Las Vegas 2018

Las Vegasissa tuli otettua kuvia rajoitetusti. Aivan liikaa kännikuvia, selfieitä, kuvia ei mistään tärkeästä ja lähinnä maisemakuvat oli napattu hotellihuoneen ikkunasta. Käytiin toistamiseen Red Rock Canyonilla, joka oli Jeren ensivisiitti tuohon punaisten kivien maahan.

Red Rock Canyon

Red Rock Canyon sijaitsee aivan Las Vegasin liepeillä, sinne ajaa puolessa tunnissa ytimestä. Scenic Driven ajaa nopeasti läpi, mutta reitillä on paljon pysähdyspaikkoja ja erilaisia hiking-reittejä. Oli vaativia maastoja, ihan kevyitäkin, mutta me ei lähdetty mihinkään seikkailemaan. Kiivettiin parille kivelle, tuli kuuma, vesi ei tahtonut riittää, vaikka miten yritimme sitä mukaan pakata. Lisäksi auton bensatankki alkoi huutamaan tyhjyyttään, mutta auto olikin tarkoitus palauttaa vuokraamoon heti reissun jälkeen ja siis tankki mahdollisimman tyhjänä.

Seven Magic Mountains

Tehtiin pikavierailu isojen värillisten kivien luo matkatessamme Los Angelesista takaisin Las Vegasiin. Värilliset kivet ovat n. 30 kilometrin päässä Vegasista. Kyseessä on tosiaan taideteos, jonka piti ilmeisesti olla aavikolla vain pari vuotta, mutta koska niiden siirtäminen aavikolle maksoi maltaita, ei niiden hakemisessa pois pidetä kai kiirettä. Joku tällainen juttu siinä taisi olla… En ole varma. Koska ajomatka oli ollut kuuma ja janoinen, Pete jäi mielellään ilmastoituun autoon ja antoi mulle ja Jerelle vapaat kädet lähteä hyppimään piikkilankojen yli muiden turistien sekaan. Ei me tuolla jaksettu kauaa olla, oli ihan törkeän kuuma ja lievästi sanottuna vähän pelotti aavikolla makaavat mahdolliset öttimöttiäiset.

Ja Las Vegas noin muuten on myös yksi meidän suosikkipaikoista. Erään entisen työkaverin mukaan ”se on ihan hirveä paikka, tosi tekemällä tehty keskelle ei mitään”. No, HEI HALOO. Sitähän se on. Las Vegas nimen omaan on ”väkisin” tehty keskelle ei mitään. Siellä huokuu ihmisten rentous, viinapää, haisevat huumeet ja neonvalot. Silti, vaikka kaupunki on mitä on, syntiä täynnä, siinä on jotain tosi makeeta. Tosin, eihän kaikki voi Vegasista tykätä ja ymmärtäähän sen. Ei kaikki voi tykätä pelaamisesta, ryyppäämisestä, bilettämisestä, kuumuudesta, turistirysistä tai keinotekoisuudesta.

Onhan Las Vegas kallis kaupunki, mutta aika lailla samoissa hinnoissa mennään New York Cityn kanssa. Mutta, kyllä Vegasissakin voi pihistää ja kannattaakin. Olen melko varma, että vielä tulevaisuudessa aiotaan Las Vegasiin palata ja koska viime reissulla jäi ampumarata välistä, sinne on pakko mennä.

Leave A Reply

Navigate