Sadepäivien elokuvat Netflixistä

Tänään on satanut ihan hitosti ja ennusteiden mukaan sadepäiviä on tulossa. Syksy, siitähän se johtuu. Tämän vuodenajan takia saamme anteeksi, jos telkkarin edessä viihtyy entistä enemmän. Ajattelin listata muutamat elokuvat sadepäiviä varten ja kaikki näistä löytyy ainakin tällä hetkellä Netflixistä.

Now you see me

Jos et ole tätä vielä nähnyt, suosittelen ehdottomasti! Näyttelijät on aivan ihania, tykkään erityisesti Isla Fisheristä ja harmittelin, ettei hän ollut enää leffan toisessa osassa. Elokuva kertoo taikureista, tai oikeastaan illusionisteista. FBI:n ja Interpolin tyypit kiinnostuvat näistä taikureista, koska heidän esitykset eivät ole perinteisiä silmänkääntötemppuja, vaan he taikovat yleisölleen rahaa. Elokuva on saanut kaksijakoisia arvosteluita ja eniten ilmeisesti katsojia on jäänyt vaivaamaan surkea loppu. Mielestäni loppu oli hieman lattea, mutta se ei pilannut elokuvaa mitenkään. Elokuvassa on näppäriä ja mielenkiintoisia juonenkäänteitä, jotka pitävät mielenkiintoa yllä. Lisäpisteitä elokuva saa aina niin karismaattisesta Morgan Freemanista, haha.

Catch me if you can

No okei, tätä suosittelen enemmän kuin äskeistä! Tämä on yksi parhaimmista elokuvista mitä olen nähnyt. Elokuva perustuu tositapahtumiin ja sijoittuu Yhdysvaltoihin 60-luvulle. Elokuva kertoo Frank Abagnale Jr:sta, josta tuli historian menestynein pankkirosvo shekkiväärennöksien avulla. Frankin roolissa nähdään Leonardo DiCaprio, joka vetää homman kotiin täysillä. Frank lähtee kotoa teininä ja tekeytyy PanAmille perämieheksi, josta rikostarina alkaa. Tarinaan tulee käänteitä, kun Frank tapaa sairaalassa nuoren naisen (Amy Adams), johon ihastuu ja tämän jälkeen Frank tekeytyy lääkäriksi. Ja tämän jälkeen Frank tekeytyy vielä… öh, enpä kerrokaan, katso itse 🙂 Frankia yritetään saada tietysti kiinni ja kiinniottajana toimii FBI:n Carl Hanratty, Tom Hanks, joka on ehdottomasti yksi lempinäyttelijöstäni, kuten myös DiCaprio. Nämä kaksi yhdessä ei voi tarkoittaa huonoa elokuvaa.

Fun with Dick & Jane

Hahaa, muistan kun tästä komedialeffasta tuli traileri ja näin sen ensimmäistä kertaa. Silloin jo mietin, että apua, oikeesti Jim Carrey on aivan loistava. Elokuva on uusintatekele alkuperäisestä elokuvasta vuodelta 1977, jota en ole nähnyt, joten en voi verrata tätä leffaa siihen. Elokuva kertoo Dickistä ja Dickin perheestä, johon kuuluu vaimo Jane, Téa Leoni, ja poika, joka juttelee espanjaa kodinhoitajan kanssa. Dick saa töissä ylennyksen ja on tietysti innoissaan siitä ja kehottaa vaimoaan irtosanoutumaan työstä, jossa vaimo ei viihdy. Samana päivänä, kun Jane irtisanoutuu, saa Dick tietää ylennyksen olevan huijausta. Yhtäkkiä Dick ja Jane ovat työttömiä ja keksivät hassuja, mutta rikollisia juttuja saadakseen rahaa. Elokuva alkaa hieman laiskasti, mutta paranee loppua kohden. Elokuvan jälkeen ajattelee mihin itse uskaltautuisi rahan takia, jos Suomessa ei olisi hyviä tukia.

