Samsung Gear Fit 2

Sain synttärilahjaksi älykellon, vaikken sellaista edes toivonut. Rehellisesti sanottuna mua on vähän naurattanut ajatus älykellosta ainakin omassa ranteessani. Miksi ihmeessä mä sellaista tarvitsisin?

Pete kuitenkin halusi hommata mulle paremman aktiivisuusrannekkeen kuin sen, minkä olin saanut työni puolesta. Mä en ikinä saanut sitä kommunikoimaan mun puhelimen kanssa ja jäin joistain ominaisuuksista paitsi. Pete oli ottanut selvää erilaisista älykelloista ja päätynyt Samsungin Gear Fit 2:een, josta kerron nyt enemmän.

Työn puolesta mulla oli siis käytössä Garminin aktiivisuusranneke, hyvinkin peruskäyttöinen sellainen. Googlettamalla löydän tälle hinnan ja se on pikkuisen vajaa 50€. Pieni ja soma kello, mutta valitettavasti uutukaisen Samsungin Gear Fit 2:sen rinnalla Garmin kalpenee.

Päätin antaa Gear Fitille pari päivää aikaa ja jollen olisi tästä pitänyt, olisimme käyneet palauttamassa tuotteen. Jos kuvia tarkkaan katsoo, voi huomata, että sain älykellon käyttöön jo hieman ennen syntymäpäivääni. Pete kun ei malta pitää salaisuuksia, niin älykello piti kotiuttaa pian.

Sain älykelloon nopeasti yhteyden omalla Samsungin puhelimellani ja applikaation kautta pääsin valitsemaan kellolle ulkoasua. Ilmaisista ulkoasuista löytyi jos jonkinmoista, mutta tykästyin tähän kaikesta kertovaan ulkoasuun. Ylänurkassa on pieni kuvake, jota painamalla pääsee vilkaisemaan sen hetkisen sään. Akkuvaraus ja tieto bluetooth-yhteydestä. Isolla selkeällä fontilla kellonaika, se kaikista tärkein ominaisuus, jonka alla on päivämäärä. Ja alla vielä edellisen mittauksen sydämen syke ja kivana extrana päivän siihen mennessä otetut askeleet.

Älykellosta löytyy myös paljon muita ominaisuuksia. Mielenkiintoisimpia on tietysti askeleet ja uni. Viimeisimmän päivityksen myötä näen myös suoraan kellosta miten olen nukkunut yöni. Se näyttää minuutilleen unimaailmassa viettämäni ajan ja kertoo myös miten tehokasta uni on ollut ja kuinka kauan olen ollut yöllä liikkumatta. On ollut jännä huomata, miten esimerkiksi seitsemän tunnin yöunet ovat olleet joskus tehokkaampia kuin kahdeksan tunnin yöunet.

Gear Fitista löytyy myös ajastin ja sekuntikello, joille ei ole ollut toistaiseksi käyttöä. Voisin myös mitata kofeiinin ja veden saantia, mutta muistan nämä ominaisuudet vasta päivästä, jolloin on hankala alkaa miettimään montakos lasia sitä olenkaan juonut vettä…

Kuntoilijalle tästä älykellosta löytyy ne perusjutut, joita myös Samsungin S Health tarjoaa omassa applikaatiossaan. Minähän en kuntoile, joten en tarkkaile kuin askeliani ja noustuja portaita. On kuitenkin ihana seurata S Healthin avulla kuinka olen muka juossut 157 minuuttia ja kävellyt 127 minuuttia, vaikka tosiasiassa olen ollut ahkera työntekijä. Välillä älykello värisee ranteessa ja ilmoittaa, että dynaamista treeniä olen tehnyt jo 10 minuuttia ja se kehottaa minua jatkamaan. Kun olen ollut tarpeeksi kauan liikkumatta, kello taasen kehottaa minua liikkumaan.

Mutta ne kaikista parhaimmat ominaisuudet löytyvät älykellosta bluetoothin ollessa päällä, kun saan ilmoitukset kännykästä suoraan älykelloon! Älykello värisee ja näyttää soittajan, kun puhelimeni soi. Älykellolla pystyisin vastaamaan puheluun, mikäli omistaisin langattomat kuulokkeet. Tämä ominaisuus osoittautui tänään tarpeelliseksi, kun olin ystävän kanssa kaupoilla ja hän soitti minulle ollessaan sovituksessa. Oma puhelimeni oli värinällä, enkä tuntenut sen värisevän. Voisin myös painaa punaista puhelinta ja lähettää soittajalle saman tien omavalintaisen tekstiviestin, miksi en hänelle vastannut. Laitoin viestivaihtoehtoihin esimerkiksi tekstarin ”Olen töissä, soitan myöhemmin”.

Puheluiden lisäksi voin lukea älykellolla sähköpostit, kun sellaisen saan. Voin lukea tekstiviestit ja muut viestit mitä puhelimeeni tulisi. Saan valittua kännykän kautta appit, jotka lennättävät ilmoituksen myös kellooni. Olen valinnut vain muutamat, ne tärkeimmät. Jos kaveri vaikka lähettää mulle Hangoutsin kautta kuvan, näen sen pikkuisena älykellon näytöltä. Näihin viesteihin voin myös vastata lyhyesti älykellon kautta.

Näistä ominaisuuksista huolimatta töissä olen pystynyt keskittymään olennaiseen, esimerkiksi siis työn tekemiseen. Kun kello värisee töissä ollessani, olen vilkaissut sitä kuin katsoisin kelloa, sillä näyttö aktivoituu tietyllä käden liikkeellä. Tarvittaessa olen reagoinut älykelloon saapuneeseen asiaan sopivalla hetkellä.

En sano, että olisin älykellosta riippuvainen, mutta yksi päivä töissä älykello ilmoitti akun lähenevän loppuaan ja mietin heti, että EIKÄEIKÄ mitä mä nyt teen. Panikointi loppui lyhyeen, kun tajusin, että kännykässäni on edelleen kaikki mitä tarvitsen. Tässä joku päivä kävi myös niin, että kotiin tullessani laitoin älykellon lataukseen ja lähdin hetken päästä hakemaan Peteä töistä. Vasta autossa tajusin, että älykello oli edelleen latauksessa ja ranteessani oli vain alaston olo.

Tykkään tästä älykellosta ihan hirmuisesti ja suosittelinkin tätä jo yhdelle työkaverille. Hinnasta kuultuaan hän kuitenkin mietti, että no ehkä se töistä saatu Garmin riittää ainakin vielä. Hintaahan tällä Samsungin Gear Fit 2:lla on reilu 200€. Kun tästä joskus aika jättää, aion ehdottomasti hankkia uuden älykellon. On tämä vaan niin kätevä.

Ja vielä tämän päivän statistiikka: 1590 kaloria, 30 min juoksua (niin missä?), 6697 askelta ja äsken mittasin sydämen sykkeeksi 63.

Ja jos joku nyt miettii, niin en, en saa tästä mitään rahallista tai muutakaan korvausta, kirjoitin tämän huvikseni 🙂

Ja vielä lopuksi haluan kertoa, että jos joku minut päättää kaapata älykello ranteessani, ei kannata.

Leave A Reply

Navigate