Tarvitsen uudet silmälasit

Mä sain ekat silmälasini joskus ala-asteella. Valitin aina päänsärystä ja aika pitkään sain valittaa, ennen ku kukaan tajusi, että kyseessä oli vika silmissä, ei päässä. Eka optikko oli todella outo, äitikin vielä muistaa sen. Se sanoi, että mulla on huono näkö, mutta niin hyvä, etten tarvii vielä mummonakaan laseja. Aha. Toinen optikko sanoi, että äkkiä lasit, jotta näkisit paremmin!

Ja sitten mulla niitä laseja onkin ollut, jos jonkinmoisia. On ollut laseja, joita piti pitää koko ajan. Oli laseja, joita ei tarvinnut käyttää kuin työskennellessä, esim. läksyjä tehdessä, tietokoneella ollessa tai telkkaria katsoessa.

Mulla todettiin lapsena taittovika ja sitä se ongelma taitaa edelleenkin olla. Monesti lasien vahvuudet on olleet niin, että toinen linssi on ollut vahvempi kuin toinen. Eroa on ollut 0,25 tai 0,5 eli ei mikään huomattava ero. Vasta edelliset lasini taisivat olla sellaiset, jossa kumpikin linssi on yhtä vahva. Tai no oikeastaan heikko.

IMG_0920

Mulla on siis sen verran hyvä näkö, etten laserleikkaukseen pääsisi. Sen verran kuitenkin jytää päässä ollessani vaikka tässä läppärillä ilman laseja, että se jytä on melkoinen ja silmiin särkee. Töissä pystyn tekemään tarvittavat vartin kestävät aamutoimet tietokoneella ilman laseja. Töissä pystyn työskentelemään ilman laseja, vaikka tuijotankin kassan ruutua.

Tossa parisen kuukautta sitten kävin näöntarkastuksessa, kun ongelma puolitoista vuotta sitten hankittujen lasien kanssa oli outo; en tiennyt näinkö niillä hyvin vai huonosti vai hyvin huonosti. Lisäksi en osannut sanoa olinko vain tottunut siihen, että kotona heitin lasit nenälle vai olisinko pystynyt elämään ilman laseja. Sanoin aikaa varatessani, että en ole varma onko silmissä vikaa vai onko se vika päässä.

tokii 096

Minun silmäni tutki nuori optikko ja vikaan löytyi syy pitkän tutkiskelun jälkeen (mulle tehtiin vaikka mitä testejä). Minulla on toinen silmä ”laiska” ja aivot herjaa, että hei toi laiska silmä ei toimi ja aivot ”unohtaa” silmän näkemän kuvan, koska se ei muka ole sama kuva mitä toinen silmä väittää. Tätä tapahtuu, jos teen jotain todella pikkutarkkaa työtä (nyt selvisi syy, miksen enää jaksa askarrella). Tästä ei pidä olla huolissaan, on kuulemma suht yleistä, mutta vaivaa voi hoitaa monitehoilla.

Monitehot. Hei oikeesti. Nauroin silloin ääneen, että noni, nyt on taas Miehellä yksi syy kettuilla lisää. Mies on mua pari kuukautta nuorempi ja oon saanut aika kauan kuunnella sen kettuiluja siitä, että olen vanhempi kuin hän. Optikko sentään lohdutti kertomalla, että hänellä itselläänkin on monitehot eli se ei tosiaan ole iästä kiinni.

Tarvitsen siis uudet lasit. En ole vielä jaksanut mennä stressaamaan uusista laseista. Mulla on kohtalaisen pikkuinen pää, joten mulle on aika hankalaa etsiä mitään laseja. Tarvitsen aikaa siihen, että löydän hyvät. Huomenna alkaa loma (jeeee), joten eiköhän sitä loman aikana vois kuvitella löytyvän sellaiset lasit, joihin monitehot mahtuis eikä ne tippuis mun päästä.

DSCN6332

Ihmetellään, että millä laseilla kohta työskennellään. Ja sitten taas pohditaan mitä vanhoille laseille tehdään.

Leave A Reply

Navigate