Testissä mangot

mango-9

Töissä kuulee jos jonkinlaisia tarinoita, mutta myös hyviä reseptivinkkejä ja muitakin ideoita ruokapöytään. Tällä hetkellä mielessä muhii idea kukkakaaliperunamuusista. Joku aika sitten mun kassajonossa alkoi kaksi ennestään tuntematonta rouvaa keskustelemaan keskenään yhteisestä ostoksesta, lasten mangososeesta. Tässä vaiheessa en vielä tiennyt mistä oikein puhuttiin, mutta tajusin heidän puhuvan jostain lastenruuasta.

Heidän ollessa mun kohdalla liityin keskusteluun ja sävy oli itsestään selvä. Heidän mielestään Semperin mangosose on paljon parempaa kuin Piltin vastaava. ”Aivan kamalaa mössöä se Piltti”, toinen sanoi ja toinen nyökkäili. Tästä innostuneena ajattelin, että tästä saisi hyvän makutestin!

Piltillä on olemassa myös Ensimaku-sarja, joka poikkeaa normaaleista soseista säilöntäaineettomuudellaan. Tässä Ensimaun mangossa mangoa on 99%, kun taas Piltin ihan tavallisessa mangossa mangososetta on 69%. Molemmat mangot ovat C-vitaminoituja ja niissä ei ole lisättyä sokeria. Semperin mangossa mangoa on 73%, sekin on C-vitaminoitu ja sokeroimaton.

mangoteka-1

Pete halusi tehdä mulle sokkomakutestin. Olin ihan innolla mukana. Pete laittoi mulle jokaista sosetta shottilaseihin (haha) ja maistoin sosetta ensin pelkästään ja lopuksi maistelin maustamattoman jugurtin kanssa. Katotaas mitä kävi.

(1) 

Kirjoitin esimmäisen mausta seuraavaa; sopivan makea, samettinen tuntu ja hyvän makuinen. Sopisi leivontaan, vaikken leivokaan. Mutta jos leipoisin jotain ja leipoisin jotain mangosta, maku sopisi varmasti esimerkiksi juustokakkuun. Jugurtin kanssa oli tosi hyvää. Arvosana ykkösestä vitoseen nelonen.

(2)

Toisesta mausta kirjoitin seuraavaa; juoksevaa litkua, vähän kitkerä maku, ei oikeastaan kovinkaan makea.  Kyllähän tän nyt syö ja itseasiassa oli parempaa jugurtin kanssa kuin sellaisenaan. Arvosana kolmonen.

(3)

Viimeisestä mausta kirjoitin näin; ei lainkaan hyvää, kitkerä maku ja ällön jälkimaun lisäksi suuhun jää kalvomainen olo. Arvosana ykkönen ja lopulta jämä tästä lensi roskiin.

Yllätyin tuloksista, kun Pete kertoi mikä sose oli mitäkin.

mango-1

mangot

Siis mitä!? Tavallinen Piltti oli mun mielestä parasta ja kassajonossa olleiden naisten herkku Semper oli mun mielestä ”ei lainkaan hyvä”!

mango-7

Makuasiat on niin jänniä! Sanotaan, ettei makuasioista voi kiistellä, mutta mistä sitten? Faktoistako? Makuasioista ei tarvitse kiistellä, mutta on kiva huomata, että kaikki me ollaan erilaisia. Eihän mitään kilpailua olis minkään kanssa, jos kaikkien mielestä vaikka yks suklaa on parempaa kuin mikään muu suklaa. Eihän silloin valmistettais mitään muuta kuin sitä yhtä! Sama tän kanssa. Ne naiset ostakoon Semperiä ja jos mun jostain kumman syystä tekee mieli mangoa, ostan tavallista Pilttiä. Piste.

Onko joku muu testaillut näitä mangoja? Mitä mieltä olette? Mikä on paras? Ja hei kertokaas, onko noi Ensimaun muut maut mistään kotoisin? Nää putelit on niin näppäriä pieniä eväitä ja maustamattoman jugurtin kanssa näistä saa hyvän aamupalan!

2 Comments

  1. Mun mielestä Piltin mangosose on myös parasta! Siinä on paras maku ja koostumus. 🙂 Ostin sitä juuri tänään kaupasta evääksi töihin. 😀

    • Taru Reply

      Kiitos kommentista, Emilia! Mä kans mietin, että ostaisin seuraavalla kerralla sixpäkin, ei tarvii koko ajan kilkutella pikkusia purkkeja mukana 😀

Leave A Reply

Navigate