Nelinkertainen täti

Musta tuli lauantaina neljännen muksun täti.

Tätiydyin viisi ja puoli vuotta sitten, kun olin juuri täyttänyt 24. Käly nro 1 toi maailmaan keltaisen pojan, koska poika päätti tulla maailmaan muutama viikko liian aikaisin eikä maksa ollut vielä kehittynyt kunnolla. Poika vietti aikaa sinisessä kaapissa ja näin pojasta katosi keltaisuus ja maksa kehittyi loppuun. Meitä pyydettiin epävirallisiksi kummeiksi, koska emme kuuluneet kirkkoon.

kummipoika

Pian tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun Käly nro 1 toivoi pojalle pienempää sisarusta. Se tuli sanottua jotenkin sivulauseessa, mutta ei toivo toisesta lapsesta tullut yllätyksenä.

Samoihin aikoihin veli tuli vaimonsa kanssa kylään ja meille kerrottiin, että Käly nro 2 odottaa vauvaa. Samaan aikaan olin todella innostunut ja iloinen pikkuveljeni puolesta, kun taas samaan aikaan olin helpottunut siitä, että pikkuveljeni tekee vanhemmistamme isovanhempia, vihdoinkin.

Eikä siitä kauaa mennyt, kun Miehen isovanhemmat lipsauttivat vahingossa, että kummipojallemme tulee sisko tai veli. Molemmat mun kälyt oli samaan aikaan raskaana, Käly nro 1 laskettu aika oli marraskuussa ja Käly nro 2 laskettu aika oli syyskuussa.

IMG_9884

Veljeni esikoinen, minipoika, syntyi keskosena kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa. Pikkuinen vietti elämänsä ensimmäisen kuukauden sairaalassa samalla, kun tuoreet vanhemmat yrittivät pieninä vapaa-aikoinaan etsiä uutta asuntoa, pakata tavaroita ja ostaa kaikki lasten tarvikkeet, mitä ei oltu vielä ehditty ostaa. Poika oli pienin lapsi, jonka olin ikinä nähnyt. Ja aivan veljeni näköinen.

Käly nro 1 oli ehtinyt hoitovapaalta töihin vain hetkeksi, kun jäi äitiyslomalle. Hän sai kummipojalle pikkusiskon marraskuussa, todella lähellä laskettua aikaa. Kummipoika tuli isoveljeksi reilu kolmevuotiaana.

IMG_9901

Veljenpojasta tuli tomera isoveli pikkuiselle prinsessalle lauantaina, kun Käly nro 2 sai pitkän odotuksen jälkeen reilu nelikiloisen tyttärensä syliin.

Kummipoika, joka on ulkonäöllisesti täydellinen sekoitus vanhempiansa ja hänen pikkusiskonsa, joka on aivan isänsä tytär, ovat mitä loistavin kaksikko. En malta odottaa, mitä tulevaisuus heidän kanssaan on, sillä vaikka en itse ole kovinkaan äidillinen, osaan silti nauttia lasten rehellisyydestä (”et saa kakkua” tai ”sul on likainen auto”) ja siitä ehdottomasta rakkaudesta, mitä ne osaa myös tädeillensä ja sedillensä antaa.

Ja veljenpoika, joka teki pikkuveljestäni isän, on niin selkeä miniversio veljestäni! On niin jännä ajatella, että PIKKUveljeni on isä jo kahdelle pienelle ihmiselle, mutta tuossa iässä se on jo ihan normaalia 😀

Olen täti ja onnellinen siitä.

 

Leave A Reply

Navigate