Valkosipulikana

Meillä ollaan alettu käyttämään valkosipulia tavallista enemmän, kun Mies löysi uuden kanareseptin. Resepti, joka ehkä kuitenkin vaikutti liian oudolta erinäisten mausteiden takia, mutta hänpä fiksasi sen mieleisekseen. Ruoka on taivaallista ja siihen keksittiin jossain vaiheessa lisätä sieniä. Ruoka on niin hyvä, että sitä on pakko viedä välillä töihinkin, vaikka haisenkin sen jälkeen valkosipulille. Kun lämmitän ruuan töissä, kuulen usein, että tuoksuupa hyvälle.

Löysin valkosipuleille oman purkin joku aika sitten kirppikseltä. Hinta oli melko suolainen kirppishinnaksi, mutta purkissa ei ollut mitään merkkejä käytöstä, kansikin oli aika tiiviisti kiinni. Tylsä valkoharmaa saa pehmeän fiiliksen puisesta kannesta. Purkki istuu keittiöömme kuin nakutettu.

Ja se resepti?

valkosipulikana

Sekoita öljy, soija ja chilitahna kulhossa sekaisin, lisää haluamasi määrä valkosipulia ja lisää halutessasi ripaus suolaa. Kaada kana sekaan, sekoita hyvin ja anna maustua hetki. Paista pannulla kanapaketin ohjeiden mukaisesti. Tarjoile hieman klimppisen riisin kanssa.

Miehen pyynnöstä jätin reseptistä pois salaisen ainesosan, mutta näinkin tästä tulee mielettömän hyvää! Viime aikoina olen töissä tätä syönyt avokadon kanssa. Nam!

Leave A Reply

Navigate