Kynsihuolto? Ei, vaan uudet kynnet!

Jouduin perumaan kynsihuoltoni, sillä kynsiteknikko lähti lunta ja jäätä pakoon ulkomaille. Ymmärrettävää, kyllähän sitä lomaakin pitää saada!

Eteeni tulikin ongelma. Mun on pakko saada kynnet kuntoon ennen kynsiteknikon paluuta. Ensin katkesi yksi kynsi, sitten toinen ja sitten jo neljä sormea oli vailla nättiä kynttä. Päätin ottaa yhteyttä työkaverin suosittelemaan paikkaan lähellä työpaikkaa.

Ei mennyt kamalan hyvin se puhelinkeskustelu. Puheluuni vastattiin huonolla suomella ja silloin jo mietin, että mitäköhän tästä tulisi…

”Kyselisin hinnoista”, aloitin. ”Koska haluat tulla?” kysyttiin huonolla suomella. Öhm, miten se vaikuttaa hintaan? Niinnojoo, jos haluankin mennä vaikka sunnuntaina ja teknikoille halutaan saada sunnuntaikorvaukset. ”Öh, no jos vaikka huomenna ehtis”, sönkötän nopeasti. ”Mihin aikaan?” kysyttiin ja ehdotin iltapäivää. Joo, on vapaata. En ehtinyt kysymään mitään, kun haluttiin jo buukata aika ja sitten kyseltiinkin nimeä ja puhelinnumeroa. Sitten sanoin lujasti hänelle, että haluaisin kysellä hinnoista. ”Huolto maksaa 38 euroa”, mulle sanottiin ja mietin, että miksi ihmeessä nettisivuilla lukee 35€.

No, sitten halusin tietää tuleeko lisäkustannuksia näistä neljästä tynkäkynnestä, joille siis pitäisi tehdä uudet kynnet. Hän ei osannut sanoa, pyysi jonkun toisen puhelimeen. ”Huolto maksaa 38”, taas sanottiin. Joojoo, mutta mites ne neljä kynttä, joihin tulee täysin uudet kynnet?! ”Tippi kaksi euroa”, vastattiin ja mietin, että okei, 8€ siis lisähintaa. Varmistin vielä, että huolto maksaa siis neljän kynnen korjauksen kanssa 46€, Hiljeni hetkeksi ja mietin, että siellä taidettiin ottaa laskin käyttöön. ”Joo, 46”, tuli vastaus.

Kysyin kuuluuko hintaan lakkaus ja mahdolliset koristeet, ehkä glitterlakkaus. Jotain epämääräistä sönkötystä, yksi kynsi ja kaksi kynttä, mutta kaikki kymmenen, laalaalaa. Selvä?

Sitten tuli taas ongelma. ”Varataanko aika?” kysyi tämä toinen nainen. ”Joo, mulle itseasiassa varattiin jo”, sanoin ja sitten jo vähän huokaisin närkästyneenä. ”Huomenna neljätoista kolmekymmentä”, sanoin hänelle vielä. ”Huomenna kolmelta?” kysyi nainen. Voi viulu. NYT OIKEESTI. ”Ei vaan neljätoista kolmekymmentä”, sanoin uudestaan. ”Yhdeltä?” kysyi nainen taas. Sitten melkein jo huusin puhelimeen, että ei vaan puoli kolmelta.

Halusin vielä varmistaa kauan huoltoon kannattaisi varata aikaa. ”Huomenna”, nainen sanoi. Eiiii, mitä hittoa oikeesti. ”Ei vaan kauan kynsien tekemisessä kestää”, yritin muotoilla kysymykseni uudestan. ”Huollon väli on 3-5 viikkoa”, nainen sanoi. Huokaisin uudelleen. Miten vaikeaa tämä nyt on? ”Ei, vaan jos tulen puoli kolmelta, monelta pääsen lähtemään?” muotoilin vieläkin selkeämmin. ”Tunti kestää”, mulle sanottiin.

