Viisi juttua just nyt

Tiedättekö sen fiiliksen, kun keksii jotain kerrottavaa, mutta ei saa tekstiä valumaan blogiin? Odottelin aikani, kunnes mulla oli enemmän kerrottavaa ja nyt se tulee. Viikon tai kahden kuulumiset tulee viidessä eri osassa. Viisi asiaa, jotka on kivoja, joiden avulla jaksaa ja joita on kiva ajatella.

Silmälasit

Miten voikaan ihminen olla niin laiska, ettei saa aikaiseksi varata aikaa näöntarkastukseen? Ilmeisesti aika laiska. Sain jo kotiin muistutuksen, että viime kerrasta on aikaa… Vasta sitten, kun kauppakeskuksessa oltiin tyrkyttämässä ajanvaraukseen aikaa, oli mun hetki. Eli ilmeisesti kaiken pitää tulla mun luo?

Sain varattua siis näöntarkastukseen ajan ja tottakai pitkän aamuvuoron jälkeen. Meninpä sitten näöntarkastukseen nälkäisenä ja väsyneenä. Ilmoittauduin paikalle ”tulin varaamaan ajan ajanvaraukseen”. Ahaa. Hyvä minä.

No, tuona päivänä en sitten jaksanutkaan jäädä kehyksiä valitsemaan ja hyvä etten, sillä viime viikolla Specsaversilla olikin Black Fridayn kunniaksi Black Week, jolloin ostoksen loppusummasta sai 50% alennusta. Ihan kiva, kun muutenhan Specsaversilla on tarjouksessa kahdet lasit yhden hinnalla.

Valitsin kehykset, vain yhdet, ja nyt odottelen vielä viikon verran, että ne saan käyttööni. Oli muuten aivan huikeeta, että sairauskassa maksoi ison osan laseista vain pari päivää hakemuksen laitettuani!

Kirppislöydöt

Miten olinkaan onnellinen, kun kierrätyskeskuksessa tuli vastaan peili, jota Ikea ei enää valmista. Sama peili, mikä meillä oli jo, mutta tämä oli vaaleammilla kehyksillä. Ei haitannut ja nappasin peilin kainaloon. Jee, mikä voitto!

Löysin myös uudet nilkkurit, vaikken olisi oikeasti tarvinnut kenkiä, hups. Mutta, onko ihan ok, että hankkii jotain uutta, kun samalla vein tavaraa pois ja edellisellä viikolla annoin äidilleni muovipussillisen vaatteita?

Minimalismi

Juu, yritän pyrkiä vähentämään tavaraa. Ja silti ostin ex-temporena kynttilätuikuille uuden alustan, kun edellinen oli niin pahasti likainen, ettei se enää puhdistunut millään.

Peilin takia tein eteiseen lisää tilaa ja havahduin, että eteisessä on liikaa tavaraa. Sain jo tosiaan vietyä vähän tavaraa kierrätykseen, mutta muutama juttu vielä odottelee kuljetusta. Mikä siinäkin on, että roskia ei voi viedä joka kerta, kun ulos lähtee? Esimerkiksi pizzalaatikot odottavat lähtöä ihan liian kauan pizzojen kadottua. Ja ihan vain muille kuuluvat tavarat odottavat vain, että minä nakkaisin tavarat autoon ja kuskaisin tavarat oikeille omistajille.

Voin kuitenkin jo nähdä silmilläni, kun kodista on kaikki roskat ja kierrätykseen lähtevät tavarat viety pois. Olen yrittänyt pitää pöytiä mahdollisimman tyhjinä, joka luo siistin vaikutelman.

Veronpalautukset

Meille tulee kohtuullinen summa takaisin valtiolta. Mun mielestä on tavallaan hölmöä pitää veroprosenttia sen takia kamalan korkealla, että jouluksi saa paljon veronpalautuksia. Jos ajattelet asiaa, niin silloinhan olet käytännössä vain lainannut tulojasi valtiolle. Jos joku kehuu saavansa tonnin palautuksia, mä välittömästi ajattelen, että miksi. Miksi ihmeessä? Tiesittekö, että ”ylimääräiset” rahat kasvattavat korkoa pankissa? Ei valtion omistuksessa.

Meillä ei taida kuitenkaan olla suurempia suunnitelmia veronpalautuksille. Ollaan puhuttu uudesta tv:stä, joten se on aika mahdollista, että veronpalautuksemme menee siihen, jos johonkin suurempaan raha käytetään.

Samas-korut

Innostuin koruista lukiessani Samas-koruista Liliesin blogista. Osallistuin toki arvontaan, mutta jo ennen arvonnan päättymistä klikkasin itseni nettikauppaan ja tilasinkin siltä istumalta viidet korvikset itselleni. Kaikki on aivan ihania koruja ja näistä olenkin saanut paljon kehuja, varsinkin noista mustista, salmiakin muotoisista. Moni sointuukin kivasti yhteen Ranka-koruni kanssa, rankaa muuten moni työkaveri ”kauhistelee”. ”Oi, onko toi käärme?”, johon vastaan, että ei, se on selkäranka. Ihmettelijän ilme muuttuu vielä ihmettelevämmäksi eikä asiasta enää keskustella. Just. Mutta ah, nää uudet korut on niin ihania, että vois tehdä jossain vaiheessa koruinventaarion. Löysin koruille myös hauskan ”seinän” Tigerista, mutta en vielä ole ihan varma mihin saisin sen esille niin, että se olisi käytännöllisimmillään.

+

Onhan tässä muutakin mukavaa ajateltavaa. Peten veli muuttaa vanhempien nurkista pois ja ihan meidän lähelle. Toinen veli muuttikin tyttöystävänsä kanssa saman katon alle, ihanaa! Olen vihdoin saanut oman veljen kanssa sovittua treffit, eihän siinä kauaa mennytkään, haha. Odottelen joulun jälkeen alkavia vapaita, mulla on pitkästä aikaa vuodenvaihde vapaata ja siitä aiomme ottaa kaiken ilon irti. Ja jo heti tammikuussa saammekin viettää yhteisen lomaviikon. Toisaalta olisi ihana lähteä johonkin lämpöön, mutta eiköhän se mökki vie voiton. Kylmä, talvisen karu, mutta kaunis mökkimaisema ja kauhuleffat. Mikäs sen romanttisempaa.

 

2 Comments

  1. Veronpalautuksia odotellessa, tulee myös ihan kiva summa ja käyttöön menee heti 😀 Onpa kiva, että linkkasit mun blogiin <3 Tilasit ihania koruja Samakselta! Ei vitsi nauroin taas sitä että sun Ranka-korua luullaan käärmeeksi :'D

    • Taru Reply

      <3

      Joo onhan toi käärme-juttu aika hauska :D Oon vaan ehkä sit itse sellainen, etten ala kaikille selittämään sen korun tarkoitusta. Yks työkaveri tosin tokaisi, että toihan on käyrä! Vastasin sille, että jepjep, ihan ku munkin selkäranka ja venasin oikeesti jotain keskustelua tän tyypin kanssa, koska oltiin tauolla. Mutta ei, tyyppi alkoikin puhua jostain ihan muusta :D

Leave A Reply

Navigate