Projekti 333 lähtökohta

Kirppistelijä, oman itsensä etsijä, jolla suosikkipaita saattaa vaihtua viikossa. On ollut siis hassua, että MINÄ olen harkinnut projekti kolmekolmekolmosen toimivuutta omassa vaatekaapissani.

Project333 nousi vahingossa isoksi jutuksi. Nyt se on ilmiö, josta jokunen meistä on ottanut mallia ja osa meistä kauhistelee, miten tuollaisella määrällä vaatteita voi elää (kuten yksi työkaverinikin).

Numerot 333 määräytyy vaatteiden määrästä ja sen käyttöajasta. Sinulla on 33 vaatetta, joita käytät kolme kuukautta ja sitten vaihdat vaatekaapin sisältöä. Sinulla on siis vuodeksi varattu (jopa) 132 vaatetta, johon pitäisi kuulua Suomen olosuhteisiin sopivat lämpimät villaneuleet ja hellemekot. Kuulostaako mahdottomalta?

Lisätään tähän vielä yksi asia, joka saattaa sekoittaa pakkaa: Työskentelen vaatekaupassa. Se tarkoittaa sitä, että saan työvaatteita säännöllisin väliajoin. Se tarkoittaa myös sitä, että hiplailen vaatteita kolmekymmentä tuntia viikossa ja houkutuksia tulee… no, melkein koko ajan. Siinä on myös puolensa; tiedän paljon materiaaleista ja osaan lukea pesulappua.

Haluan lähteä tähän projektiin mukaan, koska 1) haluan helpottaa omia aamujani, 2) haluan välttyä hutiostoilta, 3) haluan oppia ostamaan laatua ja olen myös siitä valmis maksamaan kohtuuden rajoissa ja 4) pidän järjestyksestä eikä mikään vaatekaappini ole ollut ikinä siisti, joten luulisi, että noin vähällä vaatemäärällä pinot pysyis pystyssä!

Suomi, neljän vuodenajan maa. Neljän vaatekapselin mahdollisuus?

Projektin sivustolla ohjataan tosin, että koska tarkoitus ei ole kärsiä liian vähästä vaatemäärästä, voi tämän projektin toteuttaa väljästi eli luku 33 ei ole kiveen hakattu. Minulle selkeästi muodostuu pieni ylimääräinen kasa työvaatteista, mutta niitä jo karsin viime viikolla todella ankaralla kädellä. Mulle jäi ehkä kymmenes siitä mitä mulla oli? Vein töihin pukukaappiini muutaman mustan peruspaidan ja mustan neuleen, joka on helppo heittää minkä paidan päälle tahansa.

Olen äidiltäni oppinut lajittelemaan vaatteeni sesongin mukaan. Edellisessä asunnossa toimittiin myös siihen tapaan, sillä säilytystilaa ei ollut kamalasti (tosin vain reilu 100 vaatteen kanssa sitä tilapulaa ei olisi ollut). Alla olevassa kuvassa on siis liki kaikki vaatteeni, lukuunottamatta päällysvaatteita ja neuleita. Tuosta olen jo karsinut aikamoisen määrän tavaraa.

Tästä jatketaan. Katotaan miten tämä projekti etenee. Instagramiin tuleen myös lisäilemään edistyskuvia.

Leave A Reply

Navigate