The Shawshank Redemption

Tämä elokuva on ehdottomasti MUST SEE! IMBD:n ykkösleffa enkä yhtään ihmettele. Olen nähnyt elokuvan muutamia kertoja, mutta tämä sykähdyttää aina. Elokuva kertoo syyttömänä vankilaan joutuvasta Andysta, jota näyttelee Tim Robbins, joka joutuu opettelemaan uuden elämän vankilassa. Andy ystävystyy pikkuhiljaa Redin, Morgan Freeman, kanssa. Vankeina nähdään monia loistavia ja vähemmän tunnettujakin näyttelijöitä ja heidän hahmoihin tykästyy tai vihastuu. Andy päätyy hoitamaan vankilan kirjastoa ja saa jopa pestin korruptoituneen vankilanjohtajan kirjanpitäjänä. Enempää juonesta en paljasta, mikäli et ole elokuvaa nähnyt. Jos ole nähnyt, katso se. Katso se heti. Edes Morgan Freemanin takia. Et tule pettymään, luota muhun.

Sully

Tositapahtumaan perustuva elokuva kertoo lento-onnettomuudesta ja lentokonetta lentäneestä Sullysta, jota näyttelee Tom Hanks. Elokuvassa on paljon teknillistäkin asiaa, mutta meidän parisuhteessa vähemmän lentokoneista tietävänä ymmärsin elokuvaa hyvin. Vuonna 2009 tapahtunut onnettomuus sijoittuu New York Cityyn, kun lentokone joutui tekemään pakkolaskun heti nousun jälkeen Hudson-jokeen. Kapteeni ylistetään sankariksi mediassa, koska onnettomuus ei vaatinut uhreja, mutta tutkinnassa aletaan kyseenalaistamaan kapteenin tekoa. Elokuva on toteutettu hyvin, välillä tulee muistoja tapahtuneesta ja joitain asioita jankataan paljonkin, mutta aina muistoon tulee jotain extraa. Henkilökemiat toimivat Tom Hanksin ja perämiehen roolin tekevän Aaron Eckhartin välillä kylmän loistavasti, kuten kollegoiden välit varmaan samaisessa tilanteessakin. Äärimmäisen vaikuttava ja visuaalisesti upea elokuva.

The Walk

Elokuva alkaa 70-luvun Ranskasta ja tämäkin elokuva pohjautuu tositarinaan. Katutaiteilija Philippe, Joseph Gordon-Levitt, nähdään taitavana nuorallakävelijänä, jolla on unelma. Hän haluaa New York Cityyn ja hän haluaa kävellä World Trade Centerin tornista toiseen. Ylhäällä tottakai. Voi kuulostaa tylsältä, miten joku voi tehdä leffan aiheesta, jossa kävellään hiton korkealla rakennuksesta toiseen? Elokuva hämmentää ensin, etenkin päänäyttelijän piilarit hämmentää hitosti. Elokuva kuitenkin vetää mukaansa yllättävän tehokkaasti ja kun huipulle päästään, tekee mieli pidättää hengitystä. Elokuva on tavallaan jännä, ahdistava, mutta vain visuaalisesti. Ihanaa, kun jollain on unelma. Ihanaa, että tässä elokuvassa nähtiin New Yorkia.

The Family Man

Sori, tämä leffa sijoittuu joulun alle, mutta let’s face it, joulu on jo ovella. Nicolas Cage näyttelee Jackia, jolla on kaikki. Hyvä työ Manhattanilla, hieno asunto ja upea auto. Yhtenä aamuna hän kuitenkin herää Jerseystä, omakotitalosta, entisen tyttöystävän vierestä, isänä. Bisnesmiehen ura on vaihtunut rengasmyyjän työhön ja Ferrarin tilalla on perheauto. Ai että, tykkään näistä elokuvista, joissa astutaan pois omista kengistä. Elokuvan sloganit osuvat nappiin: What if you made different choices? What if you said yes, instead of no? What if you got a second chance? Vaikka Jack tuntuu vihaavan lähiöelämää, hän alkaa päivä päivältä pitämään uudesta elämästään. Miten lopun käy? Katso ja ylläty. Elokuva koskettaa aina, vaikka muuten elokuva jää hieman laimeaksi ja käänteitä voisi olla enemmänkin. Mutta silti, tykkään!

