Työhaastattelu

Kävin tuossa jokunen aika sitten työhaastattelussa ja mieleen tuli kirjoittaa aiheesta juttu, että miten valmistautua työhaastatteluun ja miten toimia itse työhaastattelussa. Jotenkin tämä juttu sitten kääntyi mun mielessä ja sen kunniaksi totean seuraavaa: Sarkasmivaroitus!

Älä ota yrityksestä mitään selvää

Tietysti voit hakea täysin tuntemattomaan yritykseen töihin, mutta ei kannata ottaa mitään selvää yrityksestä. Älä käy firman nettisivuilla. Jos tiedät yrityksestä jotain, ala boikotoimaan sitä heti. On aika hienoa mennä työhaastatteluun, jos et tiedä yrityksestä MITÄÄN.

Myöhästy

Jos tapaaminen on sovittu aamuyhdeksäksi ja tiedät, että joudut ruuhkaan, älä missään nimessä lähde aikaisemmin liikenteeseen. Lähde työhaastatteluun viime tingassa ja toivo parasta. Myöhästyminen on yksi parhaimmista asioista, mitä voit tehdä. Joten, älä varaudu ruuhkiin tai muihin ylläreihin. Jos tiedät myöhästyväsi esimerkiksi liikenneonnettomuudesta johtuvan ruuhkan takia, älä soita myöhästyväsi. Kun myöhästyt haastattelusta, älä pahoittele myöhästymistäsi. Jos saavut paikalle liian aikaisin, vaadi haastatteluun pääsyä aiemmin.

Laita ruma paita ja likaiset farkut

Ja mielellään jätä hiukset pesemättä ja vedä ripsaria luomille. Mieti onko yrityksellä jokin pukukoodi. Jos menet esimerkiksi pankkiin työhaastatteluun, vedä päälle huppari. Älä tarkista edellisenä päivänä vaatteiden kuntoa äläkä siis vaivaudu pesemään niitä. Värjää vielä hiukset mielellään edellisenä iltana jollain hullulla värillä ja tee samalla kasvokuorinta. Heräät aamulla laikukkaisiin sinisiin hiuksiin ja punoittaviin kasvoihin. Testaa ihmessä vielä uutta meikkivoidetta ja vedä överi-pesukarhu-silmämeikit.

”Älä pukeudu työhön, jonka haluat.”

 

Jätä kättelemättä

Selitä vielä, miten kammoat bakteereja, niin olet outo. Jos kättelet, purista liikaa tai kättele löysästi. Tehkää vaikka kaverin kanssa kättelyharjoitus. Se kumpi kättelee huonommin, voittaa. Jos päädyt kättelemään haastattelijaasi, älä ihmeessä ota katsekontakia äläkä esittele itseäsi.

Niin se nimi

Unohda haastattelijasi nimi. Mene paikan päälle, kerro nimesi ja sano tulevasi työhaastatteluun. Kun kysytään kenen luo, mutise jotain hiljaa. Hmm, Varma Nakki?

Älä kysele mitään

Tehän tiedätte, että yleensä haastattelun päätteeksi sinulle annetaan mahdollisuus kysyä jotain työpaikasta, johon haet. Vaikeneminen on kultaa! Jos haastattelu on kestänyt pitkään ja sinulle on luennoitu työnkuvasta ihan tarpeeksi, voi olla, ettei sinulla todellakaan ole kysyttävää, mutta se on vain hyvä. Vaikka päässäsi olisi millaisia kysymyksiä tahansa, älä ihmeessä avaa suutasi. Pudista päätäsi, naurahda kieroutuneesti ja heilauta kättä dramaattisesti välinpitämättömyyden merkiksi.

Näillä vinkeillä voit olla varma, ettei työpaikkaa todellakaan tarjota sinulle! Onnea työhaastatteluun!

En noudattanut näitä vinkkejä ja työhaastattelusta jäi ihan jees olo. Olin kutenkin varma, etten paikkaa saa, mutta kuinkas ollakaan, työtä tarjottiin ja siirryn firman sisällä toiseen toimipisteeseen hieman erilaisempiin tehtäviin!

Kaikki kuvat löytyvät myös täältä ja lähteet myös sitä kautta.

4 Comments

    • Taru Reply

      Tsihii, kiitos kiitos 😀 Vähän jo mietin, että menikö överiks, mut hei, mä oon vähän tällainen 😀

Leave A Reply

Navigate