Parhaat kauhuleffat

Mä rrrrakastan kauhuleffoja! En tiedä oonko päästäni vialla, mutta joo, kauhuleffat on kivoja. Niissä on vaan semmoinen huono puoli, että ekan kerran jälkeen elokuva ei välttämättä enää tarjoa mitään uutta. Tiedät jo juonenkäänteet ja tappajan. Kauhuleffoissa on myös se huono puoli, että yleensä ne on aika ennalta-arvattavia, mutta kyllä niistäkin löytyy parit hyvät leffat.

Scream on julkaistu, kun olin vain 10-vuotias ja taisin joskus 11-12-vuotiaana nähdä jotain pieniä klippejä leffasta ja tiesin jo silloin, että tuun tykkäämään leffasta ihan sikana. Kun täytin 13, sain mummiltani synttärilahjaksi semmoisen Scream-paketin, jossa oli kaksi ekaa leffaa, pelottava Scream-paita ja ghost facen muotoinen pahvipala, jonka liimasin kai johki pöydän reunaan, vaatekaapin oveen, en muista. Mulla on aika hiton cool mummi, kun se mulle tommosta osti (eihän se ees varmaan tiennyt mistä oli kyse).

Neljännen Screamin julkaisu oli mulle siis iso juttu ja leffa laitettiin heti tilaukseen, kun se oli mahdollista. Vähän sama American Pie-leffojen kanssa, ne ekat on niin mahtavia, legendaarisia ja siinä astuu takaisin menneisyyteen, että tottakai uusin American Pie oli hankittava ja Scream nelosessahan on vähän sama idea. Siistiä palata vähän mennesseen ja nähdä, mitä tyypeille kuuluu ja kukas se murhaaja nyt tällä kertaa on… Ei siis sillä, että American Piessa mitään murhaajaa oli.

I spit on your grave on ehkä hirvein elokuva, minkä oon ikinä nähnyt. Elokuvasta tuli oikeasti huono olo ja R -merkintä on tarpeellinen. Elokuvassa on vähemmän tunnettuja näyttelijöitä, mutta esimerkiksi Mean Girlsin Damien nähdään tässä elokuvassa hyvin, HYVIN, erilaisessa roolissa. Voin suositella elokuvaa, jos kestät katsoa pahoinpitelyä, kestät huonon olon ja ehkä parin viikon painajaiset. Alkuperäisen leffan voisin joskus katsoa ihan mielenkiinnosta. Treffi-illan leffaksi tästä ei todellakaan ole.

Cabin in the woods oli pitkään mun pakko nähdä -listalla, kunnes vihdoin yks entisistä pomoista suositteli sitä, kun tajuttiin, että meidän oudot leffamaut kohtasi toisensa. Ja kyllä, hän oli oikeassa, metsän mökki on hieno leffa, jännittävä, outo eikä todellakaan ollut ennalta-arvattava. En spoilaa mitään, mutta sanonpa vaan leffan lopusta, että OOOOKEI. Vaihtaisin tosin pääosanäyttelijän, koska Kristen jotenkin jätti kylmän vaikutelman ittestään. Treffi-illan leffaksi tää oon aika jees, pääseepä ainakin vaihtamaan ajatuksia kumppanin kanssa.

Hostel ja tietysti Hostel 2 ja nämäkin kuuluu tähän huonon olon leffakategoriaan. Kidutuskohtaukset tekee pahaa, mutta onneksi leffoissa on kohtauksia, jolloin mieli saa vähän levätäkin. Mutta vain hetken. Ensimmäinen leffa aukeaa hitaasti ja ensin on olo, että katsois jotain pornoa, mutta sitten se muuttuu äkkiä ja jos aiemmin oli yhtään seksikäs olo, ei enää. Kolmonen ei mielestäni ole enää tätä samaa, mutta jos haluaa nähdä Las Vegasin pimeää puolta, go nuts. Ensimmäinen leffa menee ehkä vielä jotenkin treffi-illan viihteenä, mutta varsinkaan miehille en suosittele kakkososan katsomista treffi-iltana. Älä katso elokuvia ollessasi hostellissa majoittujana.

