Xmas tag

Tanjalla oli aivan ihana video joulun suosikeista ja nappasin haasteen Tanjalta. En tietenkään tee mitään videota, koska ketään ei kiinnosta katsoa kahtakymmentä minuuttia, kun änkytän ja mun naama vääntelehtii änkytyksen takia. Trust me, se ei oo kaunista. Mutta joulujutut on aina kivoja, so here we go…

 1. Milloin alat innostumaan joulusta? Riippuu aina mistä roikkuu, haha. Välillä en innostu ollenkaan ja välillä oon marraskuussa jo ihan fiiliksissä. Kai toi lumi vaikuttaa siihen aika lailla.
 2. Mikä on parasta joulussa? Kauheen kornia, mutta se tunnelma on paras. Yleinen fiilis ja yksittäiset pikkujutut tekee joulun.
 3. Missä ja miten vietät joulusi? Satunnaisesti. Tämäkin vähän riippuu vuodesta ja siitä, mitä muut tekevät. Miehen kanssa kaikki joulut ollaan vietetty yhdessä, kun yhteen muutettiin. Miehen vanhemmat on eronneet vuonna käpy ja koska Miehen isää nähdään harvemmin, siellä tulee käytyä jouluisin. Sieltä saa parasta joulusalaattia.
 4. Lempijoululeffasi? Home alone -leffat. Se toka leffa on parempi, koska New York, ah! Holiday on myös ihan must see ja myönnetään, krhm, Bad Santasta on muodostunut myös hullunkurinen perinne.
 5. Lempijoulubiisisi? En mä osaa vain yhtä sanoa, niitä on niin monia! Tykkään tunnelmallisista, hidastempoisista biiseistä. Suomalaista musiikkia tulee kuunneltua vähän muutenkin, mutta Mamballa on Joulualbumilla ihana biisi, Joulutaivas tähtineen, jota ei näköjään syystä tai toisesta Youtubesta löydy. Ja alkuperäinen, Have Yourself a Merry Little Christmas, on ihana.
 6. Aito vai tekokuusi? Kyllähän sen aidon pitäis olla. Tuoksu, mikä lähtee siitä ja valloittaa koko kodin, ah. Harmi vaan, että yleensä se tekokuusi on monella tapaa parempi vaihtoehto, lemmikkien ja tekokuusen helppouden takia. Yhtä tunnelmallinenhan se ei ole, koska se ei tuoksu miltään.
 7. Jos voisit antaa vain yhden lahjan tänä vuonna, kenelle sen antaisit? Tanjan tapaan kyllähän se menis johonkin hyväntekeväisyyteen, todennäköisesti Joulupuu-keräyksen kautta jollekin lapselle.
 8. Oletko koskaan tehnyt piparitaloa? En ainakaan muista, että olisin ikinä tehnyt.
 9. Joululahjatoiveesi? Tänä vuonna en oikeastaan ole toivonut mitään. Kukaan ei ole kysynyt, mutta jos nyt kysyttäis, niin sanoisin varmaan, että lahjakortti johonkin tai ihan vaan rahaa. Kauheen tylsää ja persoonatonta.
 10. Milloin avaat joululahjasi? Lapsena on ollut perinteenä, että ensin käydään saunassa, syödään ja sitten siirrytään kuusen luo. Illasta, ehkä joskus viiden kuuden maissa. Yksi joulu tehtiin Miehen kanssa Jenkki-tyylisesti eli odotettiin Joulupäivän aamuun. Se oli ihan hauskaa. Mutta kyllä se lapsuuden perinne on näillekin päiville säästynyt, joskus illalla sitten.
 11. Mikä on paras lahja, jonka olet saanut? Olisinkohan ollut 12- tai 13-vuotias, kun sain ekan oman kameran. Se fiilis, mikä siitä tuli, että HEI OIKEESTI, OMA KAMERA! Se on jäänyt parhaiten mieleen, koska yleensä meillä oli tapana antaa ihan hemmetin paljon lahjoja, mutta sinä vuonna mä en saanut niin paljon lahjoja, mutta sain yhden arvokkaamman ja se oli ihan odottamatonta. Yhtä odottamatonta oli, kun kaksi joulua sitten sain Mieheltä uuden järkkärin. Menin siitä ihan sekaisin!
