Puhelimen sovellukset

Uuden puhelimen myötä ajattelin, että olis kiva vähän kertoa ja listata teille, mitä mun puhelimesta löytyy! Käytössä on siis nyt Samsungin S7 ja lyhyessä ajassa olen rakastunut puhelimeen täysin. Myönnän, etten varmastikaan vielä tiedä puhelimen kaikkia ominaisuuksia, mutta onneksi puhelimeen voi tutustua rauhassa.

Google

Googlelle löytyy tunnus ja sen myötä on helppo käyttää kaikkia Googlen palveluita. Gmail on puhelimessa aktiivisessa käytössä ja käytän Hangoutsia, en Whatsappia. Kuvat ja jotkut dokumentit ovat kätevästi tallessa Drivessa. Ainoa, mitä en Googlelta käytä, on Play Music ja Movies & TV. Google Maps auttaa pienissäkin asioissa ja Translate auttaa, kun kielipää ei toimi tai tiedän miten sana lausutaan, mutta en ole varma miten se kirjoitetaan.

Some

Sosiaalista mediaa puhelimestani löytyy Twitterin, Instagramin, Redditin ja Pinterestin muodossa. En ole nyt ihan varma kuuluuko Pinterest tähän samaan kastiin, mutta kyllä sielläkin pystyy kommunikoimaan muiden kanssa ja onhan se tavallaan sosiaalista, että jaat muiden kanssa parhaita reseptejä ja sisustusvinkkejä. Instagram on näistä ehdottomasti kovimmassa käytössä ja Twitter vähiten. Musta tuntuu, että Twitterissä en seuraa ”oikeita” tyyppejä ja sen takia mielenkiinto feedin rullaamiseen ei riitä. Onko teillä hyviä tyyppejä Twitterin feedissä? Kerro mulle, ketä seuraat! Pinterestiä selaan niin läppärillä kuin tabletillakin ja sovellus toimii mun mielestä ihan yhtä hyvin puhelimellakin.

Raha-asiat

Hommasin puhelimeen heti Nordean appit, kun ne tuli käytettäväksi. Laskujen maksaminen, tunnistautuminen ja ihan vain saldon tarkistus onnistuu nopeasti ja näppärästi. Puhelimesta löytyy myös S-Mobiili, jonne tallentuu kuitit ja voin pikaisesti tarkistaa sieltäkin saldon ja maksettavien etujen määrän. S-Mobiilista voin myös käyttää etukuponkeja ja koska puhelimessa on NFC, voin kassalla kirjata bonukset puhelimella, jos korttii sattuu olemaan väärässä paikassa. Subcard-sovelluksella kerrytän ostamistani subeista pisteitä ja sovelluksella voi maksaa jopa kokonaisen subin, kun pisteitä on tarpeeksi. Kyllä, me tykätään subeista!

Yleishyödyllistä

Mulla on Fonecta Caller käytössä. Se toimii lähinnä niin, että jos joku ihme numero soittaa, Fonecta tekee pikahaun puhelimen soidessa ja näyttää, kuka soittaja on. Jos Fonecta ei tunnista soittajaa, se on yleensä jonkin sortin myyjä. Välillä myös joudun tarkastamaan jonkun sukulaisen osoitteen tai numeron, jos yhteystiedoista sellainen puuttuu (tai niitä on kaksi).

Google Mapsin lisäksi mulla on puhelimessa Sygic. Se on enemmän autoilijan navigaattori ja siinä on upeita ominaisuuksia. Käytän harvoin julkista liikennettä, joten Oma matkakortti on kätevä pieni sovellus, jolla pystyn tarkistamaan matkakorttini saldon. Ja koska tosiaan en niillä busseilla liiku usein, entisessä puhelimessa oli Andropas, joka kertoi millä bussilla pääsen kotiin. Peten suosituksesta latasin uuteen puhelimeen Moovitin, jota en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta Pete veljineen on kovasti kehunut sovellusta.

Kuvia saatan viilata PicMonkeylla, mutta se taitaa olla enemmän viihdettä kuin yleishyödyllistä. Vai?

Viihde

Netflix on puhelimessani lähinnä siksi, että sieltä pystyn tarkistamaan joidenkin leffojen tai sarjojen olemassaolon. Kerran tuli entisen työkaverin kanssa puhetta joistain Netflixin leffoista ja silloin latasin sovelluksen puhelimeen ihan vain siksi, että pystyttiin tarkistamaan mitä siellä on ja mitä ei. Eli puhelinta en käytä ohjelmien katsomiseen.

Spotify on käytössä usein silloin, kun olen yksin kotona. Kotona on Bosen minikaiutin, jonka kautta kuuntelen Spotifysta musiikkia. Välillä saatan kuunnella autossa Spotifyta, jos tiedossa on pidempi matka yksin. Meillä on kuitenkin Spotifyhin yksi yhteinen tunnus, joten joskus pitää sopia keskenään Peten kanssa kumpi kuuntelee ja kumpi ei. Onneksi tästä ei ole tullut ongelmaa.

IMDb on kovassa käytössä leffailtoina. Joku näyttelijä on tuttu jostain, mutta vasta IMDb:n avulla pystyy yhdistämään nimet, naamat, leffat, mitä tahansa. Kotona asuvaa Kodia ohjaan Korella, jos Kodiin kytketty näppis on muussa käytössä tai muuten vain kadoksissa. Kore on vähän käytössä.

Pelit meni aikalailla uusiksi, kun puhelimen vaihdoin. Molemmista puhelimista löytyy Loop, josta olen laittanut Instagramiin välillä kuvia. Ai että se on niin ihanan rentouttava ja addiktoiva peli. Just Get 10 vaikuttaa hieman 2048 -tyyppiseltä, oli ihan kivan oloinen, vaatii vähän enemmän aivoja. 88 on hauska ja 1010! on samantyyppinen.

Oletuksella

Puhelimesta löytyi paljon valmiita sovelluksia, pari sellaista, joita en edes käytä. Samsungin puhelimesta löytyy, yllätysyllätys, Samsungin sovelluksia, kuten ihana S Health ja Microsoftilta muun muassa Skype, jota lähinnä käytän vain Jenkeissä vieraillessa. Puhelimesta löytyy Samsung Gear, mutta ainakaan vielä en näe Gearin tarpeellisuutta.

Noin. Löytyykö listalta tuttuja sovelluksia ja puuttuuko minulta jokin oleellinen? Mikä on sun puhelimessa suosituin sovellus ja mitä ilman et pärjäisi? Entä onko sulla sovellusta, jonka poistat siinä uskossa, ettet tee sillä mitään, mutta päädyt lataaman sen aina uudestaan?

Leave A Reply

Navigate