Zombileffat, joista tietysti parhaimmistoa on Romeron käsialaa, kuten Dawn of the dead ja The crazies. Zombikategoriaa liippaa hieman tommoset virusleffat, jotka ei ihan kauhua ole, mutta jotain jännäriä tai trilleriä, niinku esimerkiksi Invasion. Toi on muuten sellainen leffa, etten ikinä muista sen nimeä!

Mä oon sitä mieltä, että ihmiset on hulluja, mutta myös elokuvat itse Paholaisesta tai sen serkusta ovat taattua kauhua. Drag me to hell ja The Conjuring vain mainitakseni.

Siinä oli mun listaa. Onko siellä puolella ruutua kauhuleffojen ystäviä? Mitkä on teidän suosikkeja? Ja hei, mitä uutuuksia voitte suositella mulle?

6 Comments

 1. Kauhuleffat on kyllä niin parhautta! Scream on kyllä yksi legendaarisimmista, jonka varmasti jokainen on nähnyt. Huippu mummi kieltämättä! 😀 Mun suosikkina on The Conjuring ja siitä tehty 2. osa, joka vasta tuli tosiaan elokuvateattereihin. 🙂 Minusta noissa kahdessa elokuvassa on hyvin pyritty kiertämään niitä enalta-arvauksia ja sain ihan kunnolla välillä säikähtääkkin. Tuo Drag me to hell on myös tosi hyvä! 🙂

  • Taru Reply

   Joo, ennalta-arvaamattomuus Conjuringissa oli hyvä! Pelästyin aika lailla niitä käsiä siellä vaatekomerossa. Hyi hitto.

 2. Täällä kans yks kauhun ystävä ilmoittautuu 😀 Oon hamstrannu parhaan kaverini kanssa kauhuleffoja jo ihan pikkutytöstä asti. Vitsi sitä hetkeä kun päästiin leffaan katsomaan The Ringiä ja Kaunaa alaikäisenä 😀 Nykyään vaadin jo vähän enemmän kauhuleffoilta. Omia suosikkeja on Paranormal Activity 1 ja 2(omistan kyllä kaikki osat, mutta ne kaikki muut on ihan huuhaata), Conjuring oli myös tosi hyvä(2:sta en ole vielä nähnyt), Marttyyrit (se ranskalainen alkuperäinen) ihan sairas elokuva 😀 REC-leffat(ne alkuperäiset espanjalaiset) on kans hyviä ja Resident Evilit on kans ihan hyviä zombileffoja vaikkakin taitaa olla jo enemmän toimintaa kuin kauhua. RE pelit on ainakin tosi pelottavia. Mut sit mun viimeaikaisin suosikkini on Crimson Peak, joka ei välttämättä kauheasti säikäytä, mutta on visuaalisesti niin kaunis, että ihastuin siihen ihan täysin. Suosittelen, jos et ole vielä nähnyt 🙂

  • Taru Reply

   Crimson Peak, hmmm, jotain mielikuvia tulee. Kiitos suosituksesta! Ja itseasiassa mäkin mietin tota Resident Eviliä tähän listalle, mutta sit mäkin kyl mietin meneeköhän enemmän toiminnan puolelle, mut ai että se ykkönen on kyl iiiihan paras ja ai että siinä alussa se laserjuttu siinä kaposessa käytävässä. Hui.

 3. Mä en yleisluontosesti niin kauheesti välitä kauhuleffoista, mut zombileffat ja sarjat menee kyllä! 😀 Mä en oo oikein koskaan kauhusta välittäny ja oon niin raukkis, että nään sitte painajaisia ja hyppään jokaisesta rasahduksesta leffan jälkeen xD Ja jos katotaan jotain kammottavaa, niin aina sen jälkeen pitää kattoa jotain komediaa! 😀

  • Taru Reply

   Mun miehellä sama ku sulla, sit katotaan komediaa heti kauhun jälkeen! Pitkät viikonloppuillat meneekin siinä, että ensin katsotaan joku mun ehdottama kauhuleffa ja sit kevennetään tunnelmaa jollain komedialla. Katottiinpa viimeks Conjuring ja sen jälkeen 22 Jump Street 😀

Leave A Reply

Navigate