Paitis, mun juttu!

Alan ehkä pikkuhiljaa löytämään oman tyylin! Tiedättekö sen fiiliksen, kun joku vaate kolahtaa ja kunnolla? Se on kiva pukea päälle vaikka joka päivä ja olo tuntuu aina yhtä kivalta. Mulle tää vaate on paitapusero. Oli kyse sitten rennommasta, puuvillaisesta ruutupaitiksesta tai siistimmästä keinokuituisesta paitiksesta.

Kun tein töitä vaatekaupassa, paitapusero oli helppo ja siisti työvaate. Avainnauha tosin rispaannutti hienompaa materiaalia, mutta siitä voin syyttää itseäni, minähän sen avainnauhan valitsin. Kun vaihdoin avainnauhan tavalliseen kangasnaruun, paidat säästyivät rispaantumisilta ja kestivät luonnollisesti pidempään.

Meni vähän aikaa, etten oikein jaksanut käyttää paitiksia ja luulen, että se on ihan omien korvien välissä se syy. Etsin väärän mallisia paitoja! Nyt fiilikset paitiksiin on muuttunut, kun ymmärtää omaa kroppaa ja sen muotoja paremmin.

Viime viikkojen kirppiskierroksilla olenkin tehnyt mahtavia löytöjä paitisten osalta. Punainen paita näytti henkarilla niin tylsältä ja lattealta, mutta väri kiinnosti sen verran, että kokeilin sitä. Täysin suora malli, jossa ei ollut laskoksen laskosta. Istuu hyvin eikä kinnaa mistään. Kotiuttaminen oli helppoa.

Luulen myös, että ikäni takia olen ihastunut paitiksiin enemmän. Vielä kymmenen vuotta sitten hupparit ja kaikenmaailman trikooviritykset oli se mun juttu, ihan työnkin puolesta. Nyt voin vain kuvitella hupparit kotikäyttöön ja satunnaisiin kauppareissuihin ja tietysti mökkioloihin. Luulen, että ihastukseni paitiksiin kestää pitkään. Ja toivonkin näin.

Pinkin paitiksen voin helposti nähdä matkalaukkuun pakattuna, kun lähdemme lomalle. Pinkki sopii hyvin kesäkapseliini ja oranssien tennarien kanssa näky on varmaan hauska. Noh, ehkä pinkki paita ei ihan tennarien kanssa sovikaan yhteen. Lyhyemmistä hihoista iso plussa!

Tumma turkoosi vai koboltinsininen? En oikein osaa sanoa, mutta väri on mahtava! Suurehko kaula-aukko vaatii ehkä jonkun topin alle, mutta eipä mua topin käyttö haittaa lainkaan. Tietääkö muuten joku, mistä sais ns. alustoppeja, jossa olisi pitsireunus? Mun ainokainen alkaa olemaan jo siinä kunnossa, että pitsireunus näyttää hyvin kärsineeltä.

Tämän vihreän paidan väriä en saanut ikuistettua kameralle niin hyvin kuin olisin halunnut (ylemmässä kuvassa väri on melko hyvä, se joukon ainoa vihreä). Jollain asetuksella se näytti liian vihreältä, jollain taas liian siniseltä. Oikeasti paita on vihreä, ei turkoosi, kuten nämä kuvat ehkä antaa ymmärtää. Välillä kuvaaminen on extrahankalaa, vaikka mitä yrittää. Paita on napitettava, mutta en tiedä onko edellinen omistaja tuntenut paidan liian avonaiseksi ja ommellut paidan kaula-aukkoa pienemmäksi vai kuuluuko se paitaan, mutta se on vain hyvä. Tämänkin paidan näen matkalaukkuun pakattuna!

Yksi pitkäaikaisista paitiksistani on syvä violetti ja materiaali on herkästi rypistyvä. En ole sen kuitenkaan antanut haitata, sillä en välitä silittämisestä. Jos ja kun sen puen johonkin juhlallisempiin menoihin, ehkä sitten sen silitän. Paita on varmaan värinsä takia pysynyt mun omistuksessa pitkään ja se on pysynyt hyvässä kunnossa. Napit on tallella ja lankapakoja on tullut vain pari eikä ne ole olleet sellaisia, että ommel kärsisi.

Huomasin myös vähän vahingossa, että omassa Pinterestin Fashion for women taulussa on yllättävän paljon paitiksia, joten ehkä tämä tosiaan on juttuni =) Monikäyttöinen vaate!

Tähän liittyvä vanhempi juttu tässä.

2 Comments

  1. Ah, paitis, siinä on tosiaan ihan mainio ja monikäyttöinen, kaikkiin töihinkin sopiva vaate! 🙂 Itsekin tykkään paitiksista tosi paljon, ja talvella on kätevä vetää siihen päälle neuletakki. Pitsireunaisia toppeja saattaisi muuten olla H&M:llä ja Kaffe-merkillä.

    • Taru Reply

      Jep! Pari kertaa ravintolassa on ollut päällä ohut neule ja sen päällä paitis, meneehän se välillä niinkin 😉 Kiitos vinkistä!

Leave A Reply

Navigate