Lumi yllätti uimarin

tikkisimg_7197a

Okei, otsikko ei liity mitenkään juttuun, paitsi tähän kuvaan. Tai no, tässä tapauksessa talvi ei varmastikaan yllättänyt tätä uimaria… Mutta te tiedätte ne jokavuotiset iltapäivälehtien otsikot, kun talvi yllättää autoilijat? Ajattelin sitä, kun nämä bongasin mökin huudeilta.

Saatiin sopivasti fiksattua kalenteriin miniloma ja päätettiin ajella juuri huolletulla ja korjauksesta tulleella autolla mökille. Lähdettiin illasta, koska olin ollut vielä päivän töissä ja reilu kahden tunnin matka meni iha mukavasti, mitä nyt alkoi pimeys tympimään. Sitä pimeyttä saatiinkin sitten ihailla koko miniloman ajan. Aurinko tosin vilahti pilvien takaa pariin otteeseen, mutta vain hetkeksi. Muuten sää oli tuulinen, tylsä, pimeä ja loppua kohden loskainen.

tikkisimg_7190a
tikkisimg_7227a

Kameralle tallentui lähinnä harmaita maisemia ja tylsyyttä. Tuulisuus teki kuvaamisesta hankalaa, joten loppujen lopuksi en kuvannut juurikaan. Onneksi sää ei vaikuta siihen, mitä muuten voi tehdä. Otimme ilon irti vapaista ja päätettiin nauttia. Lämmitettiin takkaa, katsottiin Netflixistä ohjelmia, juotiin punkkua, nukuttiin pitkään, valvottiin pitkään, käytiin keskellä yötä pimeydessä ja syötiin hyvin. Oli ihana olla vain kahdestaan, höpötellä typeriä ja naureskella typerille asioille.

Kun piha-aluetta käyskenteli hiljaa kameran kanssa, huomattiin miehen kanssa, että talvi oli oikeasti yllättänyt luonnon. Keskellä lunta oli vihreä kasvi. Ja violetti kukka. Ja vielä vähän keltainen kukka. Tosin jotkut asiat yrittivät pysyä lämpimänä kietoutumalla itseensä, kuten tämä outokainen.

tikkisimg_7253a

tikkisimg_7266a

tikkisimg_7277a

tikkisimg_7311a

Mökillä nukuttiin neljä yötä ja palasin töihin eilen. Oma sänky tuntuu mukavalta, mutta mieluummin olisin jäänyt vielä pariksi yöksi takan lämpöön patjojen päälle nukkumaan.
tikkisimg_7321a

tikkisimg_7324a

Autolla ajaessa huomattiin, että jarruhuolto on ilmeisesti vähän hutiloiden tehty tai ainakin näin joku paikallinen jamppa pikkukylässä aavisteli. Koska perjantaina ei enää ehditty autoa kuljettamaan huoltoon, taidan huomenna herätä aikaisin ja ajella huoltoon. Eikö nää auto-ongelmat vois olla jo tässä? Sentään saatiin jo vakuutusyhtiöltä korvaukset autosta viedyistä tavaroista, hyvä.

Seuraavaksi pitäis toimittaa mökin avaimet isäntäperheelle. Vai josko sittenkin yrittäis järkätä uuden miniloman mahdollisimman piakkoin ja pitäis avaimen? 😉

2 Comments

  1. Mää olen suorastaan pettynyt, jos joku iltapäivälehti ei uutisoi siitä kuinka lumi yllätti autoilijat 😀

    Ihania kuvia. Jotenkin ihan hurjan tunnelmallisia. Sellaisella vähän kaamosmasennus -vivahteella, mutta kuitenkin luonnon kauneutta huokuvalla 🙂

    Huh, auto-ongelmat on kyllä niin rasittavia! Toivottavasti vastoinkäymiset sillä satalla olisi ohi teillä!

    • Taru Reply

      Kiitos kommentista, Kirsi! Voisin olla aina syksyisin freelancer-toimittaja ja tehdä jutut valmiiksi. ”Lumi yllätti autoilijat – Nelostiellä plaaplaa ja…” Toimii vuodesta toiseen! 😀

Leave A Reply

Navigate