Uudet lasit tilauksessa

Kerroin jo aiemmin tarpeestani hankkia uudet lasit. Lomalla hilasin oman ahterini Specsaversille kahteen otteeseen. Ekalla kerralla kävin ihan muuten vain vilkaisemassa tarjontaa. Sattumalta minulle näöntarkastuksen tehnyt optikko oli paikalla ja esitteli minulle uuden malliston, Petite, ja suositteli kokeilemaan niitä. Minulla on siis haasteena se, että mulla on pieni pää ja nyt laseihin pitäis mahduttaa korkeutta kolme senttiä monitehojen takia (yhyy).

Halusin pysyä vanhassa tyylissä; pienet, somat ja kevyet. Vaan eipä kovin pieniä voi valita, kiitos monitehojen. Nyt on muodissa isot ja vahvat kehykset, joita itse sanon hipster-laseiksi. Pyrin välttämään niitä, koska en halua näyttää liian nörtiltä tai liian hipsteriltä. Aika nopeasti ekalla käynnillä turhauduin ja lähdin.

Tokalla kerralla kävelin liikkeeseen, kun olin päättänyt, että nyt ne on hankittava. Tsekkailin Petite-laseja, kun myyjä tuli auttamaan minua. Myyntipuheen jälkeen tulin siihen tulokseen, että voisin vihdoinkin hommata ne aurinkolasitkin vahvuuksilla, koska kahdet kehykset saa yhden hinnalla. Käytän autoillessa aurinkolaseja ympäri vuoden, koska silmät on todella herkät valolle.

Vaan enpä minä hölmö ajatellut, että ne monitehot on oikeasti paljon kalliimmat. Pal-jon.

Päädyin valitsemaan 99€ kehykset tavallisiksi laseiksi (ne ei edes tainneet olla Petiteä) ja ne tuli sitten kaupan päälle. Aurinkolaseiksi valitsin ensin saman hintaiset, mutta mittaillessa silmiä ja linssejä myyjä totesi, että silmäni ovat liian lähellä toisiaan eikä kyseiseen kehykseen saa minulle monitehoja, koska lasit ovat liian isot silmilleni. Jaha. No, valitsin sitten 179€ aurinkolasikehyksen, mitä edes Mies ei ehtinyt näkemään. Yllättyköön sitten, kun saan lasit käsiini.

Mittailun jälkeen myyjä pamautti hinnan ja tuntui, että sydän jätti pari lyöntiä välistä. Mietin jo ääneen, onko ne aurinkolasit oikeasti tarpeelliset, mutta vastasin itselleni jo heti perään, että hei nyt oikeesti! Säästin jotakuinkin reilu satasen, kun sain jotain kampanja-alennustakin, mutta silti summa tuntui kammottavan isoilta. Mies poikkesi siinä välissä ja kun sanoin summan, se vaan heitti, että joojoo, anna palaa.

 

arsk Kehykset täältä.

lasit

Ja nämä kehykset täältä.

Tilaus lähti vetämään siis noista kehyksistä! Katsotaan kumpi tulee aiemmin; luottokorttilasku vai lasit! 🙂

Voisin arvailla, että tulevat lasit on varmaan jotakuinkin kymmenennet mitä olen omistanut. Tuntuu, että näkö muuttuu koko ajan. Nyt mulla on käytössä puolitoista vuotta sitten hankitut lasit, jotka ovat työskentelykäytössä (nytkin nenällä, jotka tekee musta paljon vanhemman näköisen) ja joku kolme vuotta sitten hankitut lasit, joita käytän muulloin, jos edes käytän. Eipä tarvitse sitten jatkossa olla vaihtamassa joka välissä laseja.

Sitä paitsi. Maksoi mitä maksoi, silmäni tarvitsevat tsemppiä. Eikä sille mitään voi. Nyt oli kuitenkin ihan hyvä aika hommata ne aurinkolasitkin, kun kesälomarahat oli pamahtanut tilille. Ja tiedättekös, mulla on halvimmat lasit maksaneet sen 29€ (plus joku kiva linssi, joka maksoi ehkä saman verran). Siitä pitää olla tyytyväinen, ettei laseihin mene AINA näin paljoa rahaa.

Leave A Reply

Navigate