Suurenna sarjakuva

Leikkaa sarjakuvasta yksi ruutu irti ja viivoita kuva viivoittimella 7×5 ruudukoksi, kuusi viivaa pystysuoraan ja neljä viivaa vaakasuoraan. Tarvitset kaveriksi A3-paperin, johon teet myös ruudukon. Mittasuhteillahan pystyy leikkimään miten vain. Voit suurentaa sarjakuvan vaikka kymmenkertaiseksi, jos kotoa löytyy tarpeeksi isoa paperia.

Idea on ihan simppeli. Suurennat pienen alkuperäisen sarjakuvan paperille ruutu kerrallaan. Voit aloittaa vaikka kuvan keskeltä, mutta lopputulos on silti sama. Jos vain malttaa pysyä samoissa väreissä, alla olevasta kuvasta kun huomaa, että taustan punainen väri on muuttunut matkalla.

Eka kuva on ainakin tehty viidennellä luokalla, mutta jotenkin mulla on näistä sellainen muistikuva, että tykkäsin tästä ideasta niin paljon, että taisin tehdä kerralla kaksi, joten onkohan Sylvester tehty sitten samana kouluvuonna. Ainakin käsialan perusteella. Tussityö on selkeästi parempi. Mähän rakastan Sylvesteriä ihan mielettömästi, joten tuo kuvavalinta ei ollut mitään yllätys, mutta tuo lintu, jaa, mistäköhän sen olen keksinyt…

Onnistuisikohan kuvan suurentaminen yhtä hyvin, jos tekisikin vinot viivat?

Leave A Reply

Navigate