Top 5 pakko tehdä Nykissä

 

New York Cityssä ollaan käyty nyt kahdesti ja molemmilla kerroilla ollaan oltu kahdestaan reissussa. Nyt kesälomalla ollaan lähdössä Nykiin kolmannen kerran, mutta meidän seuraan liittyy Miehen vanhin pikkuveli. Ensin ajattelin, että hänestä tulee kolmas pyörä, mutta nyt taitaakin käydä niin, että mä olen se kolmas pyörä 😀 Koska aikaa Nykissä on vain reilu viikko, päätettiin itseksemme miettiä mitä oikeasti halutaan sillä ajalla tehdä. Sitten kootaan ajatukset yhteen ja mietitään, ollaanko samoilla linjoilla vai joudutaanko viettämään päiviä erossa toisistamme.

Millainen lista mulle tuli?

Valokuvausta

Tottakai, miksei? Haluan valokuvata mahdollisimman paljon ja koska nyt on mukana kolmaskin käsipari, saadaan vihdoin fiksuja kuvia meistä pariskuntana New Yorkissa. Haluan kierrättää kameraa jokaisen kädessä, jotta saan mahdollisimman erilaisia kuvia ja kaikista meistä. Kaikkien naamoista ja kaikenlaisista jutuista. Pakko mainita hauska juttu, meillä tuli Budapestissä semmoinen tapa, että aina kun nostin kameran kasvoilleni, mun piti sanoa joku koodisana, että muut tietävät mun pysähtyvän hetkeksi kuvan ottamista varten. Tämä tapa tulee varmasti jatkumaan.

Kirjasto

Molemmilla aiemmilla reissuilla ollaan hengattu pääkirjaston ulkopuolella. Olen käynyt ihailemassa leijonapatsaita ja ollaan syöty aamupalaa kirjaston etupihalla. Ollaan kahviteltu Bryant Parkissa, joka on kirjaston takapiha. Ollaan katsottu ohjattua joogasessiota puistossa ja ihailtu nättiä karusellia, mutta ikinä ei olla astuttu kirjastoon sisälle. Ollaan yritetty päästä sisään, mutta kirjasto on juuri silloin ollut kiinni. Kirjastoon astuminen on siis nyt tulevalla reissulla aivan pakko tehdä. Finally!

Ruokaa

No, luonnollisesti on pakko syödä. Viime kerroilla ollaan syöty paljon mäkeissä, joissa ruoka on huomattavasti paljon maukkaampaa kuin täällä kotona. Sori. Ollaan käyty dainerissa ja maistettu ruokaa ruokakärrystä. Tulevalla reissulla haluan kokeilla enemmän kärryruokaa ja syödä vähemmän mäkkiruokaa. Haluaisin uskaltaa käydä useimmissa dainereissa, vaikka se tuleekin hieman kalliimmaksi kuin pikaruokaloissa, mutta ilmeisesti elämyksistä pitää vähän maksaa. Haluan myös tietysti harrastaa salaatteja, jotka voi kuljettaa mehujen kanssa Central Parkiin.

centralparkfood

Roosevelt Islandin kiskohässäkkä

Tästäkin oli puhetta jo ekalla visiitillä, mutta jotenkin tämä matkustustapa sitten vain unohtui, kun paikan päälle päästiin. Nyt tähän kopperoon on sullouduttava ja nähtävä taas uusin silmin kaupunkia. Eikö sulla ole ideaa, mistä puhun? Klikkaa tästä, niin et ole ihan pihalla!

One World Observatory

Freedom Tower oli työnimi, mutta One World Trade Center on kohteen virallinen nimi. One Worldissa on New York Cityn uusin näköalapaikka, joka tarjoaa vaihtoehdon Empire State Buildingille ja Top of the Rockille. Top of the Rockissa ollaan käyty kahdesti, joista toinen oli säälittävä käyntikerta, koska oltiin väsyneitä. Empiressa voisi joskus tietysti käydä, mutta One World houkuttelee sijainnin ja uutuuden viehätyksen takia.

+1 

Mulle on tullut mieleen jotain extraa tässä odotuksen aikana. Kissakahvila, Frendien talo, ulkoilmakirppis, mitä nyt sattuukaan. Mun mielestä oli ihana, ettei kenelläkään ole sellaista minuuttiaikataulua ajatuksissakaan, koska kysessä on kuitenkin loma. Ei mekään ekaa kertaa New York Cityyn lähtiessämme ajateltu, että nähtäis ja koettais kaikki heti. Meidän päällimmäinen ajatus taitaa olla kuitenkin rentoutuminen, hengaaminen, yhdessä olo.

Ja Times Square ja ne punaiset rappuset.

usaIMG_5437

Leave A Reply

Navigate