Tyylianalyysi

Olen ollut viisi vuotta vaatekaupassa töissä. Mielestäni muiden stailaaminen on kivaa ja ihan helppoakin, jos myymälästä löytyy mielessä olevat vaatekappaleet ja oikeat koot. Oman kropan stailaaminen on kuitenkin jäänyt vähän vähemmälle, joten #project333:sen alkaessa pyysin apua parturi-kampaajaltani, joka opiskelee stylistiksi. Hän ehdotti tyylianalyysiä.

Päätettiin Leenan kanssa istua alas ja ensimmäisenä hän halusi tietää omista ajatuksistani. Mitä haluan peittää ja mistä tykkään omassa kropassani. Vastaukset oli helppoja. Haluan peittää käsivarret ja mahan. Sen sijaan rintoja ja peppua haluaisin korostaa.

Vartalotyyppi

Leena leimasi kroppani päärynän muotoiseksi, A-vartaloksi. Olen aina kuvitellut olevani omena, joten tässä suhteessakin oli kiva, että joku toinen katsoi kroppaani sillä silmällä ja sanoi, etten olekaan omena. Koska haluan korostaa omia muotojani, Leena neuvoi, että minun kannattaa yrittää tehdä kropastani vaatteilla tiimalasin, X-vartalon, muotoinen.

Päärynä tarkoittaa, että minulla on lantio leveämpi kuin hartiat. Sivusta katsottuna minulla on muotoja edessä ja takana.

vartalotyyppi

Atyyppi

Mitä siis puen ylleni?

Koska huomio kertyy vartalon alaosaan, pitää huomio siirtää ylemmäs. Housuiksi valitsen siis tyköistuvat, yksiväriset housut, mahdollisesti myös korkeavyötäröiset. Hameeksi valitsen reilun A-linjaisen, myös yksivärisen hameen. Koska olen lyhyt, hameen mitta ei saa katkaista pituuttani, joten polvet saavat näkyä. Muistan myös laittaa hameen kanssa jalkaan kengät, joissa ei ole remmiä. Korkokengät on jees! Jos valitsen kynähameen, puen pariksi saman väriset sukkikset, jotta yksivärinen fiilis säilyy koko alakropan ja antaa siten pidemmän vaikutelman.

Vatsan takia rakastan löysiä paitoja. Se on ihan jees, mutta Leena auttoi vähän sen stailaamisessa, etten aina näyttäisi niin väsyneeltä, veltolta tai hartiattomalta. Saan helposti ryhtiä vetämällä hiukset tiukalle ponnarille, napakasti kaulalla olevalla huivilla tai dekolteella makaavalla isommalla kaulakorulla. Näin huomio pysyy ylhäällä.

Ryhdikkäämpi paita saa olla värikäs, myös kuviollinen, siinä saa olla venepääntie ja detaljeja yläosassa.

Jakun pitää olla hieman muotoonommeltu ja se saa olla mieluummin lyhyt kuin liian pitkä. Esimerkiksi pidemmän neuleen saa ryhdikkäämmäksi, kun laittaa napin rintojen alta kiinni tai jos nappia ei ole, vetämällä neuleen kevyesti kiinni ohuella vyöllä.

Ja mitä minun pitäisi välttää?

Värikkäitä, kuviollisia ja kiiltäviä housuja. Matalavyötäröiset housut on jätettävä kaappiin, ellei mulla ole muotoilevaa alusasua, joka piilottaisi jenkkakahvani. Unohdan myös valkoiset alaosat ja poimutetut housut. Jos joskus löydän alennuksesta puuvillaiset, hieman läpinäkyvät, matalavyötäröiset ja todella paljon laskostetut housut, jätän ne kauppaan!

Liian pienet ja hihattomat paidat pitää unohtaa. Hihattoman paidan päälle laitan aina jotain muuta! Jäykkä, laskeutumaton materiaali minun pitää unohtaa, koska se antaa tuhdin vaikutelman. Vaakaraidan voin myös jatkossa jättää kauppaan.

toowide
Paidan sifonkinen valkoinen helma asettuu vartalon leveimmälle kohdalle. Ei hyvä 🙁

Väreistä

Leena teki myös värianalyysin. Minun silmissäni Leena teki homman varmasti, mutta muistutti koko ajan, että opiskelut ovat kesken. Luulen, että olin aika helppo tapaus värien suhteen ja onhan Leena tutustunut minuun jo muutaman vuoden ajan. Minulle tuli yllätyksenä, että värianalyysin tulokseen vaikuttaa silmien ja hiusten värin lisäksi myös verisuonten väri!

Värianalyysin tulokset miellytti ja kummastutti samaan aikaan. Värikarttani on syksy, johon voin yhdistellä kevään värejä. Syksyyn kuuluu murretut, mausteiset sävyt, kun taas kevääseen raikkaat ja vahvat sävyt. Mustaa pitäisi välttää ainakin meikittöminä päivinä.

Autumn-color autumn_colors

Kevään värejä kuvittelen käyttäväni lähinnä kesällä, en oikein muuten välitä noin kirkkaista ja pirteistä väreistä. Syysväreistä rakastan noita punaisen, oranssin ja vihreän sävyjä, mutta tuollainen kellertävän ruskea (rusehtavan keltainen?) on ollut hämmentävä. Ensi vihasin sitä, mutta olen jopa muutaman kerran kokeillut sellaista töissä ja ostanutkin ruman värisen neuleen.

Värien kanssa pitääkin muistaa myös sellainen sääntö, että kolme väriä maksimissaan per asukokonaisuus. Musta, valkoinen eikä harmaa kuulu tähän sääntöön. Minulle sopisi sellainen yhdistelmä, että tumma alaosa, vähän värikkäämpi yläosa, ehkä kerrostettuna mustaan ja sitten väripilkkuina esimerkiksi vahva oranssi huivi, laukku ja kengät.

threecolors
No mutta sehän on se ruma keltainen!

Leenasta

Leena Rämö työskentelee parturi-kampaajana ja hän on stylistiopiskelija. Leenalla on upea tyylitaju eikä hänestä huomaa, että oikeasti analyysien tekeminen on vielä epävarmaa. Hän on stylistiopintojensa loppuvaiheessa ja uskon, että valmistumisen jälkeen analyysien teko on jo varmempaa. Tällä hetkellä Leena odottaa kotona uutta perheenjäsentä saapuvaksi, joten töitä hän ei tule hetkeen tekemään.

Suurkiitos Leenalle upeista ja arvokkaista vinkeistä, niihin palaan blogissani myöhemminkin!

Leave A Reply

Navigate