Yks mäkkiateria, kiitos!

Kun itselläni on arkivapaa, saan yleensä vapaat kädet ruuan suhteen. Kysyn tietysti Mieheltä, haluaako hän jotain tiettyä ruokaa, mutta nyt hänellä ei ollut mitään mielessä. Eilen mennessäni kauppaan olin tavalliseen tapaan vähän sekaisin ruokahommista, koska yleensä en osaa yksin ostaa ruokaa. En näköjään eilenkään. Päädyin tekemään hamppareita, mutta kotona tajusin, että sämpylät jäi ostamatta. No, kurkkukivusta huolimatta lähdin tekemään kävelylenkkiä läheiseen Alepaan hampurilaissämpylöiden takia. Sielläpä ei ollut niitä, joten turvauduin ruissämpylöihin.

En jaksanut tehdä mitään tavallisesta poikkeavaa hampurilaisruokaa, koska kurkkukipu verotti jaksamista jonkun verran. Ostin kuitenkin toisenlaista cheddaria, mitä yleensä.

Mitä tarvitset

lista

hampIMG_3257

Tän simppelimpää ohjetta ei voi olla: leikkaa tomaatit viipaleiksi, kuumenna pihvit ja käräytä pekonit, pese salaatti, kasaa kaikki yhteen kasaan. Ranskalaisia voi heittää lautasen reunalle, noin niinku mäkkiateriaanki kuuluis.

hamppari

En tiedä missä välissä joku nero on keksinyt lämmittää pannulla noita ananasviipaleita, mutta ne tekee tästä kivan raikkaan ja erilaisen ruuan. Itehän en missään snägärillä tai muualla ikinä ota mitään ananashampurilaista, mutta sepä onkin kiva, kun tekee itse kotona, että näihin voi työntää väliin mitä vain. Sama pizzan kanssa.

hampIMG_3280

Joskus tulee tarve yrittää tehdä kotona parempaa mäkkisafkaa, parempaa pizzaa kuin lähipizzeriassa tai yrittää jäljitellä sen parhaimman snägärin makkaraperunoita. Miksei siinä ikinä onnistu? No, en tiiä. Onko kotona tehdyt sitten niin paljon terveellisempiä, kun näitä ei uita rasvassa? Mieheltä kun kysyin eilen kumpi on parempaa, ihan oikee mäkkiateria vai tämä, niin vastaus oli, että kotona tehty on hyvää.

Onko joku siellä ruudun toisella puolella ollut töissä mäkissä, snägärillä tai jossain vastaavassa? Kerrothan salaisuutesi, miten kotiruuasta saa yhtä pikaruokamaista?

Ai niin ja se cheddar… Tuota cheddaria ei enää tarvitsekaan ostaa, se oli yllättävän mautonta. Ensi kerralla turvaudun siihen tuttuun ja turvalliseen!

hampIMG_3282

Leave A Reply

Navigate