Matkalla valokuvaaminen

Tulevaa reissua varten olen (taas) katsellut paljon videoita ja artikkeleita siitä, mitä ottaa mukaan, miten pakata, mitä pitää muistaa tehdä ennen reissua, ynnä muuta yhtä kivaa. Törmäsin mielenkiintoiseen artikkeliin matkamokista ja numeron 14 vei liika valokuvaaminen.

Jutussa tarkoitettiin tietysti liialla valokuvaamisella sitä, että nähtävyyksiä katsotaan kameran linssin läpi, ottaen siitä yhdestä jutusta miljoona kuvaa ja jälkeenpäin ei ehkä muista olleensa oikeasti jonkun patsaan juurella.

Hmm. Joo, tavallaan ymmärrän ton. Kaksi vuotta sitten kävimme Vapaudenpatsaan luona, mutta ei astuttu samalle saarelle. Napsin heiluvassa laivassa kuvia Manhattanista ja patsaasta. Patsaasta. Ja vähän lisää kuvia patsaasta. Lopputulos on lähemmäs viisikymmentä kuvaa patsaasta (plus kuvat, joissa on jompi kumpi meistä ja patsas) ja niin sanottuja hyviä kuvia oli reilu 20.

Olen oppinut, että otan kuvia paljon ja siirtäessä koneelle käyn kuvat läpi, poistan huonot ja säilytän hyvät kuvat ja ehkä vielä käsittelen ne. Mies ei kuitenkaan halua, että lomakuvia poistetaan, vaikka joukossa olisi epäonnistuneita kuvia, koska ne voi joskus olla hauskoja, tarpeellisia ja mäkin tietysti ajattelen, että joskus niille voi olla tarvetta kuvankäsittelyn kautta.

Reilu kaksikymmentä hyvää kuvaa Vapaudenpatsaasta on kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi. En kuitenkaan ala idiootiksi ja poista kuvia. Muistan, että tulevalla reissulla jostain nähtävyydestä voi riittää vähempikin kuvamäärä. Vuonna 2012 otin kaksi kuvaa Central Parkin Liisasta ja toinen oli onnistunut, kuvan rajaamisen jälkeen kuvassa ollut tuntematon nainen katosi mielestä ja taustalla olevat tyypit ovat huomaamattomia.

Ja sitten vielä huono ja hyvä kuva patsaasta.

IMG_4930

usaIMG_4958

Tulevalla lomalla aion tietysti keskittyä hetkeen ja ikuistaa asioita kameran linssin läpi. En kuitenkaan aio joka paikkaan kameraa raahata, en edellisilläkään matkoilla raahannut. Matkalla valokuvaaminen on kuitenkin ollut aina kivaa, mutta kohtuus kaikessa.

Mites muut, kuvaatteko paljon matkoillanne? Onko kuvaaminen ihan aisoissa vai tuleeko napsittua ihan liikaa kuvia?

Leave A Reply

Navigate