Okei, ensinnäkin on hämäävää, että nettisivuilla lukee huollon hintana 35€, mutta puhelimessa sanotaankin aivan muuta. Muutama euro sinne tänne, mutta silti. Sitä paitsi edullisuus alkoi hieman häiritsemään, oli se huolto sitten 35 tai 38 euroa. Ja tuo tunti. Tekeekö kaksi kynsiteknikkoa mulle niitä kynsiä? Oman kynsiteknikon kanssa selvitään tunnilla, jos kynnet eivät ole katkeilleet.

Ei muuta kuin google apuun. Äkkiä joku kohtuuhintainen paikka hyvillä arvosteluilla ja fiksusta paikasta, sillä tunsin, etten menisi tuohon työkaverin suosittelemaan paikkaan.

Toinen varteen otettava paikka löytyikin. Paikka sijaitsi eräällä torilla. Päätin käydä ihan paikan päällä varaamassa ajan, mikäli tulisi jotain kielimuuria ja mietin, että onhan se varmasti kynsiteknikollekin kiva nähdä kynteni jo ennakkoon. Torilla en nähnyt missään sen nimistä paikkaa. Soitin sinne mestaan. Mulle selitettiin hieman kehnolla suomella, että salonki on neljännessä kerroksessa baarin yläpuolella. Aaaa, tuolla näkyykin kyltti. Hissillä ylös vaan!

Paikka oli tosi upea ja siisti. Kynsiteknikko oli paikalla ja vilkaisi kynsiäni. Vähän naureskeli ja sanoi, että pitää laittaa kokonaan uudet. Aijaa, miks ihmeessä? Hän selitti mulle todella hyvin (ja hyvällä suomen kielellä) miksi laittaisi kokonaan uudet kynnet ja perusteli hinnankin sen mukaan. Kynsiteknikko vaikutti pätevältä, joten varasin ajan ja peruin jo tehdyn varauksen toiseen firmaan.

Menin sitten kynsihuoltoon kynsien vaihtoon, mutta vähän epäilevin ajatuksin. Mitä jos kynnet eivät miellytäkään, jos petyn niin kuin viimeksi kävi, kun vaihdoin kynsiteknikkoa?

Aika varattiin pari päivän päähän. Kynsien vaihtoon aikaa meni hieman vajaa 1,5 tuntia ja tekijä oli äärimmäisen taitava ja tarkka. Otteet oli napakat ja määrätietoiset. Hän kertoikin, että on tehnyt kynsiä viimeiset 14 vuotta. Vau. En sano, että meillä heti synkkasi, mutta hauskaa meillä oli. Sain upeat ja vahvan tuntuiset tipit seitsemään kynteen eli eipä se tosiaan ihan huollosta mennyt ja tajusin oikeasti vasta siinä istuessani miksi hän niin vahvasti halusi tehdä uudet kynnet ja sitä myötä laskuttaa enemmän.

Olen todella tyytyväinen uusiin kynsiini ja varasinkin hänelle jo uuden ajan, sillä hän haluaa tietää millainen kasvu minulla on (hurja) ja millaiseksi saan kynteni kolhittua (krhm). En aio silti unohtaa pitkäaikaista kynsiteknikkoani, joka nyt makaa jossain upealla hiekkarannalla, mutta on mukava tietää, että tarpeen tullen voin käydä työmatkan varrella fiksaamassa kynteni.

En tietenkään kertonut työkaverilleni tästä uskomattomasta puhelinkeskustelusta. Voihan se olla, että siellä työkaverin suosittelemassa paikassa olisin saanut yhtä hienot ja vahvan tuntuiset kynnet, mutta let’s face it, kyllä mun mielestä pitäisi pystyä kommunikoimaan puhelimitse potentiaalisen asiakkaan kanssa.

Uusissa kynsissä komeilee nyt siis seitsemän tippiä ja aivan huikea väritys. Musta siisti pohja, jonka päällä on magneettinen kameleontti. Mitäs tykkäät?

2 Comments

  1. Voi apua tuota puhelinkeskustelua! 😀 Tuossa olisi kyllä itselläkin usko mennyt paikan ammattitaitoon.. Mutta tosi hienot kynnet, väri heijastelee hienosti!

    • Taru Reply

      No niinpä… :/ Mutta juu, kynnet on hienot, kiitos 🙂

Leave A Reply

Navigate