 12. Mikä on oudoin lahja, jonka olet saanut? Oudoin… En kyl yhtään osaa sanoa, ei tuu oikeastaan mitään mieleen. No se on kyllä ollut vähän outoa, kun ollaan pyydetty jotain tietyn väristä astiaa ja sitten ollaankin saatu ihan toisen värinen.
 13. Lempijouluruokasi ja -herkkusi? No nyt vedän ihan oudon jutun tähän. Mutta. Lipeäkala. Se oli lapsena niin hemmetin outoa ja sitä ei saanut kuin ehkä mummolassa. Eihän se mitään HYVÄÄ ole, mutta oudolla tavalla se on sitä erikoista herkkua, jota ei tosiaan saa joka joulu. Herkuista on pakko sanoa joulutorttu. Ja tietynlainen, nimittäin pakkasessa käynyt. Se on ihan parasta, kun joulutorttu on vielä ihan semisti kohmeessa! Kahvin kanssa, ai että ku on hyvää!
 14. Lempijoulujuomasi? No kyllähän se glögi on, ehkä vielä punaviinin kanssa. Glögiä ei tuu ihan hirveesti juotuakaan, joten siihen ei kyllästy.
 15. Lempijoulutuoksusi? Hyasintti. Se on niin vahva tuoksu ja siitä tulee aina mieleen mummolan joulut. Pitääpä ostaa hyasintti kotiin…
 16. Tykkäätkö enemmän antaa vai saada lahjoja? Antaa! Lahjojen ostaminen on kivaa, jos se tapahtuu spontaanisti, että kappas, iskä varmaan diggais tosta. Se, että lähtee varta vasten hakemaan jollekin tietylle ihmiselle jotain, se on vaikeaa. Tykkään paketoida ja tykkään siitä, jos lahjan saaja tosiaan tykkää mun antamasta lahjasta.
 17. Mitä jouluperinnettä odotat eniten tänä vuonna? En mitään. Miehen kanssa ollaan yritetty välttää näitä perinteitä. Rikotaan niitä. Ollaan pahiksia.
 18. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen sanasta ”joulu”? Vihreä koristeltu kuusi. Iso ja lihava joulupukki.
 19. Värilliset vai valkoiset jouluvalot? Riippuu missä ne on. Ihan semmoiset valkoiset valot on liikaa ulkona, koska pimeällä ne näyttää liian kirkkailta, eli ulos pitäis laittaa semmoiset vähän kellertävät valot. Värilliset sopii sitten ehkä joulukuuseen, jos koristelu on muuten minimalistinen. Ja värilliset sopii jenkkityyliin. Ihan valkoisia valoja voi käyttää sisätiloissa, mutta ei ehkä ikkunaa vasten.
 20. Kerro hauska joulumuistosi. Nämä liittyy mummolassa vietettyihin jouluihin. Se, kun ollaan käyty pulkkamäessä ja setäkin on lähtenyt mukaan. Se, kun sedät on ottaneet vähän liikaa olutta ja lahjapaketista on löytynyt lisää alkoholia. Tai se, kun ollaan vielä veljen kanssa käyty kahdestaan joulusaunassa ja kirmattu lumessa alasti ja sedät on naureskelleet ikkunassa meille. Se, kun vaari on sanonut nähneensä tonttuja. Varmaan viittasi lapsenlapsiin.

joulupukki

Tanja haastoi lukijansa vastaamaan kysymyksiin ja minä teen samoin. Nappaa kysymykset talteen ja tee oma blogipostauksesi! Joulufiilis nousee näitä juttuja miettiessä!

1 Comment

 1. Olipas kiva nähdä, miten sä vastaat näihin kysymyksiin! 🙂 Tajusinpa tuossa just, että en oo ikinä maistanut lipeäkalaa. Oon vaan aina olettanut, että se maistuu ihan järkyttävälle, koska mun mielestäni se kuulostaa siltä 😀 Mutta toisaalta, kyllä mä yleensä kalasta tykkään… Hmm, pitää varmaan ottaa tavoitteeksi joskus maistaa sitä, haha 😀

Leave A Reply

Navigate