Pari vapaata

Vuorotyöläisenä pari vapaapäivää putkeen on luksusta. Mulla on mennyt viime aikoina päivät ihan sekaisin, sillä olen ollut paljon viikonloppuisin töissä ja vapaapäivät ovat sijoittuneet keskelle viikkoa. Tälläkin viikolla vapailen keskellä viikkoa ja ajattelin hieman avata tekemisiäni.

Eilen tein aikaisen aamuvuoron ja tarkoitus oli tulla heti töistä kotiin nukkumaan päikkärit. Olin jotenkin hölmönä unohtanut koko ruokapuolen työpäivän aikana ja söin töissä vain säälittävän proteiinipatukan ja banaanin. Nautin siis päivän ekasta kunnon ruuasta vasta kolmen jälkeen, teeskentelin sohvan olevan sänky ja nukuinkin sitten pari tuntia ja heräsin kesken kaiken Peten puheluun ja mietin, että oonko myöhässä töistä. Kesti hetken tajuta, että mä oon jo ollu töissä.

Illalla, kun Pete tuli kotiin, mä aloin vähän virkoamaan päikkäreiltä (miks niistä jää aina niin höpsö olo?). Valmisteltiin seuraavan päivän renkaiden vaihtoa niin, että käytiin viemässä kesärenkaat varastosta autoon. Koska Netflixin tarjoama Suits tuli katsottua loppuun, päätettiin aloittaa Silicon Valley alusta. Illemmalla vielä katsottiin Armanin jakso suomen romaneista ja se oli kyllä hiton mielenkiintoinen.

Eilen aamusta heitin Peten töihin ja suuntasin renkaiden vaihtoon. Fiilistelin kehällä vielä vikaa kertaa vähään aikaan nastojen rapinaa kuivalla asvaltilla. Kun sitten nastarenkaat jätin hotelliin säilöön, tuli jotenkin todella aikuinen, mutta samalla haikea olo. Enää en voi tehdä isääni tässä asiassa tarpeelliseksi, että hän saisi vaihtaa renkaat ja pitää renkaat säilössä. Mutta se, että jätän renkaat johonkin yleiseen varastoon, teki musta jotenkin heti aikuisen. Kummia ajatuksia. Ja ai että se fiilis, kun ajelin aurinkoisessa säässä hiljaisten renkaiden kanssa kotiin. Kyllä se kesä tulee, se on se kesärenkaiden sanoma. (Ja kun vielä viitsis käydä pesee auton, niin ai että.)

Tulin vielä hetkeksi kotiin, ennen kuin suuntasin julkisilla kohti keskustaa. Tarkoitus oli nähdä työkaveri ja käydä tekemässä tarjouslöytöjä paperikaupasta. Sattuikin niin, että törmättiin työpaikan lähellä, koska oltiin molemmat mokailtu jotain bussien kanssa. Suunnattiin keskustaan ja alkoi Putingin etsiminen. Olin varautunut siihen, että sekoan Putingin kaltaisessa myymälässä ja ettei varaamani 50€ riitä. Toisin kävi. Yllätyin omasta maltillisuudestani ja jälkikäteen ajateltuna olisin voinut ostaa vielä jotain.

Töölön Putinki oli myymälänä todella soma. Kauniit esillepanot ja mietinkin, että miten kivaa kädenjälkeä voisin itse tehdä siellä työskennellessäni. Tällaisissa tilanteissa tulee vähän ikävä takaisin vanhaan työpaikkaan. Pörräiltiin pikkukaupassa pitkään työkaverin kanssa ja työkaveri osti maailman söpöimmän säilytysboksin, laukun, pikkuarkun. En mä tiedä mikä se on. Työkaveri vielä keksi, että kahvaanhan voi laittaa hihnan ja tehdä siitä ihan oikeasti laukun.

Käytiin vielä yhdessä syömässä ja siitä lähdinkin Peteä vastaan töihin ja tultiin yhtä matkaa kotiin eväiden kanssa. Kotona fiilistelin ostoksiani ja yhteistuumin mietittiin, että juliste on meille ehkä vähän liikaa. Onneksi juliste kelpasi Peten veljelle, jolla on vielä uudessa kodissa paljon tyhjiä seiniä.

Loppuilta menikin fiilistellessä uusia kyniä ja innostuin harjoittelemaan hand letteringiä. Sitten vielä vähän koomailua sohvalla Silicon Valleyn parissa ja Armanin uusin jakso lastensuojelusta, joka veti aika sanattomaksi.

Tänään suuntasin aamusta viemään taas Peteä töihin, koska olenhan aika kiva vaimo. Siitä suuntasin suoraan kynsihuoltoon ja Peten pyynnöstä tänään laitettiin ”kaikkia värejä”.

Kävin pikaisesti hakemassa Prismassa kempparijuttuja, joihin upposikin reilu kolmekymppiä. No, eipä tarvii hetkeen taas miettiä kasvovesiä, vanulappuja tai muita. Kesäks vaan pitäis hommata joku uusi kasvovoide… Tulin kotiin syömään, pesin pyykkiä, fiilistelin vähän kesävaatteita ja sitten hainkin Peten töistä ja käytiin kaupassa. Illasta syötiin meidän lemppariruokaa tortilloja ja katsottiinkin eka kausi Silicon Valleysta loppuun.

Jatkoin vähän hand letteringiä ja bujoilua. Kaiken kaikkiaan siis aika mukavan rauhalliset vapaapäivät, mutta pääsinpä vähän pois kotoakin. Normaalisti yksi vapaapäivä koostuu siitä, että siivoan kotona ja loput ajat koomaan koneella ja sohvalla. Josta tulikin mieleen, että jaksaiskohan vielä vähän siivota…

Leave A Reply

Navigate