Miksi sä oot noin pullea?

Siinäpä tuli eilen asiakkaalta mielenkiintoinen kysymys. Miksi olen näin pullea?

Ei, tämä kysymys ei tullut lapsen suusta. Lapsen kysymänä tämä olisi ollut ehkä ihan hauska, hellyyttäväkin, mutta ei, kyseeessä ei ollut lapsi. Kyseessä oli keski-iän kauan sitten ohittanut mies, jonka kanssa heitin asiakaspalvelutilanteen alussa läppää ja mies vaikutti oikein herttaiselta.

Miksi sä oot noin pullea? (Kuvittele tähän järkyttyneen näköinen hymiö.)

Jälkikäteen ajateltuna mun olisi pitänyt olla vastaamatta tohon, näyttää miehelle ovea ja toivottaa hyvää päivänjatkoa. Eihän kenenkään tarvitse tuollaista sietää.

Mutta tarina jatkuikin. Mies haluaisi viedä minut veneellensä säiden laantuessa, että hän voi laittaa mut hommiin siellä. (Kuvittele tähän todella järkyttyneen näköinen hymiö.)

Asiakkaan lähtiessä onneksi pisteellämme oli hiljaista, joten nakkasin lapun luukulle ja poistuin hetkeksi toimistoon. Itkin. Kävin pikaisesti vessan puolella rauhoittumassa ja siistimässä kasvoni. Työkaveri ei huomannut mitään.

Muuten niin mukava työpäivä, joka meni kuin siivillä! Mukavia asiakkaita, tarpeeksi hälinää, ei kuitenkaan stressiä mistään ja tuntui, että kaikki oli mallillaan. Sitten sen viimeisen kahvitauon jälkeen kuulin jotain tuollaista ja romahdin täysin. Mikään ei sujunut. Änkytin. Tulostin asiakkaille vääriä pelikuponkeja. Tarjosin asiakkaalle väärää tupakkaa. Osasin silti hymyillä ja palvella asiakkaita samalla asenteella kuin aiemminkin. Mutta silti, tuo kysymys vaikutti nyt kaikkeen muuhun tekemiseen.

Miksi sä oot noin pullea?

  • Minkäs mä sille voin, jos tykkään syödä viis kiloa karkkia päivässä.
  • Koska olin aina ruoka-aikaan kotona, naapurissakin.
  • Koska olen säälittävä ja surullinen tapaus.
  • Koska olen raskaana.
  • Koska kasvoin kellarissa ja olin tosi hoikka silloin. Pääsin kellarista ulos vasta vuosi sitten ja nyt on ruoka maistunutkin! Ootko muuten kuullut, että pizzaa tuodaan kotiinkin?!?
  • Minkäs mä sille voin, että mun mies rakastaa lihavia naisia.
  • Miksi oot tommonen?

Että semmoista. Tällaista sitä joutuu kestämään asiakaspalvelutyössä.

Leave A Reply

Navigate