Miksi taas USA?

Tänä kesänä lomaillaan Suomessa. Lomatoiveet on molempien työpaikalla laitettu vasta loppukesään, koska silloinhan kai ne parhaat säätkin ovat. Tarkoitus on vähän kiertää mökeillä. Näin säästetään rahaa ensi vuoden lomaa varten ja mikä parasta; suunnitellaan ja fiilistellään vielä vuosi.

Suunnitelmissa on siis lähteä Yhdysvaltoihin ensi vuonna loppukesästä. Taas. Moni onkin kysynyt ja moni varmaan ihmettelee mielessään, että no miksi taas sinne. Äiti taisi jo toisen reissumme jälkeen kysyä, että ollaanko muka vielä lähdössä sinne. NO TOTTAKAI.

Eli miksi USA? No koska.

Lennot

Okei älkää ymmärtäkö väärin. Lentomatka ei ole syy, miksi meren toiselle puolelle on kiva mennä. Lennot New Yorkiin on oikeasti sopivan mittaiset. Aika paljon omalla budjetilla saa fiksattua lentojakin, on monenlaisia reittivaihtoehtoja erilaisten välilaskujen kanssa. Me ollaan tähän asti lennetty suorilla lennoilla, mutta voipi olla, että ensi vuonna säästetään pari satasta ja lennetään välilaskulla JFK:lle. Seitsemän tuntia koneessa on aika kohtuullinen, varsinkin, jos seurana on IFE.

Autoilu

Kun vuokraa auton, voi mennä minne lystää ja koska lystää. No ainakin melkein. Vaikka USA:ssa onkin autoja aika hemmetin paljon enemmän kuin Suomessa, niin siellä se liikenne on paljon sujuvampaa. Mihinkään mojoviin ruuhkiin ei olla ikinä jouduttu, mutta olisihan sekin kokemus vaikka jumiutua Losin ruuhkiin. Tätähän en toivo, mutta tuskinpa se haittaisi, kun autossa on seuraa. Autoillessa ymmärtää vielä vähän enemmän paikallista (liikenne-)kulttuuria ja auton myötä on helppo tehdä päiväretkiä ilman muita turisteja.

Ruoka

Ruoka on usein sellainen asia, jota kaipaamme. Tiettyjen paikkojen annokset tai ihan vaan ne makuyhdistelmät, tuoksut, mitä vain. Ja sanotte mitä tahansa, USA:ssa mäkkiruoka on erilaista kuin täällä ja varsinkin tien päällä matkustaessa mäkki on hyvinkin helpo vaihtoehto. Varsinkin New York Cityssä on läjäpäin vaihtoehtoja ruokailuun, on italialaista, meksikolaista, japanilaista, mitä lie. Pizzapaikkoja on tarpeeksi, mutta myös ihania delipaikkoja on runsaasti. Nykissä ei voi tulla nälkä! Eikä kyllä missään muuallakaan USA:ssa.

Kerralla monta lomaa

Yhdysvallat on hemmetin iso ja näin ollen ilmastotkin ovat siellä erilaisia. Ollaan yhden reissun aikana oltu mukavan vilpoisessa alkusyksyn Nykissä ja Las Vegasin neljänkympin helteessä. Ollaan ajeltu metsäisissä tunnelmissa, mutta myös aavikolla, jossa hiekan keskeltä nousee kaktuksia. Voidaan viettää yhdellä reissulla kaupunkilomaa ja rantalomaa. Vielä kun tähän yhdistää sen autoilun, saa fiilistä road tripistä ja vielä vaihtaessa maisemia lentokoneella pääsee uudestaan lomamoodiin lentokentällä.

Ihmiset ja se yleinen fiilis

Kaiken kaikkiaan USA:ssa ollaan törmätty mukaviin ja sympaattisiin tyyppeihin. Eikä pelkästään keskusta-alueilla, joissa asiakaspalvelu pelkästään on erilaista, vaan myös ihan ”turistivapailla” seuduilla. Nykistä saa helposti fiiliksen, että kaikilla on siellä kiire ja sen kuulee keskeisillä alueilla, kun autot tööttäilevät, naisten korot käyvät kovaa tahtia eteenpäin ja äkkinäisen kaasutuksen jälkeen auto joutuukin pysähtymään äkisti. Kuitenkin rauhallisemmilla alueilla on hyvinkin rento ja leppoisa olo. Meidän lempparipuisto Nykissä ei suinkaan ole Central Park vaan Bryant Park.

Niin paljon nähtävää

New York Citystä Los Angelesiin on linnuntietä matkaa melkein 4000 kilometriä. Hangosta Nuorgamiin on reilu 1100 kilometriä. Tuohon melkein 4000 kilsaan mahtuu siis niitä maisemia, nähtävyyksiä, ihmisiä, paikkoja ja sitä ei koeta ihan hetkessä. Ollaan nyt pari kertaa tehty jo se ”virhe”, että ollaan käyty jossain paikassa kahdesti (tai useamminkin), mutta syy on siinä, että jotain näi näkemättä, kokematta tai tekemättä. Tai sitten yksinkertaisesti vain ihastuttiin johonkin paikkaan niin paljon, että sinne piti lähteä uudestaan.

Miksi?

Niin, ei kai tähän kysymykseen ole mitään helppoa vastausta. Koska.

Onko joku muukin ihastunut Yhdysvaltoihin?

Leave A Reply

Navigate