Tonnikalasalaatti

Lukijan pyynnöstä jaan tonnikalasalaatin ohjeen. Resepti on alkujaan äitini, mutta me olemme Peten kanssa fiksanneet sitä meidän makuun sopivaksi. Salaattia tehdään kerralla paljon ja se on helppo kuljettaa töihin ja vetästä naamaan vaikka vartin tauollakin.

Ja mitä seuraavalla kerralla kannat mukaasi kaupasta?

Tonnikalan öljypitoisuus on mielipide. Meillä on viime kerroilla ollut kolme tonnikalapurkkia veden kanssa ja yksi öljyllä. Olemme myös suosineet Rainbow’lta saatavaa tomaattimixiä, josta löytyy kolmea erilaista pikkutomaattia. Kananmunaa menee meillä muutenkin paljon ja sen määrää vaihdellaan saatavuuden mukaan tässä salaatissa. Normaalisti käytämme 4-6 munaa, nyt oli käytössä 4.

Aloita salaatin tekeminen keittämällä kananmunat koviksi. Laita kananmunat jäähtymään ja laita seuraavaksi pikamakaroonit kiehumaan. Saatan välillä lorauttaa keitinveteen hieman oliivi- tai yrttiöljyä. Jatka pilkkomalla kurkut ja tomaatit pieniksi kuutioiksi ja laita tonnikalapurkeista vedet/öljyt valumaan lavuaarin reunalle. Valitse kulhoksi isoin mitä taloudesta löytyy.

Kun tonnikalapurkeista on nesteet valuneet, kaada tonnikala mukaan isoon kulhoon. Tässä vaiheessa varmaan pikamakarooni on kiehunut mukavan pehmeäksi (sen takia juurikin pikamakarooni, koska se on nopea ja söpön pieni :D). Huuhtele makarooni kylmällä vedellä ja jätä hetkeksi siivilään valumaan.

Kun makarooni on sopivan viileää ja kuivaa, kaada se kulhoon ja jatka fetoista ja kananmunista. Voit halutessasi kaataa Apetinasta kaiken öljyn mukaan salaattiin tai olla käyttämättä juurikaan sitä. Jos et tykkää oliiveista, voit jättää nekin käyttämättä. Me ei olla vampyyreja, joten valkosipulit kelpaa ruuassa kuin ruuassa!

Kananmunat suosittelen leikkaamaan kahteen kertaan leikkurilla ylläolevaan tapaan. Näin saat kananmunan paloistakin tarpeeksi pieniä ja vaikka koostumus muutenkin rikkoutuu salaattiin, näin se hajoaa kunnolla!

Sitten viimeiseksi vain sekoittelu ja maistaminen. Aikoinaan äiti lisäsi tähän salaattiin yrttisuolaa, mutta me ei käytetä mitään mausteita tuon Apetinan öljyn takia.

Tämä salaatti säilyy hyvänä muutaman päivän ja on tosiaan oivallinen eväs töihin. Tästä saa aika moneen pienempään astiaan laitettua mieluisensa määrän. Mä tykkään pienesti rouskuvasta ruuasta, joten lisään kotona salaattiin hieman kuivattua sipulirouhetta. Avokado antaa salaatille vielä hieman makua ja terveellistä rasvaa.

Tämä salaatti on sellainen, että jokainen saa tehtyä tästä omanlaisensa ja niin paljon kuin haluaa.

Leave A Reply

Navigate