kadun varteen) ja vanha sohva viedään samalla pois. Lisäpalveluista tuli hintaa reilu satanen, mutta jälkikäteen ajateltuna se oli todella fiksu päätös.

Sohvan kokoaminen oli ihan kätevää. Mä toimin työnjohtajana ja ohjeistin väärin. Ensimmäistä kertaa ikinä Ikean ohjeet olivat huonot! Meillä oli apuna Peten veli, joten ihan yksin Pete ei kokoamisen kanssa ollut. Koottavaa oli vähän, sohva tuotiin kahdessa laatikossa. Loppujen lopuksi kokoaminen oli ihan jees, jos vain olisin heti neuvonut oikein, niin kokoamisessa ei olisi mennyt niin kauaa 😀 Ja kyllä, divaaniosa on liikuteltava ja päädyimme jättämään divaanin keskelle, olemmehan sen verran outoja.

Ja sitten se iski. Me ollaan kolmekymppisiä ja me ostettiin just uusi sohva. Meillä ei ole ikinä ollut uutta sohvaa. Tältäkö se tuntuu olla aikuinen? (Olenkin ihan hirveän aikuinen, kun kokoamisen jälkeen asetuin toiseen laatikkoon kännykkäni kanssa.)

3 Comments

 1. Onnea uudesta perheenjäsenestä! :3
  Meinasin kirjoittaa, että eipä ole meilläkään koskaan ollut uutta sohvaa, mutta ONPAS vaan sittenkin! 😮 Me on ekat sohvat ”peritty” porukoilta ja kun kyllästyttiin niihin, hommattiin ihan uusi divaanisohva silloiselle kämpälle! Sen jälkeen onkin ollu vaan tämmösiä kierrätyssohvia, yllättävän hyviä on kuitenkin löytyny ihan pienellä rahalla.
  Nyt on vaan dilemma, että jos päästään muuttamaan isompaan taloon, ei tää yks isohko sohva riitä millään, eli uuden sohvan hommaaminen voi olla pakostikin jossain kohtaa edessä! 🙂

  • Taru Reply

   Kierrätyssohvat on kyllä hyviä, kunhan osaa valita 🙂 Nykyään ainakin Ikeassa on moduulisohvia, mistä valita ja rakentaa itselleen mieleisen. Tai sitten vaan hommaatte uuteen kotiin kasan erilaisia kierrätyssohvia 😀

 2. Ah, sohva on kyllä niin tärkeä osa ainakin meidän kotia! 😀 Ihanan kotoisalle näyttää teidän Ektorp! Meillä on kanssa tuo kriteeri, että sohvan pitää olla mukava pötköttelyyn, istumista sillä harrastetaan hyvin harvoin 😛 Hyvä idea myös tuo divaanin keskelle laittaminen niin eipähän tarvitse taistella siitä, että kumpi saa ojentaa jalkansa 😀

Leave A Reply

Navigate