Minne katosi #project333 ?

Kun lopetin työt vaatekaupassa, raahasin kotiin työpaikalle säilötyt työvaatteet. Työsuhteen loputtua vein muutamat työvaatteet kierrätettäväksi, mutta aika moni musta vaate löysi itsensä uudestaan mun vaatekaapista. Nyt onkin aika katsoa sinne kaappiin ja laskea, monta vaatetta siellä oikein on.

Tänään alkoi maaliskuu, eli onko nyt sitten virallisesti kevät? Ulkona paistaa aurinko, mutta pikkupakkasta on ja luntakin on hitusen. Aurinko anelee pukeutumaan hieman kevyemmin, vaikka varsinkin aamuisin tekisi mieli pyöräyttää paksu kaulaliina kaulan ympärille.

Pakko näin alkuun kuitenkin sanoa, että vaikka tästä projektista onkin muodostunut välillä ehkä 433 tai jotain muutakin, niin hyvin on elämä pyörinyt vähemmällä määrällä vaatteita. Todella harvoin on tullut sellainen ”mulla ei oo mitään päälle laitettavaa” -olo. Silloinkin se fiilis on ehkä johtunut vain siitä, etten ole ollut ihan sinut itseni kanssa.

Vanhat työpaidat

333 (2)

Kuusi mustaa paitaa erilaisilla malleilla ja hihoilla. KUUSI! Neljä jätän vaatekaappiin ja kaksi työnsin säilöön. En tiedä miten näille tulee oikeasti käyttöä, mutta musta on aina MUST. Näiden lisäksi töistä tuli kotiin mustavalkoraidallinen neule (varastoon), mustavalkoraidallinen neuletakki (varastoon) ja napitettava musta neuletakki (kaappiin). Yksi musta peruspaita tekstillä joutui nyt varastointiin.

Harmaata

harmaa333

Mulla on kolme (!!!) harmaata neuletta. Miksi ihmeessä? No, tuo keskimmäinen on uusin ostos, sen löysin Kontista ja materiaali on älyttömän hyvä, ei sähköisty eikä hiosta. Vasemman puoleinen neule saa luvan lähteä kiertoon, sillä se hiostaa ja on pirun sähköinen. Oikean puolimmainen taas ei ehkä ole hyvän sävyinen minulle, se on mielestäni liian harmaa. Uusi neule on hieman sinertävä, mikä antaa neuleelle vähän väriä. Se jääköön siis kaappiin.

Neuleita

Nyt on pakko laittaa muutamat neuleet säilöön, vaikka olen ihastunut kaikkiin neuleisiini ja löytänyt muutaman uudenkin tänä talvena. Huomasin valitettavasti, että lyhythihaisia neuleita en ole juurikaan käyttänyt. Nauroin ehkä hieman ääneen, kun muistin, että ihana ystäväni on joskus ihmetellyt ääneen kanssani, että kuka muka käyttää lyhythihaisia neuleita. Niinpä, kuka? Nyt jätin silti kaikki lyhythihaiset neuleet kaappiin, öhm, vähän niinkuin haasteena itselle. Käytä tai laita kiertoon!

333 (9)

Vähän paksummista neuleista jätin yksiväriset kaappiin, mutta punaisen varastoin jo. Tuo sininen palmikkoneule on snadisti nafti, mutta se on todella miellyttävä päällä, lämmin ja hyvän värinen! Tuo punainenhan on siis sama paita, mutta sen olen ostanut uutena. Entinen omistaja on varmaan tuota sinistä neuletta pessyt liian lämpimässä, sillä punainen ei ole lainkaan nafti. Punainen ja vihreä neule oli uusia ostoksia, vihreää on tullut käytettyä paljon!

333 (8)

Ohuista neuleista jätin kolme kaappiin. Mies on nimennyt tuon leijonankeltaisen paidan sairaalapaidaksi, koska väri on masentava, oksettava, sairaalavaatteen värinen. Kiva. Kunhan sen pukee kivojen asusteiden kanssa, ei paita mikään sairaalapaita ole! Sinistä olen käyttänyt todella paljon ja yllätyksekseni musta neule on jäänyt vähäisemmälle käytölle. Kuvasta puuttuu se hassun värinen ohuempi neule, joka on harmaa, mutta jossa on jotain kultalankaa. Se on myös ollut yllättävän paljon käytössä.

neuleita

Punaista pakettiin

Ainoa punainen, mikä jäi kaappiin, oli tuo lyhythihainen neule. Muut punaiset varastoin. Joulupaidaksi aikanaan ostettu juhlavampi paita ei ollut mielestäni kertaakaan nyt käytössä, joten ehkä sen voisi myydä lähempänä seuraavaa joulua? Myös toinen löytö, puhtaan punainen peruspaita oli ehkä kerran tai kaksi päällä töissä joulun aikaan.

punaista

Kaikki punaiset ja lilat varastoin, mutta nappasin kasasta vielä tuon ihmeellisen ponchon henkarille. Jospa sitä vielä sittenkin… Tuolle ponchokaavullehan Mies naureskeli, kun sen olin ostanut, mutta uskoin itse vakaasti siihen, että sille löytyy käyttöä, mutta arvaapas! En ole käyttänyt sitä kertaakaan! Ärsyttävää. Teen sille saman kuin noille lyhythihaisille neuleille, eli haastan itseni käyttämään sitä kaapua pian. Jos en käytä, laitan senkin kiertoon. Varastoin näiden kanssa sen mustan peruspaidan, jossa on tekstiä.

333 (15)

Lilat ja muut sen sävyiset päätin myös varastoida, koska ne on mielestäni enemmän syyssävyjä. Heihei, nähdään puolen vuoden päästä!
333 (14)

Otin varastoitujen paitojen tilalle parit paidat pois varastoinnista ja laitoin kaappiin. Mukaan pääsi esimerkiksi oranssinen neule ja pari toppia.

Hyvästit

Tässä kuussa tulee vuosi kuluneeksi siitä, kun muutettiin. Meillä ei ollut hajuakaan, millainen talvi uudessa kodissa on. Eli onko täällä kylmä vai ei. Paksuimmille yökkäreille/oloasuille ei tullut käyttöä tänä talvena lainkaan, joten näistä hauskoista tekstiileistä luovuin.

Yhteenveto

Luulin, että olisin pysynyt laskuissa, mutta en. Kotiasut on vielä käymättä läpi, mutta perusvaatteita on nyt käytössä 34 (jaiks!) mukaan lukien siis housut ja paidat (ei aluspaidat). Luulen, että saan tämän hetken kapseliin selkeyttä, kun sää asettuu aloilleen ja tiedän mitä nyt oikeasti käytän. Olisi myös ihana tehdä omista vaatteista kuvakollaasi Aulin tapaan, vähän ehkä itsekin pysyisi kärryillä mitä on ja mitkä mätsää.

Ainakin tässä vaiheessa ruokakaupan kassauraa on kiva sanoa, että töihin lähteminen on helppoa ja ihanaa, kun ei ihan oikeasti tarvitse miettiä mitä vetää päälle. Kunhan vaan muistaa pitää ponnarin mukana, että hiukset saa kiinni!

Leave A Reply

Navigate