Dirty Grandpa

Sitten vähän komediaa! Missä Robert De Niro ei onnistuisi? No, tässä hän ainakin onnistuu naurettavan hyvin! De Niro suorittaa roolin Dickinä ja hän huijaa kuskikseen lapsenlapsensa Jasonin, Zac Efron. Tunnustan, etten muista millä tekosyyllä Dick sanoo lähtevänsä Floridaan, mutta pian vihille asteleva Jason suostuu isoisänsä kuskiksi pitkin hampain. Jasonin kihlattu lainaa pinkkiä autoaan ja nirppanokkainen Jason lähtee viemään isoisäänsä Floridaan. Isoisällä onkin mielessä saada vähän äksöniä vanhoilla päivillään ja siitähän soppa syntyy, kun Jasonin pitäisi ehtiä omiin häihin. Sanomattakin selvää, että miehet lähentyvät road tripin aikana, mutta hauskat juonenkäänteet ja tapahtumat voit vain itse katsoa. Ota vaikka pari siideriä samalla.

Role Models

Sean William Scott ja Paul Rudd näyttelevät kolmekymppisiä Wheeleriä ja Dannya, jotka ovat ikuisia poikia. Miehet työskentelevät firmassa, jossa mainostavat energiajuomaa. Töissä heille käy pienoinen onnettomuus, jonka johdosta he joutuvat yhdyskuntapalvelukseen kuukaudeksi. Miehet löytävät itsensä isoveli-tyyppisestä puljusta, jossa heille annetaan omat ”pojat”, joille heidän pitäisi olla roolimalleja. Toinen pojista on nörtti, joka uppoutuu fantasiamaailmaan ja on salaa ihastunut nörttityttöön. Toinen pojista on rääväsuinen ja hieman aggressiivinenkin. Alku näyttää surkealta, mutta miehet onnistuvat löytävän poikiin jonkinlaisen yhteyden, kunnes tottakai mokaavat kaiken. Elokuva on ihanan symppis, hauska ja nuoret näyttelijät Christopher Mintz-Plasse ja Bobb’e J. Thompson vievät katsojan sydämet, vaikka toinen onkin rääväsuinen. Rooleissa nähdään myös Jane Lynch ja Elizabeth Banks.

Hush

Jännitystä sadepäivään… Kuulostaa tosi peruskauralta, kun elokuva kertoo Maddiesta, joka asuu keskellä ei mitään, lähimmän naapurin asuessa tarpeeksi kaukana. Maddie asuu yksin ja hän on kirjailija. Maddien taloon murtautuu mies. Uu, jännää eikö? No, leffasta tekee poikkeuksen sen, että Maddie on kuuro. Mitä kaikkea voi kotiin tunkeutuja tehdäkään, kun asukas ei kuule häntä? Elokuva oli oikeasti todella ahdistava ja paikoitellen jännäkin. Elokuva ei ole kamalan pitkä, ei edes puoltatoista tuntia, mutta miten pitkä voikaan olla elokuva kotiin tunkeutumisesta?

Siinäpä siis kymmenen leffasuositusta sateisille päiville. Kyllähän noita enemmän löytyy, mutta tässä nyt muutama, joita voin suositella. Onko sinulla vielä jotain leffavinkkejä sadepäiville?

Elokuvien kuvat IMDB:stä.

 

2 Comments

  1. The Walk ja Sully on kyllä superhyvät leffat! 🙂 Netflixin valikoimista voisin suositella ainakin seuraavia: Wall Street – Money Never Sleeps, Django Unchained, Zodiac, Seitsemän, Vangitut, Nuori Victoria ja The Queen.

    • Taru Reply

      Wall Street on pitänyt katsoa jo jonkun aikaa… Django löytyy hyllystä, älyttömän hyvä elokuva, huh huh! Seitsemän on kans tosi hyvä elokuva, pitää sekin varmaan hankkia tohon hyllyyn. Kiitos suosituksista, laitetaan listalle 🙂

Leave A Reply

Navigate